Covoare de asfalt nou. Ce drumuri din Ținutul Pădurenilor au fost reparate

Mai multe sectoare din drumurile județene 687 E Hunedoara – Ghelari, 687 F Hunedoara – Govăjdia și 687 D Hunedoara – Lacul Cinciș au fost reabilitate, astfel că localnicii și turiștii care ajung în Ținutul Pădurenilor au mai multe motive de satisfacție. Lucrările s-au derulat în ultimele săptămâni și au vizat doar tronsoanele extrem de degradate, care au fost acoperite cu covoare bituminoase. A fost exclus sectorul extrem de degradat din jurul Lacului Cinciș, pe care se derulează proiectul de modernizare a rețelei de apă și canalizare. Lucrările vor continua pe drumurile județene din împrejurimile Hunedoarei, susțin reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

Autoritățile speră să obțină finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru reabilitarea comletă a DJ 687 D Teliuc – Topliţa (15,1 kilometri) şi DJ 687 E Hunedoara -Teliucu Inferior – Ghelari – Poeniţa Voinii – Vadu Dobrii (30 de kilometri), din Ţinutul Pădurenilor. Acestea au fost incluse într-un pachet de proiecte dedicate șoselelor turistice din județ, alături de alte opt drumuri județene din Țara Hațegului, Retezat și Valea Streiului. Costurile estimate pentru reabilitarea celor două drumuri din vecnătatea Hunedoarei se ridică la 51,6 milioane de lei. Tot prin PNDL, în această primăvară se derulează lucrări de modernizare a drumurilor din multe comune ale Ținutului Pădurenilor. Lista investiţiilor în infrastructură cuprinde: Modernizarea DC 109A Topliţa-Goleş-Dăbâca zona Topliţa-Goleş; Moderninizarea drumurilor vicinale din satul Topliţa; Modernizare drumuri comunale şi uliţe în comuna Lunca Cernii de Jos; Modernizare DC 116 şi drumuri de interes local din intravilanul comunei Lelese; Modernizare străzi în comuna Ghelari L=7203 m; Moernizarea Drumului Comunal 110 Ghelari – Plop – Govâjdia; Modernizare străzi în comuna Cerbăl; Modernizare DC 111 A: Bunila – Cernişoara Florese, în comuna Bunila şi Modernizare DC 103A: Topliţa-Vălari-Vadu Dobrii, în comuna Bunila.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Adolescent de 16 ani acuzat că și-a violat sora de 10 ani         Tragedie pe DN 7, în apropiere de nodul rutier de la Ilia         Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin