Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Poliției Orașului Uricani au depistat, vineri, în urma unei acțiuni, un bărbat de 39 de ani, din Uricani, față de care, în data de 21 mai 2020, autoritățile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare.

Bărbatul este anchetat pentru omor și tentativă de omor, fapte săvârșite în luna noiembrie 2019, în localitatea Marbella (Spania).

„Fapta de omor a fost comisă asupra unui bărbat (cetățean marocan), prin împușcare cu o armă de foc, iar fapta de tentativă de omor a fost comisă cu aceeași armă de foc prin împușcarea unui alt bărbat (tot marocan, căruia i-a fost pusă viața în pericol prin leziunile cauzate)”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Acțiunea de ieri a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Hunedoara.

„Bărbatul a fost prezentat magistraților Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și ulterior Curții de Apel Alba Iulia, care a emis, pe numele său, mandat provizoriu de arestare preventivă pentru 15 zile, în vederea extrădării către autoritățile spaniole. Bărbatul era urmărit național și internațional (din data 21 mai 2020 – faptele fiind înregistrate inițial de polițiștii spanioli cu autor necunoscut ) și a fost escortat și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Hunedoara”, au informat reprezentanții Poliției.

„În cuprinsul mandatului european de arestare se arată că acesta a fost emis în baza hotărârii din data de 04.02.2020 a Judecători ei de Instrucţie nr. 1 Marbella în dosarul nr. Anchetă preliminară 2180/2018, anexată la mandatul european de arestare, persoana solicitată fiind urmărită pentru comiterea infracţiuni lor de asasinat şi tentativă de asasinat prev . de art. 139 Codul penal spaniol, pedeapsa maximă prevăzută de legea statului solicitant fiind de 25 ani închisoare.

Din descrierea faptelor rezultă că în după-amiaza zilei de 15 noiembrie 2019 a avut loc în localitatea Marbella asasinatul lui Abdelkader El Hichou el Maya, prin împuşcături cu armă de foc, precum şi tentativa de asasinat din care au rezultat vătămări corporale grave a le lui Mohamed Essghiyar. Acţiunea a fost planificat ă de către deţinutul Jose Berlanga Rojas, coordonat ă şi stabilit ă în prealabil, folosind pentru executarea acesteia doi cetăţeni de orgine română identificaţi drept D.L.A şi Apreutesei Consatantin”, arată documentele de anchetă.

Iniţial, în luna martie, bărbatul a fost reţinut şi trimis în faţa Curţii de Apel Craiova, cu mandat euroeapn de arestare, dar atunci instanţa a respins solicitarea magistraţilor. O lună mai târziu, a revenit asupra deciziei, între timp bărbatul fiind pus în libertate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!