Control judiciar pentru cei trei inculpaţi din dosarul fraudării concursului de director al DGASPC

Secretarul judeţului Hunedoara, Dan Daniel, Ştefan Mihaela Dorina – şef Serviciu administraţie publică locală şi Monica Georgescu – diretorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Hunedoara sunt cercertaţi de DNA sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru fapte de corupţie.text perchezitii dna (6)

Potrivit DNA, Dan Daniel şi Mihaela Ştefan sunt cercetaţi penal pentru abuz în serviciu, în timp ce Monica Georgescu se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu. Cei trei au fost puşi sub urmărire după ce concursul pentru postul de director al DGASPC Hunedoara ar fi fost fraudat. Astfel, spun procurorii anticorupţie, în cursul lunii iunie 2014, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a publicat anunţul privind organizarea, în data de 17.07.2014, a concursului de promovare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacantă, de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Hunedoara. Prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici a fost constituită comisia de concurs, din care făceau parte, printre alţii, Dan Daniel şi Mihaela Dorina Ştefan. „La concurs s-a înscris o singură candidată, respectiv inculpata Georgescu Monica, la acea dată împuternicită în funcţia de director general al D.G.A.S.P.C Hunedoara, fiind singura agreată de conducerea Consiliului Județean Hunedoara. Conform art 51 alin. 3 din H.G. 611/2008 fiecare membru al comisiei de concurs trebuia să propună cel puțin 3 subiecte iar, pe baza acestor propuneri se întocmeau minim două seturi de subiecte care urmau să fie prezentate candidaților. Anterior datei organizării concursului, inculpatul Dan Daniel i-a cerut inculpatei Georgescu Monica să formuleze subiectele și baremele de corectare pentru întrebările ce urmau să fie propuse de membrii comisiei de concurs din partea Consiliului Județean Hunedoara.
Ulterior, aceste subiecte formulate de inculpata Georgescu Monica au fost propuse de ceilalţi 2 inculpaţi cu ocazia întrunirii comisiei de examen în vederea stabilirii întrebărilor, trei dintre acestea revenindu-i candidatei la proba teoretică”, arată DNA. Şi,a aş cu era de aşteptat, la examenul organizat şi susţinut în data de 17 iulie 2014, Monica Georgescu a fosta dmisă cu un punctaj foarte mare. Aşa de mare a fost bucuria ei, mai spun anchetatorii, că a anunţat cunoscuţilor reuşita chiar înainte de publicarea rezultatelor oficiale.

Ce îndatoriri au pe perioada controlului judiciar

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii sunt obligaţi să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat, să nu depăşească limita teritorială a județului Hunedoara(în cazul inculpaţilor Dan Daniel şi Ştefan Mihaela Dorina) şi limita teritorială a României(în cazul inculpatei Georgescu Monica), decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar, să nu mai participe în calitate de membru în cadrul comisiilor de examinare/concurs la examenele/ concursurile organizate de Consiliul Judetean Hunedoara direct sau prin intermediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici(doar în cazul inculpaţilor Dan Daniel şi Ştefan Mihaela Dorina).
Dacă nu vor respecta aceste obligaţii cei trei pot ajunge în arest la domiciliu sau în arest preventiv.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat         “CEATA LUI PIŢIGOI”, DAI ÎN UNUL ŢIPĂ TREI. Amenda primarului Ridzi a stârnit mâzga electorală în Petroşani         PENTRU ŞOMERI. Cinci meserii cu mare căutare, prin AJOFM Hunedoara