Covoare de asfalt nou. Ce drumuri din Ținutul Pădurenilor au fost reparate

Mai multe sectoare din drumurile județene 687 E Hunedoara – Ghelari, 687 F Hunedoara – Govăjdia și 687 D Hunedoara – Lacul Cinciș au fost reabilitate, astfel că localnicii și turiștii care ajung în Ținutul Pădurenilor au mai multe motive de satisfacție. Lucrările s-au derulat în ultimele săptămâni și au vizat doar tronsoanele extrem de degradate, care au fost acoperite cu covoare bituminoase. A fost exclus sectorul extrem de degradat din jurul Lacului Cinciș, pe care se derulează proiectul de modernizare a rețelei de apă și canalizare. Lucrările vor continua pe drumurile județene din împrejurimile Hunedoarei, susțin reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

Autoritățile speră să obțină finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru reabilitarea comletă a DJ 687 D Teliuc – Topliţa (15,1 kilometri) şi DJ 687 E Hunedoara -Teliucu Inferior – Ghelari – Poeniţa Voinii – Vadu Dobrii (30 de kilometri), din Ţinutul Pădurenilor. Acestea au fost incluse într-un pachet de proiecte dedicate șoselelor turistice din județ, alături de alte opt drumuri județene din Țara Hațegului, Retezat și Valea Streiului. Costurile estimate pentru reabilitarea celor două drumuri din vecnătatea Hunedoarei se ridică la 51,6 milioane de lei. Tot prin PNDL, în această primăvară se derulează lucrări de modernizare a drumurilor din multe comune ale Ținutului Pădurenilor. Lista investiţiilor în infrastructură cuprinde: Modernizarea DC 109A Topliţa-Goleş-Dăbâca zona Topliţa-Goleş; Moderninizarea drumurilor vicinale din satul Topliţa; Modernizare drumuri comunale şi uliţe în comuna Lunca Cernii de Jos; Modernizare DC 116 şi drumuri de interes local din intravilanul comunei Lelese; Modernizare străzi în comuna Ghelari L=7203 m; Moernizarea Drumului Comunal 110 Ghelari – Plop – Govâjdia; Modernizare străzi în comuna Cerbăl; Modernizare DC 111 A: Bunila – Cernişoara Florese, în comuna Bunila şi Modernizare DC 103A: Topliţa-Vălari-Vadu Dobrii, în comuna Bunila.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă         Combinatul din Hunedoara a suspendat producția