Criza şi lipsa clienţilor au închis afacerile de pe peron

deva (9)Cele mai multe dintre buticurile care funcţionau în incinta gării municipiului Deva s-au închis. În ultimii ani aspectul staţiei CFR s-a deteriorat radical, iar lipsa investiţiilor i-a alungat atât pe călători, cât şi pe comercianţi.

Cel puţin zece buticuri şi chioşcuri, dar şi magazinul cu articole chinezeşti din incinta gării Devei au rămas pustii. Administratorii acestora au preferat să îşi mute afacerile sau, pur şi simplu, au pus lacătul. În zona peronului mai funcţionează doar un chioşc, în timp ce în urmă cu un an aproape toate spaţiile puse la dispoziţie comercianţilor erau ocupate. „Buticurile nu mai au avut clienţi şi s-au închis. Sunt tot mai puţini oameni care circulă cu trenul, tot mai puţini care se opresc în gară, iar în clădirea acesteia nu au mai fost investiţi bani pentru modernizare. Zona arată groaznic, pentru o aşa numită gară europeană”, este de părere Marcel, administratorul unui chioşc din zona staţiei CFR.

Chiar dacă modernizarea gării Devei este incertă, zona din faţa acesteia îşi va schimba aspectul începând din anul următor. „În prezent arhitecţii din cadrul primăriei lucrează la un proiect care vizează restaurarea şi modernizarea zonei gării şi a autogării municipiului Deva”, a precizat Andrei Nistor, consilier în cadrul Primăriei municipiului Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia