CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare

Concursul de cultură generală “Citești și câștigi”, organizat de Biblioteca Județeană Ovid Densușianu Hunedoara Deva se apropie de faza optimilor de finală.

La concurs participă echipe reprezentând 27 de licee și colegii din județul Hunedoara, împărțite în opt grupe.

Încep să se cunoască tot mai multe calificate

În confruntărie din grupele preliminare, formate din trei sau patru echipe, s-au desfășurat mai multe dueluri. În grupa 1, din care s-a calificat deja în optimile de finală Iancu de Hunedoara din municipiul de pe malurile Cernei, Transilvania Deva a făcut primele puncte. Mai exact, echipa liceului din Deva a depășit pe Emanoil Gojdu Hunedoara. Tot așa este și în cazul celor de la Mihai Eminescu Petroșani, care au trecut, și ei, de Emanoil Gojdu, iar duelul cu Transilvania va decide a doua calificată din această grupă în optimile de finală de la “Citești și câștigi”. Grupa 2 s-a încheiat, odată cu victoria celor de la Aurel Vlaicu Orăștie în fața echipei de la Matei Corvin Hunedoara, dar ambele trec în faza următoare a competiției. În grupa 3, în care Sigismund Toduță Deva a terminat confruntările fără victorii, echipa de la IC Brătianu Hațeg părea ca și calificată în optimile de finală după ce a câștigat confruntarea cu Anghel Saligny din Simeria. Însă cei de la Anghel Saligny au produs o surpriză, trecând de Regina Maria Deva, iar confruntarea dintre colegiul din reședința de județ și IC Brătianu va stabili clasamentul final al grupei. În grupa 7 Nicolaus Olahus Orăștie a trecut de Liceul Teoretic Ghelari și și-a asigurat calificarea în optimi, la fel ca și Silviu Dragomir din Ilia. În fine, în grupa 8, Retezat Uricani a câștigat duelul cu Hermes Petroșani și merge mai departe, alături de Sfânta Ecaterina Prislop. Din faza optimilor de finală, unde se califică primele două clasate din grupe, confruntările sunt eliminatorii. Învingătoarea din acest an a concursului de cultură generală Citești și câștigi, organizat de Biblioteca Județeană Ovid Densușianu Hunedoara – Deva, va fi stabilită în data de 4 decembrie .

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

trei × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Numărul cazurilor de coronavirus în România se apropie de 2.500         Primarul Marcel Goia face apel la localnici pentru a ține o zi de post și rugăciune         MINISTERUL SĂNĂTĂŢII. Patru spitale suport pentru judeţul Hunedoara         Alți doi pacienți decedați în spitalele hunedorene aveau și Covid 19         NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție         Spitalul Județean Deva a intrat în carantină         Doi pacienți morți în Hunedoara aveau și Covid – 19. Erau vârstnici, cu boli grave         Trei cazuri de coronavirus în municipiul Hunedoara. Un medic a fost diagnosticat pozitiv