CONSILIUL LOCAL DEVA. Serviciul de ocrotire a maidanezilor rămâne inactiv din lipsa banilor

Consilierii locali ai Devei au refuzat să aprobe cotizaţia pentru serviciul de ocrotire a câinilor vagabonzi, invocând relele practici din trecut, chiar dacă Primăria Deva nu poate controla serviciul “patronat” de Consiliul Judeţean Hunedoara.

Consiliul Local Deva poate, cel mult, să iasă din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” şi să îşi înfiinţeze propriul serviciu. Dar, odată acceptată asocierea cu celelalte unităși administrativ – teritoriale din judeţ, Deva este obligată să respecte regulile jocului, chiar dacă ele sunt impuse de “jucători” care cotizează mult mai puţin la funcţionarea serviciului. Pentru funcţionarea activităţii de ocrotire, Adunarea Generală a ADI a stabilit o cotizaţie anuală de 11 lei pe cap de locuitor, iar pentru Deva suma de plată ar fi de 758.010 lei pe an.

Când dragostea pentru animale devine o afacere oneroasă

Discuţiile consilierilor din şedinţa de marţi, 10 martie 2020, au deraiat de la subiectul supus dezbaterii, respectiv aprobarea cotizaţiei, într-o zonă extrem de controversată cu probleme (reale şi foarte grave, de altfel) ce trebuiau rezolvate mult înainte de această fază, în ADI-ul controlat “de facto” de Consiliul Judeţean Hunedoara. Cruzimea hingherilor angajaţi în Serviciul de “ocrotire”, deturnarea de fonduri – faptă depistată de Camera de Conturi Hunedoara, numărul mare de directori şi directoraşi care “mănâncă” en-gros din banii destinaţi animalelor fără stăpân şi – nu în ultimul rând – afacerile sinistre practicate de unele ONG-uri pretins “de protecţia animalelor” care vând maidanezi pe bani foarte mulţi în Occident, toate acestea au fost teme de dispute aprinse. În final proiectul a picat cu 10 voturi “pentru”, trei abţineri şi trei voturi “împotrivă”, urmând să se reia dezbaterea legată de cotizaţie după ce îşi vor găsi un răspuns celelalte controverse semnalate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!