Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis

Tribunalul Hunedoara a condamnat la patru luni de închisoare, cu suspendare, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Blăjeni, care şi-a amenajat propria cultură de cannabis.

Nicolae Novac a recunoscut faptele şi a relatat în instanţă că este consumator de droguri din 2001, în trecut fiind condamnat pentru infracţiuni legate de traficul de droguri. „În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut, în fapt, că, inculpatul, începând cu luna mai 2018 până la data de 10 octombrie 2018 a cultivat fără drept, un număr de 39 plante de cannabis, din care a rezultat, după recoltare şi uscare, o cantitate totală de 4.300 grame fragmente vegetale cannabis (inflorescenţe, frunze şi tulpini) şi că a deţinut fără drept această cantitate de cannabis, în vederea consumului propriu, fără drept”, se arată în dosar.

Bărbatul, din Bucureşti, s-a mutat în satul de munte din nordul judeţului Hunedoara în 2010, împreună cu familia, şi îşi câştigă traiul de zi cu zi din agricultură, respectiv din plantarea legumelor. El a relatat că în medie consuma zilnic 5-6 ţigarete confecţionate artizanal în care introducea tutun şi aproximativ 0,2-0,3 grame cannabis. Iniţial a cultivat plantele interzise în curte, mascând cultura cu arbuşti. „De circa 4 ani a început să cultive cannabis pentru consum propriu, dar fără a reuşi să recolteze mugurii plantelor, astfel că a decis să realizeze o cultură in-door, comandând în acest sens, în cursul lunilor mai şi iunie 2018, aparatura necesară. Inculpatul a declarat că a cultivat 39 de plante de cannabis care au fost găsite în diferite stadii de vegetaţie cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare şi a precizat că a realizat culturile de cannabis pentru consum propriu, fără a oferi sau vinde vreunei persoane droguri de risc din această cultură”, se arată în motivarea sentinţei.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nouă − 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu