CONSILIUL LOCAL DEVA. Serviciul de ocrotire a maidanezilor rămâne inactiv din lipsa banilor

Consilierii locali ai Devei au refuzat să aprobe cotizaţia pentru serviciul de ocrotire a câinilor vagabonzi, invocând relele practici din trecut, chiar dacă Primăria Deva nu poate controla serviciul “patronat” de Consiliul Judeţean Hunedoara.

Consiliul Local Deva poate, cel mult, să iasă din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” şi să îşi înfiinţeze propriul serviciu. Dar, odată acceptată asocierea cu celelalte unităși administrativ – teritoriale din judeţ, Deva este obligată să respecte regulile jocului, chiar dacă ele sunt impuse de “jucători” care cotizează mult mai puţin la funcţionarea serviciului. Pentru funcţionarea activităţii de ocrotire, Adunarea Generală a ADI a stabilit o cotizaţie anuală de 11 lei pe cap de locuitor, iar pentru Deva suma de plată ar fi de 758.010 lei pe an.

Când dragostea pentru animale devine o afacere oneroasă

Discuţiile consilierilor din şedinţa de marţi, 10 martie 2020, au deraiat de la subiectul supus dezbaterii, respectiv aprobarea cotizaţiei, într-o zonă extrem de controversată cu probleme (reale şi foarte grave, de altfel) ce trebuiau rezolvate mult înainte de această fază, în ADI-ul controlat “de facto” de Consiliul Judeţean Hunedoara. Cruzimea hingherilor angajaţi în Serviciul de “ocrotire”, deturnarea de fonduri – faptă depistată de Camera de Conturi Hunedoara, numărul mare de directori şi directoraşi care “mănâncă” en-gros din banii destinaţi animalelor fără stăpân şi – nu în ultimul rând – afacerile sinistre practicate de unele ONG-uri pretins “de protecţia animalelor” care vând maidanezi pe bani foarte mulţi în Occident, toate acestea au fost teme de dispute aprinse. În final proiectul a picat cu 10 voturi “pentru”, trei abţineri şi trei voturi “împotrivă”, urmând să se reia dezbaterea legată de cotizaţie după ce îşi vor găsi un răspuns celelalte controverse semnalate.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu + treisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție         Spitalul Județean Deva a intrat în carantină         Doi pacienți morți în Hunedoara aveau și Covid – 19. Erau vârstnici, cu boli grave         Trei cazuri de coronavirus în municipiul Hunedoara. Un medic a fost diagnosticat pozitiv         Mesajul tranșant al unui medic ginecolog din Brad despre criza coronavirus         TEATRU: „Întâlnire la voi acasă”         BANII NOŞTRI. Deprecierea leului a luat o pauză         ANUNŢ! Auchan anunță case dedicate pentru ONG-uri și vârstnici