Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva

Prefectura Hunedoara acuză lipsa de măsuri în cazul infectării cu COVID a Spitalului din Deva. Conducerea CJ Hunedoara susține că prefectul doar demite, dar nu acționează

Prefectura Hunedoara a transmis luni un comunicat de presă în care prezintă motivele care au stat la baza deciziei prefectului Vasilică Potecă de suspendare din funcție a managerului Spitalului Județean, Daniela Roșca.

Potrivit Instituției Prefectului, pentru procedurile de închidere nu a existat nicio procedură clară, o decizie managerială corectă, totul făcându-se la voia întâmplării. Secția Pneumologie s-a închis ulterior, personalul medical plecând acasă în autoizolare fără ca managerul SJU Deva să ia nici o măsură. Secția Oncologie, unde s-au înregistrat cazuri COVID 19, s-a închis. Abia după intervenția Instituției Prefectului județului Hunedoara situația a fost deblocată, susține Prefectura.

Instituția Prefectului a stabilit că la Spitalul Județean din Deva nu au fost luate niciun fel de măsuri pentru limitarea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus. “Cu toate că managerului unităţii sanitare i s-a atras atenția să pună în aplicare planul convenit cu toti managerii de spitale și directorii medicali din întreg județul Hunedoara, în vederea izolării focarului COVID 19, în cursul zilei de ieri au continuat internările la SJU Deva pentru persoanele care nu aveau simptome COVID 19, suferind de alte afecțiuni și punând în pericol viața acestora. În ceea ce privește materialele necesare pentru tratarea COVID 19, cu tot efortul de a asigura partea financiară pentru a asigura buna funcționare a actului medical din cadrul SJU Deva, la care se adaugă efortul Instituției Prefectului județul Hunedoara și al Primăriei Deva de a identifica furnizori de materiale, echipamente și medicamente, managerul SJU Deva nu a comunicat în timp util, comanda fermă în vederea achiziționării de materiale, echipamente și medicamente, acest lucru având loc după intervenția fermă a Direcției de Sănătate Publică Hunedoara. În acelaşi timp, în cursul zilei de astăzi, Instituţiei Prefectului i-a fost transmisă o scrisoare în care conducerea SJU Deva reclamă lipsa medicamentelor specifice pentru tratarea COVID 19. Cu toate că Instituția Prefectului-județul Hunedoara a pus la dispoziția SJU Deva posibilele soluţii, managerul SJU Deva nu a luat nici o măsură, fiind în situația de a pierde legătura cu posibilii furnizorii”, a transmis Biroul de presă al Instituției Prefectului.

Costel Avram: Atributul prefectului nu este numai de a demite, ci și de a coordona”

Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a dispus noi măsuri pentru susținerea luptei împotriva răspândirii COVID 19. Deciziile au fost anunțate luni, printr-o declarație de presă susținută de președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, și administratorul public al județului, Costel Avram, transmisă pe pagina de Facebook a administrației județene.

Duminică au fost demarate procedurile pentru achiziția unui aparat Real Time pentru depistarea rapidă a infecțiilor cu COVID-19. Acest aparat va ajunge în cursul acestei săptămâni la Spitalul Județean. Luni dimineață au fost demarate procedurile de achiziție pentru un număr de 80 de paturi care vor mobila secția de recuperare medicală (Baia Sărată). Se află în derulare procedura de achiziție a aparatului Real Time PCR pentru depistarea rapidă a infecțiilor cu coronavirus, prin Ministerul Sănătății, pentru care Consiliul Județean Hunedoara asigură co-finanțarea.

În privința ordinul prefectului prin care a fost suspendat managerul SJU Deva, administratorul public al județului a susținut că, încă de la începutul crizei, coordonarea SJU Deva a fost efectuată de către Prefect și DSP Hunedoara, prin managerul spitalului.

Atributul prefectului nu este numai de a demite sau suspenda, ci și de a coordona activitatea. Regretăm că domnul prefect își asumă demiteri, dar acțiune ba. În aceste momente trebuie să dăm dovadă de unitate, calm și de responsabilitate”, a declarat Costel Avram.

În ședința de marți, conducerea CJ Hunedoara va propune alocarea sumei de 2 milioane de lei pentru achiziția de medicamente și echipamente de protecție la SJU Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Prins la furat, deși trebuia să rămână în izolare         Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere