Construcția artezienelor din centrul Hunedoarei poate începe

127

În aprilie, rezultatul licitației pentru construcția a trei fântâni arteziene în Centrul Civic al Hunedoarei – zona Casei de Cultură – Bulevardul Corvin, a fost contestat, iar inițial Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis solicitarea depusă de o firmă participantă la licitație, care, nefiind declarată câștigătoare, a cerut reevaluarea ofertei.

CNSC a solicitat clarificări primăriei, beneficiara investiției, iar primăria a transmis un punct de vedere în care și-a menținut poziția față. În final, CNSC a respins contestația depusă de societatea comercială. „Consiliul respinge contestaţia formulată de S.C. Galaxy Const S.R.L., reprezentată de Ioan Gumo, pentru neconstituirea cauțiunii. Obligatorie. Împotriva ei se poate formula plângere, în termen de 10 zile lucrătoare de la comunicare pentru părţile cauzei, respectiv de la data luării la cunoştinţă de către alte persoane vătămate”, se arată în decizia CNSC.

În urma acestei decizii, contractul de peste un milion de euro poate fi atribuit, iar lucrările vor putea începe în săptămânile următoare.

Piaţa Casei de Cultură din Hunedoara şi Bulevardul Corvin vor fi reabilitate şi transformate într-un centru pietonal, potrivit planurilor primăriei. Pe bulevardul care va fi închis traficului rutier, vor fi construite două fântâni arteziene, iar noua arteră pietonală va fi dotată cu mobilier urban şi iluminat ambiental. Piaţa Casei de Cultură va modernizată din fonduri de la bugetul local, iar în centrul ei va fi construită o fântână arteziană, cu jocuri de sunete şi lumini. Investiţia în modernizarea Pieţei Casei de Cultură din Hunedoara este estimată la 1,3 milioane de lei, iar costurile construirii celor trei fântâni arteziene de pe Bulevardul Corvin sunt de 4,8 milioane de lei pentru fântâna muzicală, de 188.000 de lei pentru fântâna mijlocie şi de 144.000 de lei pentru fântâna mică.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.