CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare

Concursul de cultură generală “Citești și câștigi”, organizat de Biblioteca Județeană Ovid Densușianu Hunedoara Deva se apropie de faza optimilor de finală.

La concurs participă echipe reprezentând 27 de licee și colegii din județul Hunedoara, împărțite în opt grupe.

Încep să se cunoască tot mai multe calificate

În confruntărie din grupele preliminare, formate din trei sau patru echipe, s-au desfășurat mai multe dueluri. În grupa 1, din care s-a calificat deja în optimile de finală Iancu de Hunedoara din municipiul de pe malurile Cernei, Transilvania Deva a făcut primele puncte. Mai exact, echipa liceului din Deva a depășit pe Emanoil Gojdu Hunedoara. Tot așa este și în cazul celor de la Mihai Eminescu Petroșani, care au trecut, și ei, de Emanoil Gojdu, iar duelul cu Transilvania va decide a doua calificată din această grupă în optimile de finală de la “Citești și câștigi”. Grupa 2 s-a încheiat, odată cu victoria celor de la Aurel Vlaicu Orăștie în fața echipei de la Matei Corvin Hunedoara, dar ambele trec în faza următoare a competiției. În grupa 3, în care Sigismund Toduță Deva a terminat confruntările fără victorii, echipa de la IC Brătianu Hațeg părea ca și calificată în optimile de finală după ce a câștigat confruntarea cu Anghel Saligny din Simeria. Însă cei de la Anghel Saligny au produs o surpriză, trecând de Regina Maria Deva, iar confruntarea dintre colegiul din reședința de județ și IC Brătianu va stabili clasamentul final al grupei. În grupa 7 Nicolaus Olahus Orăștie a trecut de Liceul Teoretic Ghelari și și-a asigurat calificarea în optimi, la fel ca și Silviu Dragomir din Ilia. În fine, în grupa 8, Retezat Uricani a câștigat duelul cu Hermes Petroșani și merge mai departe, alături de Sfânta Ecaterina Prislop. Din faza optimilor de finală, unde se califică primele două clasate din grupe, confruntările sunt eliminatorii. Învingătoarea din acest an a concursului de cultură generală Citești și câștigi, organizat de Biblioteca Județeană Ovid Densușianu Hunedoara – Deva, va fi stabilită în data de 4 decembrie .

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători