Contestația „fântânilor arteziene” ține în loc celelalte lucrări de modernizare a centrului Hunedoarei

De aproape două luni, proiectul integrat este în impas, după ce o firmă a contestat licitația pentru amenajarea unor fântâni arteziene.

Lucrările de construcţie a trei fântâni arteziene, care urmau să schimbe înfăţişarea centrului civic al Hunedoarei, au rămas blocate în proceduri, după ce în luna aprilie o firmă participantă la licitaţie a contestat rezultatele acesteia, solicitând anularea rezultatului şi reevaluarea ofertelor. Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a admis contestaţia depusă  și a cerut reevaluarea ofertelor. Au trecut aproape două luni de la decizia CNSC, iar începerea lucrărilor este încă blocată, în așteptarea clarificărilor aduse de firma care a contestat licitația, susțin reprezentanții Primăriei Hunedoara.

„Suntem în momentul de față la finalul evaluării. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor ne-a solicitat să cerem din nou clarificări firmei care a fost descalificată. Am parcurs procedura și am cerut de două ori clarificări, pe anumite componente care au fost în litigiu între noi și firma care a contestat licitația. Am transmis un punct de vedere către firma respectivă și așteptăm să vedem ce va face. Dar noi ne menținem punctul de vedere”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.

Între timp, au fost semnate contracte pentru alte lucrări de modernizare, plănuite în zona Casei de Cultură. Firmele care au obținut contractele nu pot începe lucrul, în așteptarea soluționării litigiului privind construcția fântânilor. Investițiile vizează înlocuirea iluminatului public de pe Bulevardul Corvin, lucrări de canalizare și pentru internet, montarea pavajelor și reabilitarea piațetei din fața Casei de Cultură. „Din păcate această contestație la CNSC pe motive pe care noi le considerăm total hilare împiedică începutul construcției, fiind vorba de un proiect integrat”, spune primarul Hunedoarei.

Piaţa Casei de Cultură din Hunedoara şi Bulevardul Corvin vor fi reabilitate şi transformate într-un centru pietonal, potrivit planurilor primăriei. Pe bulevardul care va fi închis traficului rutier, vor fi construite două fântâni arteziene, iar noua arteră pietonală va fi dotată cu mobilier urban şi iluminat ambiental. Piaţa Casei de Cultură va modernizată din fonduri de la bugetul local, iar în centrul ei va fi construită o fântână arteziană, cu jocuri de sunete şi lumini. Investiţia în modernizarea Pieţei Casei de Cultură din Hunedoara este estimată la 1,3 milioane de lei, iar costurile construirii celor trei fântâni arteziene de pe Bulevardul Corvin sunt de 4,8 milioane de lei pentru fântâna muzicală, de 188.000 de lei pentru fântâna mijlocie şi de 144.000 de lei pentru fântâna mică.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători