Constestaţie în anulare în dosarul reprezentativităţii la nivelul CEH

60

Reprezentanţii Sindicatului “Muntele” nu pot deocamdată să răsufle uşuraţi în privinţa reprezentantivităţii sindicale la nivelul CEH chiar dacă au câştigat rundele “meciurilor” disputate în instanţă până acum.

CNHTribunalul  Hunedoara are pe rol o contestaţie în anulare care vizează tocmai reprezentativitatea sindicală clamată de cei de la “Muntele”. Contestaţia a fost depusă de liderii Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva Mintia, care nu văd în liderul Sindicatului “Muntele”, petre Nica, omul care să îi reprezinte la negocierile cu administraţia. De asemenea, au chemat în judecată şi oficialii Complexului Energetic Hunedoara, însă în proces mai sunt încă 6 intervenienţi în nume propriu.

În luna aprilie, Tribunalul Hunedoara s tabilit prin sentinţă că sindicaliştii de la „Muntele” sunt unici reprezentativi la nivelul CEH, ceea ce le-a dat dreptul să negocieze în numele minerilor de la unităţile extractive viabile şi al energeticienilor. Tribunalul Hunedoara a decis la momentul respectiv respingerea, ca nefondate, a apelurilor civile declarate de către părţile interveniente în proces, respectiv Sindicatul Liber Electrocentrale Deva-Mintia, Sindicatul „Libertatea 2008 Livezeni, Sindicatul Liber şi Independent E.M. Lupeni, Sindicatul EPCVJ Vulcan, Sindicatul SCSM Petroşani, Sindicatul Liber SE Paroşeni, Sindicatul Independent Termoserv Paroşeni Şi Sindicatul Liber Independent „Electrocentrale” Mintia. Practic, aceleaşi părţi care se regăsesc şi în dosarul aflat acum pe rolul Tribunalului Hunedoara, care are ca obiect “contestaţia în anulare”.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *