Credit de 80.000.000 de lei pentru reabilitarea rețelei stradale din Hunedoara

Primăria Hunedoara intenționează să se împrumute cu până la 80.000.000 de lei pentru realizarea unor investiții în municipiu, credit având o maturitate de maxim 20 ani, cu o perioadă de grație (în care se plătesc doar dobânzi și comisioane) de trei ani și o perioadă de rambursare (în care se plătesc dobânzi, comisioane și rata de credit) de 17 ani. „Contractarea finanţării rambursabile se face pentru asigurarea sumelor necesare pentru reabilitarea sistemului rutier în municipiul Hunedoara și continuarea programului investițional al municipiului Hunedoara”, se arată în proiectul de hotărâre a Consiliului Local.

Împrumutul propus va fi contractat de la o bancă comercială, cu o rată medie a dobânzii de 2,39 la sută. „Estimarea gradului de îndatorare după contractarea creditului în valoare de 80.000.000 lei a avut în vedere valoarea împrumuturilor existente (creditul contractat de la BRD în anul 2007, leasingul financiar contractat de la Ager Leasing IFN pentru aparatura medicală contractat în anul 2011 și creditul de la CEC BANC SA  contractat în anul 2015 pentru refinanțarea unor împrumuturi), precum și  media veniturilor proprii pe ultimii 3 ani. Din calcului gradului de îndatorare a bugetului local rezultă faptul că în perioada de creditare indicatorul înregistrează un nivel maxim de 29,87% în anul 2023, înregistrând valori în descreștere în următorii ani”, se arată în proiectul de hotărâre.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor         NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții