Contestația „fântânilor arteziene” ține în loc celelalte lucrări de modernizare a centrului Hunedoarei

De aproape două luni, proiectul integrat este în impas, după ce o firmă a contestat licitația pentru amenajarea unor fântâni arteziene.

Lucrările de construcţie a trei fântâni arteziene, care urmau să schimbe înfăţişarea centrului civic al Hunedoarei, au rămas blocate în proceduri, după ce în luna aprilie o firmă participantă la licitaţie a contestat rezultatele acesteia, solicitând anularea rezultatului şi reevaluarea ofertelor. Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a admis contestaţia depusă  și a cerut reevaluarea ofertelor. Au trecut aproape două luni de la decizia CNSC, iar începerea lucrărilor este încă blocată, în așteptarea clarificărilor aduse de firma care a contestat licitația, susțin reprezentanții Primăriei Hunedoara.

„Suntem în momentul de față la finalul evaluării. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor ne-a solicitat să cerem din nou clarificări firmei care a fost descalificată. Am parcurs procedura și am cerut de două ori clarificări, pe anumite componente care au fost în litigiu între noi și firma care a contestat licitația. Am transmis un punct de vedere către firma respectivă și așteptăm să vedem ce va face. Dar noi ne menținem punctul de vedere”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.

Între timp, au fost semnate contracte pentru alte lucrări de modernizare, plănuite în zona Casei de Cultură. Firmele care au obținut contractele nu pot începe lucrul, în așteptarea soluționării litigiului privind construcția fântânilor. Investițiile vizează înlocuirea iluminatului public de pe Bulevardul Corvin, lucrări de canalizare și pentru internet, montarea pavajelor și reabilitarea piațetei din fața Casei de Cultură. „Din păcate această contestație la CNSC pe motive pe care noi le considerăm total hilare împiedică începutul construcției, fiind vorba de un proiect integrat”, spune primarul Hunedoarei.

Piaţa Casei de Cultură din Hunedoara şi Bulevardul Corvin vor fi reabilitate şi transformate într-un centru pietonal, potrivit planurilor primăriei. Pe bulevardul care va fi închis traficului rutier, vor fi construite două fântâni arteziene, iar noua arteră pietonală va fi dotată cu mobilier urban şi iluminat ambiental. Piaţa Casei de Cultură va modernizată din fonduri de la bugetul local, iar în centrul ei va fi construită o fântână arteziană, cu jocuri de sunete şi lumini. Investiţia în modernizarea Pieţei Casei de Cultură din Hunedoara este estimată la 1,3 milioane de lei, iar costurile construirii celor trei fântâni arteziene de pe Bulevardul Corvin sunt de 4,8 milioane de lei pentru fântâna muzicală, de 188.000 de lei pentru fântâna mijlocie şi de 144.000 de lei pentru fântâna mică.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Alun, satul unic în lume cu drum, case şi biserică de marmură (VIDEO)         Autostrada Lugoj – Deva, Lotul 4. ce spun constructorii despre Dealul Liliecilor (VIDEO)         Angajații Zipper au participat la reîmpădurirea unor zone de la Cheia și Dezmir         Deva – destinație turistică din 1936         Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan