Cu o mamă cu grave probleme de sănătate. Copila de 14 ani dispărută fără urmă în Retezat a fost abandonată de la naştere

91

Adolescenta dispărută fără urmă de aproape o săptămână dintr-o tabără din Retezat a fost abandonată încă de la naştere. Mama fetiţei are probleme serioase de sănătate şi se află, la rândul său, în îngrijirea tatălui său.

1Poliţiştii din întreg judeţul sunt în alertă maximă şi o caută peste tot pe fetiţa de 14 ani dispărută de aproape o săptămână dintr-o tabără din Retezat. Forţe impresionante scotocesc muntele, iar poza adolescentei Daliana Rădoi a fost distribuită peste tot, doar – doar cineva o va recunoaşte şi astfel oamenii legii vor reuşi să dea de urma fetiţei. Daliana Rădoi are o poveste tristă. A fost abandonată încă de la naştere de mama ei, care nu poate avea grijă nici măcar de ea. Femeia locuieşte într-o casă sărăcăcioasă de pe strada Dănuţoni din Aninoasa împreună cu tatăl ei, care o şi îngrijeşte. „Mama fetiţei este în suferinţă şi e în îngrijirea bunicului. Copila a fost abandonată încă de la naştere şi a trecut prin mai multe centre de plasament până când a ajuns la Lupeni. Pe mamă, din informaţiile noastre, nu a căutat-o niciodată. Păstra legătura cu o mătuşă de a ei şi cu o verişoară, cu care ţinem şi noi legătura zilnic, dar, din păcate, până acum nu am reuşit să dăm de urma ei”, ne-a declarat comandantul Poliţiei Aninoasa, Nicolae Airinei. Şi la Lupeni, acolo unde era instituţionalizată Daliana Rădoi, toată lumea este în alertă. „Chiar în această dimineaţă am discutat cu domnul comandant şi în continuare toată lumea o caută pe fetiţă. Pot să vă spun că astăzi (n.r. luni) s-a reuşit să se ia legătura şi cu tatăl acesteia, care este undeva la coasă, în Petroşani. Nu ştia că fetiţa lui a dispărut. Nu a mai ţinut legătura cu fata sau cu familia acesteia. Pot să vă spun că preotul care a organizat tabăra este un om deosebit, care se implică foarte mult în probleme umanitare şi niciodată nu a mai avut astfel de probleme”, a precizat şi primarul municipiului Luoeni, Cornel Resmeriţă.

Experiment judiciar pentru descoperirea minorei

Luni dimineaţă, echipele de căutare au luat din nou la puricat muntele. Daliana Rădoi a dispărut din zona Parcului Național Retezat la data de 20 august, iar de atunci nu se mai ştie nimic de ea. Nici măcar o urmă nu a  fost găsită, deşi la căuitări s-a folosit şi un eliopter, dar şi scafandrii militari, care au cercetat barajul de la Gura Apei, acolo unde copila ar fi fost văzută ultima dată. La activitățile de căutare iau parte polițiști, jandarmi și salvamontiști specializați în acțiuni montane de căutare-salvare pe teren accidentat, sprijiniți de reprezentanți ai Direcției Silvice, ONG-uri și voluntari. În plşus, s-a apelat chiar şi la un experiment judiciar. „Efectivele sunt angrenate în scotocirea unor locuri greu accesibile, în care minora ar fi putut să cadă din cauza lipsei de vizibilitate. Aceste locuri au fost stabilite în urma unui experiment judiciar, derulat în seara zilei de 24.08.2014, în aceleași condiții de vizibilitate cu cele din noaptea dispariției, experiment prin care a fost refăcut traseul pe care minora se presupune că l-a urmat”, au precizat reprezentanţii IPJ Hunedoara. De precizat că aceasta este cea mai amplă acţiune de căutare desfăşurată în ultimii ani în judeţul Hunedoara.

Reamintim că Daliana se afla într-o tabără cu cortul, împreună cu mai mulţi colegi de vârsta ei, dar şi cu 10 adulti. Miercuri după-amiaza, fata şi-a strans lucrurile şi a plecat, fără să spuna nimănui un cuvânt. De atunci este căutată fără întrerupere, dar parcă a înghiţit-o pământul.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *