CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA. Scriitorul și publicistul Marian Boboc, „Cetățean de onoare” al judeţului

Marian Boboc, personalitate recunoscută atât pe plan local cât şi naţional, cu o bogată activitate în domeniul culturii, a devenit Cetățean de onoare al județului Hunedoara prin hotărârea adoptată în data de 26 februarie 2020.

Marian Boboc s-a născut la 4 august 1967, la Petroşani, judeţul Hunedoara, este membru al Uniunii Scriitorilor din România și a ocupat funcția de redactor-şef al publicaţiilor „Abataj”, „Săptămâna Văii Jiului”, „Orizont lupenean”, „Noroc bun”, „Ortacul”. Este membru al Cenaclului Boema din Valea Jiului, care activează sub egida Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Alba – Hunedoara.

Documentarist fără astâmpăr, poet de mare rafinament

În anul 2015 a primit Diploma de excelenţă din partea Consiliului Judeţean Hunedoara pentru „întreaga sa activitate depusă în domeniul creaţiei literare, pentru dezvoltarea şi promovarea vieţii culturale hunedorene, precum şi pentru substanţiala sa contribuţie adusă în domeniul publicisticii”. Volume de versuri publicate: 1. „de-a iubirea” (Ed. „Cameleonul”, Petroşani, 1994); 2. „prima putere în pat” (Biblioteca „Abataj”, Petroşani, 1996); 3. „timpuri grele femei uşoare” (Ed. „Monada”, Petrila, 2002); 4. „femeia din marile colonii ale cărbunelui” (Ed. „Autograf MJM”, Craiova, 2010); 5. „orașul de la capătul poeziei” (Ed. „Autograf MJM”, Craiova, 2017); 6. „str. bețivilor. poeme de iubire” (Ed. „Fundația Alfa”, Cluj-Napoca, 2018).

Marian Boboc a mai publicat 37 de volume de istorie, majoritatea circumscrise ciclului documentaristic „Viețile Văii Jiului”.

Motivarea „juriului”

„Trăsăturile sale morale care dovedesc că se simte responsabil nu numai profesional, ci și în relațiile cu oamenii, îi dă măsura angajamentului față de sine însuși și lumea în care trăiește, completându-i personalitatea sa complexă. Prin susţinuta sa activitate culturală a avut o contribuţie majoră la dezvoltarea municipiului Petroșani și a Județului Hunedoara.

Titlul de ”Cetățean de onoare al Județului Hunedoara” și ”Diploma de Excelență” reprezintă cele mai înalte distincții conferite de Consiliul Județean Hunedoara unor persoane române sau străine, indiferent de domeniul în care își desfășoară activitatea. Aceste distincții se conferă persoanelor care, prin activitatea desfășurată, și-au adus o contribuție deosebită la promovarea prestigiului județului Hunedoara în plan național și internațional”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

zece + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție         Spitalul Județean Deva a intrat în carantină         Doi pacienți morți în Hunedoara aveau și Covid – 19. Erau vârstnici, cu boli grave         Trei cazuri de coronavirus în municipiul Hunedoara. Un medic a fost diagnosticat pozitiv         Mesajul tranșant al unui medic ginecolog din Brad despre criza coronavirus         TEATRU: „Întâlnire la voi acasă”         BANII NOŞTRI. Deprecierea leului a luat o pauză         ANUNŢ! Auchan anunță case dedicate pentru ONG-uri și vârstnici