Criza şi lipsa clienţilor au închis afacerile de pe peron

deva (9)Cele mai multe dintre buticurile care funcţionau în incinta gării municipiului Deva s-au închis. În ultimii ani aspectul staţiei CFR s-a deteriorat radical, iar lipsa investiţiilor i-a alungat atât pe călători, cât şi pe comercianţi.

Cel puţin zece buticuri şi chioşcuri, dar şi magazinul cu articole chinezeşti din incinta gării Devei au rămas pustii. Administratorii acestora au preferat să îşi mute afacerile sau, pur şi simplu, au pus lacătul. În zona peronului mai funcţionează doar un chioşc, în timp ce în urmă cu un an aproape toate spaţiile puse la dispoziţie comercianţilor erau ocupate. „Buticurile nu mai au avut clienţi şi s-au închis. Sunt tot mai puţini oameni care circulă cu trenul, tot mai puţini care se opresc în gară, iar în clădirea acesteia nu au mai fost investiţi bani pentru modernizare. Zona arată groaznic, pentru o aşa numită gară europeană”, este de părere Marcel, administratorul unui chioşc din zona staţiei CFR.

Chiar dacă modernizarea gării Devei este incertă, zona din faţa acesteia îşi va schimba aspectul începând din anul următor. „În prezent arhitecţii din cadrul primăriei lucrează la un proiect care vizează restaurarea şi modernizarea zonei gării şi a autogării municipiului Deva”, a precizat Andrei Nistor, consilier în cadrul Primăriei municipiului Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu