Condamnat după ce și-a înființat o cultură de cannabis

Tribunalul Hunedoara a condamnat la patru luni de închisoare, cu suspendare, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Blăjeni, care şi-a amenajat propria cultură de cannabis.

Nicolae Novac a recunoscut faptele şi a relatat în instanţă că este consumator de droguri din 2001, în trecut fiind condamnat pentru infracţiuni legate de traficul de droguri. „În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut, în fapt, că, inculpatul, începând cu luna mai 2018 până la data de 10 octombrie 2018 a cultivat fără drept, un număr de 39 plante de cannabis, din care a rezultat, după recoltare şi uscare, o cantitate totală de 4.300 grame fragmente vegetale cannabis (inflorescenţe, frunze şi tulpini) şi că a deţinut fără drept această cantitate de cannabis, în vederea consumului propriu, fără drept”, se arată în dosar.

Bărbatul, din Bucureşti, s-a mutat în satul de munte din nordul judeţului Hunedoara în 2010, împreună cu familia, şi îşi câştigă traiul de zi cu zi din agricultură, respectiv din plantarea legumelor. El a relatat că în medie consuma zilnic 5-6 ţigarete confecţionate artizanal în care introducea tutun şi aproximativ 0,2-0,3 grame cannabis. Iniţial a cultivat plantele interzise în curte, mascând cultura cu arbuşti. „De circa 4 ani a început să cultive cannabis pentru consum propriu, dar fără a reuşi să recolteze mugurii plantelor, astfel că a decis să realizeze o cultură in-door, comandând în acest sens, în cursul lunilor mai şi iunie 2018, aparatura necesară. Inculpatul a declarat că a cultivat 39 de plante de cannabis care au fost găsite în diferite stadii de vegetaţie cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare şi a precizat că a realizat culturile de cannabis pentru consum propriu, fără a oferi sau vinde vreunei persoane droguri de risc din această cultură”, se arată în motivarea sentinţei.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie