CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare

Concursul de cultură generală “Citești și câștigi”, organizat de Biblioteca Județeană Ovid Densușianu Hunedoara Deva se apropie de faza optimilor de finală.

La concurs participă echipe reprezentând 27 de licee și colegii din județul Hunedoara, împărțite în opt grupe.

Încep să se cunoască tot mai multe calificate

În confruntărie din grupele preliminare, formate din trei sau patru echipe, s-au desfășurat mai multe dueluri. În grupa 1, din care s-a calificat deja în optimile de finală Iancu de Hunedoara din municipiul de pe malurile Cernei, Transilvania Deva a făcut primele puncte. Mai exact, echipa liceului din Deva a depășit pe Emanoil Gojdu Hunedoara. Tot așa este și în cazul celor de la Mihai Eminescu Petroșani, care au trecut, și ei, de Emanoil Gojdu, iar duelul cu Transilvania va decide a doua calificată din această grupă în optimile de finală de la “Citești și câștigi”. Grupa 2 s-a încheiat, odată cu victoria celor de la Aurel Vlaicu Orăștie în fața echipei de la Matei Corvin Hunedoara, dar ambele trec în faza următoare a competiției. În grupa 3, în care Sigismund Toduță Deva a terminat confruntările fără victorii, echipa de la IC Brătianu Hațeg părea ca și calificată în optimile de finală după ce a câștigat confruntarea cu Anghel Saligny din Simeria. Însă cei de la Anghel Saligny au produs o surpriză, trecând de Regina Maria Deva, iar confruntarea dintre colegiul din reședința de județ și IC Brătianu va stabili clasamentul final al grupei. În grupa 7 Nicolaus Olahus Orăștie a trecut de Liceul Teoretic Ghelari și și-a asigurat calificarea în optimi, la fel ca și Silviu Dragomir din Ilia. În fine, în grupa 8, Retezat Uricani a câștigat duelul cu Hermes Petroșani și merge mai departe, alături de Sfânta Ecaterina Prislop. Din faza optimilor de finală, unde se califică primele două clasate din grupe, confruntările sunt eliminatorii. Învingătoarea din acest an a concursului de cultură generală Citești și câștigi, organizat de Biblioteca Județeană Ovid Densușianu Hunedoara – Deva, va fi stabilită în data de 4 decembrie .

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cinci × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit