Coronavirus, situația la zi în județul Hunedoara

În județul Hunedoara au fost raportate, până luni, 13 aprilie, 303 cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, la fel ca și în urmă cu o zi.

Cel puţin 35 de cadre medicale din judeţul Hunedoara au fost diagnosticate cu noul coronavirus, conform raportărilor primite de către Institutul Naţional de Sănătate Publică

53 de hunedoreni, care au avut Covid 19 au fost vindecați și externați din spitalele din Deva, Hunedoara și Timișoara.
Numărul deceselor pacienților infectați cu coronavirus a ajuns la 30, în județ. Cei mai mulți dintre ei sufereau de alte afecțiuni grave.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva sunt internaţi 100 de pacienţi confirmaţi cu infecţia cu SARS-CoV-2. De asemenea, până la această oră, 15 pacienţi au fost vindecaţi şi externaţi din unitatea medicală.
Aproape 30 de oameni diagnosticați cu coronavirus au rămas în Complexul pentru vârstnici din municipiul Orăştie, devenit focar de coronavirus. Cei mai mulți sunt vârstinici rezidenți în căminul de bătrâni, cu vârste între 61 şi 94 de ani, iar cinci dintre pacienți sunt angajați ai complexului.

În județul Hunedoara au rămas în carantină 374 de oameni, iar în izolare sunt 2.414.

Conform datelor transmise de Prefectura Județului Hunedoara:
În ultimele 24 de ore, 8 militari I.S.U Hunedoara cu 4 mijloace tehnice au fost implicaţi în misiuni de transport, spre judeţele de reşedinţă la revenirea în ţară, a persoanelor care urmează să se izoleze la domiciliu şi în misiuni de deplasare la centrele de carantină şi transfer al persoanelor cu Covid 19. De asemenea, pompierii au realizat operaţiuni de decontaminare a personalului sau tehnicii din dotare. Toate activitățile desfășurate la nivelul județului pentru prevenirea răspândirii virusului sunt coordonate de către Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Hunedoara.

În 12 aprilie, personalul medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Hunedoara a efectuat, cu 47 mijloace tehnice, transportul persoanelor confirmate pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2 la spital, deplasarea persoanelor la centre de carantină şi transportarea testelor prelevate spre clinici de specialitate din Cluj şi Timişoara.
Echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 67 de misiuni, cu 130 jandarmi şi au aplicat 37 sanctiuni valoare 37.500 lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare. Totodată, echipele de jandarmi au efectuat 3 misiuni de insoţire de coloane auto spre alte judeţe şi pentru tranzit spre centre de carantină din judeţ.

Totodată, până acum, 318 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 333 de noi cazuri de îmbolnăvire.În cadrul acțiunilor punctuale, realizate pe raza județului Hunedoara în data de 12.04.2020, structurile Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, au aplicat 106 amenzi în valoare totală de 260.500 lei.

Până astăzi, 13 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 6.633 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 914 au fost declarate vindecate și externate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!