Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale și cei ai Poliției Orașului Uricani au depistat, vineri, în urma unei acțiuni, un bărbat de 39 de ani, din Uricani, față de care, în data de 21 mai 2020, autoritățile judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare.

Bărbatul este anchetat pentru omor și tentativă de omor, fapte săvârșite în luna noiembrie 2019, în localitatea Marbella (Spania).

„Fapta de omor a fost comisă asupra unui bărbat (cetățean marocan), prin împușcare cu o armă de foc, iar fapta de tentativă de omor a fost comisă cu aceeași armă de foc prin împușcarea unui alt bărbat (tot marocan, căruia i-a fost pusă viața în pericol prin leziunile cauzate)”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Acțiunea de ieri a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Hunedoara.

„Bărbatul a fost prezentat magistraților Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia și ulterior Curții de Apel Alba Iulia, care a emis, pe numele său, mandat provizoriu de arestare preventivă pentru 15 zile, în vederea extrădării către autoritățile spaniole. Bărbatul era urmărit național și internațional (din data 21 mai 2020 – faptele fiind înregistrate inițial de polițiștii spanioli cu autor necunoscut ) și a fost escortat și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Hunedoara”, au informat reprezentanții Poliției.

„În cuprinsul mandatului european de arestare se arată că acesta a fost emis în baza hotărârii din data de 04.02.2020 a Judecători ei de Instrucţie nr. 1 Marbella în dosarul nr. Anchetă preliminară 2180/2018, anexată la mandatul european de arestare, persoana solicitată fiind urmărită pentru comiterea infracţiuni lor de asasinat şi tentativă de asasinat prev . de art. 139 Codul penal spaniol, pedeapsa maximă prevăzută de legea statului solicitant fiind de 25 ani închisoare.

Din descrierea faptelor rezultă că în după-amiaza zilei de 15 noiembrie 2019 a avut loc în localitatea Marbella asasinatul lui Abdelkader El Hichou el Maya, prin împuşcături cu armă de foc, precum şi tentativa de asasinat din care au rezultat vătămări corporale grave a le lui Mohamed Essghiyar. Acţiunea a fost planificat ă de către deţinutul Jose Berlanga Rojas, coordonat ă şi stabilit ă în prealabil, folosind pentru executarea acesteia doi cetăţeni de orgine română identificaţi drept D.L.A şi Apreutesei Consatantin”, arată documentele de anchetă.

Iniţial, în luna martie, bărbatul a fost reţinut şi trimis în faţa Curţii de Apel Craiova, cu mandat euroeapn de arestare, dar atunci instanţa a respins solicitarea magistraţilor. O lună mai târziu, a revenit asupra deciziei, între timp bărbatul fiind pus în libertate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu + șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic         Bărbat condamnat în dosarul morții unui copil de șase ani, din Hunedoara         Polițistă atacată de o tânără într-un bloc din Hunedoara. Agresoarea, mamă a trei copii și însărcinantă, făcea chef în toiul nopții         Adolescentă răpită din Cartierul Muzicanților – Geoagiu         Carte veche din 1863, restaurată la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva