Criza şi lipsa clienţilor au închis afacerile de pe peron

deva (9)Cele mai multe dintre buticurile care funcţionau în incinta gării municipiului Deva s-au închis. În ultimii ani aspectul staţiei CFR s-a deteriorat radical, iar lipsa investiţiilor i-a alungat atât pe călători, cât şi pe comercianţi.

Cel puţin zece buticuri şi chioşcuri, dar şi magazinul cu articole chinezeşti din incinta gării Devei au rămas pustii. Administratorii acestora au preferat să îşi mute afacerile sau, pur şi simplu, au pus lacătul. În zona peronului mai funcţionează doar un chioşc, în timp ce în urmă cu un an aproape toate spaţiile puse la dispoziţie comercianţilor erau ocupate. „Buticurile nu mai au avut clienţi şi s-au închis. Sunt tot mai puţini oameni care circulă cu trenul, tot mai puţini care se opresc în gară, iar în clădirea acesteia nu au mai fost investiţi bani pentru modernizare. Zona arată groaznic, pentru o aşa numită gară europeană”, este de părere Marcel, administratorul unui chioşc din zona staţiei CFR.

Chiar dacă modernizarea gării Devei este incertă, zona din faţa acesteia îşi va schimba aspectul începând din anul următor. „În prezent arhitecţii din cadrul primăriei lucrează la un proiect care vizează restaurarea şi modernizarea zonei gării şi a autogării municipiului Deva”, a precizat Andrei Nistor, consilier în cadrul Primăriei municipiului Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + 20 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Patru hunedoreni prinși la furat de fier vechi         Ați văzut-o? Tânără însărcinată, dată dispărută după ce a fugit din centrul maternal         Spărgători de biserici capturați de Poliție         „HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”