Covoare de asfalt nou. Ce drumuri din Ținutul Pădurenilor au fost reparate

Mai multe sectoare din drumurile județene 687 E Hunedoara – Ghelari, 687 F Hunedoara – Govăjdia și 687 D Hunedoara – Lacul Cinciș au fost reabilitate, astfel că localnicii și turiștii care ajung în Ținutul Pădurenilor au mai multe motive de satisfacție. Lucrările s-au derulat în ultimele săptămâni și au vizat doar tronsoanele extrem de degradate, care au fost acoperite cu covoare bituminoase. A fost exclus sectorul extrem de degradat din jurul Lacului Cinciș, pe care se derulează proiectul de modernizare a rețelei de apă și canalizare. Lucrările vor continua pe drumurile județene din împrejurimile Hunedoarei, susțin reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

Autoritățile speră să obțină finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru reabilitarea comletă a DJ 687 D Teliuc – Topliţa (15,1 kilometri) şi DJ 687 E Hunedoara -Teliucu Inferior – Ghelari – Poeniţa Voinii – Vadu Dobrii (30 de kilometri), din Ţinutul Pădurenilor. Acestea au fost incluse într-un pachet de proiecte dedicate șoselelor turistice din județ, alături de alte opt drumuri județene din Țara Hațegului, Retezat și Valea Streiului. Costurile estimate pentru reabilitarea celor două drumuri din vecnătatea Hunedoarei se ridică la 51,6 milioane de lei. Tot prin PNDL, în această primăvară se derulează lucrări de modernizare a drumurilor din multe comune ale Ținutului Pădurenilor. Lista investiţiilor în infrastructură cuprinde: Modernizarea DC 109A Topliţa-Goleş-Dăbâca zona Topliţa-Goleş; Moderninizarea drumurilor vicinale din satul Topliţa; Modernizare drumuri comunale şi uliţe în comuna Lunca Cernii de Jos; Modernizare DC 116 şi drumuri de interes local din intravilanul comunei Lelese; Modernizare străzi în comuna Ghelari L=7203 m; Moernizarea Drumului Comunal 110 Ghelari – Plop – Govâjdia; Modernizare străzi în comuna Cerbăl; Modernizare DC 111 A: Bunila – Cernişoara Florese, în comuna Bunila şi Modernizare DC 103A: Topliţa-Vălari-Vadu Dobrii, în comuna Bunila.

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

patru × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Transport ilegal de lemne         322 de metri cubi de lemne expediate ilegal         Încă două cazuri de coronavirus în România         Patriarhia Română: Măsuri sanitare şi spirituale în timp de epidemie         PLAN PENTRU O SITUAŢIE DE URGENŢĂ. Autoritățile au luat măsuri pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus în județ         TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest week-end         La OpticLine. Cataracta, cea mai frecventă afecțiune a ochilor, are rezolvare         Ce s-a ales de planurile de modernizare a celor 10 șosele turistice din Hunedoara         S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată         Măsuri de urgență pentru prevenirea infecțiilor cu Coronavirus în municipiul Deva         Femeie tâlhărită pe o stradă din Petroșani         Lemne confiscate de polițiști, în urma unui control în trafic         Accident pe un bulevard din Deva         Deputatul Marius Surgent a revenit în PNL: “Alianța ALDE – PSD s-a dovedit a fi una toxică pentru noi”         Berbeceanu, mesaj controversat pentru șefii Bisericii Ortodoxe Române, pe tema coronavirusului         Accident mortal la ieșirea din Hațeg. Coliziune între un camion și un autoturism         Primul caz de coronavirus în România         Reparaţii la SJU Deva de peste 1.000 miliarde lei vechi. „Banii ar fi trebuit să ajungă pentru finalizarea lucrărilor”         Interviu. Miron Țic: „Sunt mulţumit că am putut să realizez cele aproape 40 de cărţi pe care le-am scris până acum”         Finanțări nerambursabile pentru proiectele societății civile