Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis

Tribunalul Hunedoara a condamnat la patru luni de închisoare, cu suspendare, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Blăjeni, care şi-a amenajat propria cultură de cannabis.

Nicolae Novac a recunoscut faptele şi a relatat în instanţă că este consumator de droguri din 2001, în trecut fiind condamnat pentru infracţiuni legate de traficul de droguri. „În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut, în fapt, că, inculpatul, începând cu luna mai 2018 până la data de 10 octombrie 2018 a cultivat fără drept, un număr de 39 plante de cannabis, din care a rezultat, după recoltare şi uscare, o cantitate totală de 4.300 grame fragmente vegetale cannabis (inflorescenţe, frunze şi tulpini) şi că a deţinut fără drept această cantitate de cannabis, în vederea consumului propriu, fără drept”, se arată în dosar.

Bărbatul, din Bucureşti, s-a mutat în satul de munte din nordul judeţului Hunedoara în 2010, împreună cu familia, şi îşi câştigă traiul de zi cu zi din agricultură, respectiv din plantarea legumelor. El a relatat că în medie consuma zilnic 5-6 ţigarete confecţionate artizanal în care introducea tutun şi aproximativ 0,2-0,3 grame cannabis. Iniţial a cultivat plantele interzise în curte, mascând cultura cu arbuşti. „De circa 4 ani a început să cultive cannabis pentru consum propriu, dar fără a reuşi să recolteze mugurii plantelor, astfel că a decis să realizeze o cultură in-door, comandând în acest sens, în cursul lunilor mai şi iunie 2018, aparatura necesară. Inculpatul a declarat că a cultivat 39 de plante de cannabis care au fost găsite în diferite stadii de vegetaţie cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare şi a precizat că a realizat culturile de cannabis pentru consum propriu, fără a oferi sau vinde vreunei persoane droguri de risc din această cultură”, se arată în motivarea sentinţei.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe șoseaua Hațeg – Caransebeș         CJ Hunedoara: „Primăria Șoimuș este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile județene aflate în administrare temporară”         Masivul Parâng. Șantierul drumului județean 709F inspectat de reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara         LA TRÂNTĂ CU COVID 19. Luptătorii deveni așteaptă reluarea competițiilor         Accident mortal. Scene de groază pe șoseaua Hunedoara – Deva         Mii de puieți de păstrăv eliberați în apele Retezatului         Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”