Constructori acuzați că au decontat ilegal lucrări finanțate de UE în Lupeni și Băile Herculane

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Cristian Ioan Samson şi Marius Chirică, reprezentanţi ai SC Project Expert Association SRL, acuzaţi de săvârşirea a cinci infracţiuni săvârşite în formă continuată de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Administratorii societăţii comerciale ar fi depus documente false la primăriile celor două municipii, în urma cărora a obţinut deconturile ilegale.

„În perioada 2011 – 2015, în contextul realizării a patru proiecte finanţate din fonduri europene ce aveau ca obiect: reabilitarea infrastructurii în oraşele Lupeni şi Băile Herculane, reabilitarea unui spital şi a unui centru cultural din municipiul Lupeni, reprezentanţii SC Project Expert Association SRL ar fi depus la primăriile celor două oraşe atât anterior cât şi după încheierea contractelor mai multe documente false şi inexacte (lista cu experţii desemnaţi pentru a lua parte la proiect, pontaje şi devize, facturi, etc.). Ulterior, cele două instituţii publice au depus înscrisurile respective la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în vederea decontării. Prin aceste demersuri, inculpata SC Project Expert Association SRL ar fi obţinut pe nedrept sume de bani decontate din fonduri europene, totalizând 1.691.291 lei”, a informat Direcţia Naţională Anticorupţie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara, iar primăriile Lupeni şi Băile Herculane s-au constituit părţi civile cu sumele de 1.324.067 lei respectiv 318.981 lei. De asemenea, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţie publice s-a constituit parte civilă în cauză cu suma nerecuperată de 48.242 lei de la primăriile oraşelor Lupeni şi Băile Herculane.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical