Constructorii tronsonului feroviar Simeria – Gurasada au fost reclamați ministerului Transporturilor

Constructorii spanioli şi italieni din cadrul Asocierii FCC – Astaldi – Contratas y Ventas au subcontractat o parte din lucrările efectuate pe tronsonul feroviar Simeria – Gurasada din contractul de 2,63 miliarde de lei unor firme româneşti, dar patru subcontractori s-au plâns ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, că nu au fost plătiţi la timp de Asocierea companiilor spaniole şi italiene pentru lucrările realizate.

„Am primit sesizări de la antreprenorii români care au efectuat lucrări pe acest lot şi nu şi-au primit plata la timp, în condiţiile în care toate plăţile sunt efectuate la zi de beneficiar. Valoarea plăţilor făcute de statul român către Asociere a fost de 700 de milioane de lei până în acest moment şi sunt facturi pe care ar trebui să le plătească subcontractorilor în valoare de 4,8 milioane de lei. Dacă până vinerea viitoare nu îşi reglează conturile cu firmele româneşti, voi începe să aplic clauzele contractuale foarte drastic. Dacă nu vor respecta aceste cerinţe, riscă să primească o reziliere de contract”, a declarat ministrul Răzvan Cuc, aflat vineri, pe şantierul tronsonului feroviar Simeria – Gurasada.

Sectorul Simeria – Gurasada, în lungime de 40,8 kilometri, este construit de Asocierea FCC – Astaldi – Contratas y Ventas. Contractul a fost semnat la 30 august 2017, ordinul de începere al lucrărilor a fost dat în 3 octombrie 2017, iar termenul estimat de finalizare a proiectului este octombrie 2020.

Contractul prevede modernizarea celor 41 de kilometri de infrastructură şi suprastructură feroviară pentru circulaţia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h, lucrări de terasamente şi consolidări pe întreaga distanţă, construirea a 17 poduri, dintre care cele trei peste râul Mureş, 27 de podeţe, 4 pasaje superioare, 3 pasaje inferioare, lucrări civile în 9 staţii de cale ferată. Sursa de finanţare este asigurată din fonduri nerambursabile obţinute prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 şi de la bugetul de stat, iar termenul de execuţie este de trei ani.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 + șaisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lansarea implementării proiectului: ,,Reabilitarea zonei urbane Dealul Cetății Deva, monument al naturii și istoric cu valoare turistică ridicată din Municipiul Deva – Refuncționalizarea Incintei I”, cod SMIS 122812         Mega-construcțiile părăsite ale căii ferate Deva – Brad         CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu