Copiii cerșetori din Hunedoara au atacat un vârstnic în plină stradă

Judecătoria Hunedoara a dispus măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o durată de un an a unui adolescent de 15 ani, din Hunedoara, acuzat că, împreună cu doi copii de câte 12 ani, a tâlhărit un bărbat în vârstă de 68 de ani. Victima a fost atacată pe o stradă din Hunedoara. Sentința nu este definitivă, putând fi contestată cu apel.

Potrivit anchetatorilor, în dimineața de 23 septembrie 2020, pensionarul, care, în urma unui accident vascular suferit în anul 2001, se deplasa cu dificultate, a plecat singur de la domiciliul său din Hunedoara, pentru a plăti câteva facturi. A fost observat și urmărit de cei trei, care au hotărât să îl jefuiască. Unul dintre copii s-a apropiat de bărbat și i-a cerut insistent bani. „Fiind refuzat, acesta i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură puternică cu pumnul în zona stângă a feței, în urma căreia a început să-i curgă sânge și a căzut pe trotuar în spatele unei mașini. Martorul a luat-o la fugă, oprindu-se în zona unei stații de autobuz, de unde a observat că de persoana vătămată s-a apropiat inculpatul de 15 ani și celălalt martor. Sub pretextul că vrea să o ajute să se ridice de la pământ, inculpatul, în timp ce o ridica, i-a introdus mâna în buzunarul hanoracului de unde i-a sustras suma de 20 lei, aspect sesizat de persoana vătămată care i-a cerut restituirea banilor, cei doi luând-o însă la fugă până în zona stației de autobuz unde s-au reîntâlnit cu martorul în vârstă de 12 ani, căruia inculpatul i-a arătat suma de bani sustrasă după care s-au deplasat în zona blocului unde locuiesc și unde au cheltuit o parte din banii sustrași”, se arată în dosar.

Vârstnicul a ajuns acasă și a sunat la 112, iar în scurt timp de la sesizare, cei trei minori au fost identiicați. De la unul dintre ei a fost recuperată suma de 6 lei. Adolescentul condamnat pentru tâlhărie are patru clase, după care a abandonat școala, provine dintr-o familie în care frații săi mai mari au antecedente penale, este consumator de tutun și substanșe psihoactive (pernandez) și este lipsit de supravegherea constantă și eficientă a părinților, au stabilit anchetatorii. Ceilalți doi copii nu sunt justițiabili, astfel nu pot răspunde penal pentru participarea la tâlhărie.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ziarul Hunedoreanului