CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului

66

Marian Boboc, personalitate recunoscută atât pe plan local cât şi naţional, cu o bogată activitate în domeniul culturii, a devenit Cetățean de onoare al județului Hunedoara prin hotărârea adoptată în data de 26 februarie 2020.

Marian Boboc s-a născut la 4 august 1967, la Petroşani, judeţul Hunedoara, este membru al Uniunii Scriitorilor din România și a ocupat funcția de redactor-şef al publicaţiilor „Abataj”, „Săptămâna Văii Jiului”, „Orizont lupenean”, „Noroc bun”, „Ortacul”. Este membru al Cenaclului Boema din Valea Jiului, care activează sub egida Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Alba – Hunedoara.

Documentarist fără astâmpăr, poet de mare rafinament

În anul 2015 a primit Diploma de excelenţă din partea Consiliului Judeţean Hunedoara pentru „întreaga sa activitate depusă în domeniul creaţiei literare, pentru dezvoltarea şi promovarea vieţii culturale hunedorene, precum şi pentru substanţiala sa contribuţie adusă în domeniul publicisticii”. Volume de versuri publicate: 1. „de-a iubirea” (Ed. „Cameleonul”, Petroşani, 1994); 2. „prima putere în pat” (Biblioteca „Abataj”, Petroşani, 1996); 3. „timpuri grele femei uşoare” (Ed. „Monada”, Petrila, 2002); 4. „femeia din marile colonii ale cărbunelui” (Ed. „Autograf MJM”, Craiova, 2010); 5. „orașul de la capătul poeziei” (Ed. „Autograf MJM”, Craiova, 2017); 6. „str. bețivilor. poeme de iubire” (Ed. „Fundația Alfa”, Cluj-Napoca, 2018).

Marian Boboc a mai publicat 37 de volume de istorie, majoritatea circumscrise ciclului documentaristic „Viețile Văii Jiului”.

Motivarea „juriului”

„Trăsăturile sale morale care dovedesc că se simte responsabil nu numai profesional, ci și în relațiile cu oamenii, îi dă măsura angajamentului față de sine însuși și lumea în care trăiește, completându-i personalitatea sa complexă. Prin susţinuta sa activitate culturală a avut o contribuţie majoră la dezvoltarea municipiului Petroșani și a Județului Hunedoara.

Titlul de ”Cetățean de onoare al Județului Hunedoara” și ”Diploma de Excelență” reprezintă cele mai înalte distincții conferite de Consiliul Județean Hunedoara unor persoane române sau străine, indiferent de domeniul în care își desfășoară activitatea. Aceste distincții se conferă persoanelor care, prin activitatea desfășurată, și-au adus o contribuție deosebită la promovarea prestigiului județului Hunedoara în plan național și internațional”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *