Concerte de 1 Martie și Ziua Femeii susținute de elevi ai Liceului de Arte

Corul de copii „Arlechino” și Ansamblul folcloric „Românaşul” de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva vor prezenta publicului două evenimente muzicale dedicate sărbătorilor care marchează începutul primăverii – Mărțişorul şi Ziua Femeii.

Primul spectacol va fi Concertul de primăvară al Corului „Arlechino” (elevi ai claselor I-IV), coordonat de profesorii Mariana Onțanu-Crăciun şi Alina Perț-Alexandrescu. Concertul va avea loc luni, 2 martie, la ora 18.00, la Sala Excelsius din clădirea fostului Liceu „Traian”. „Corul va prezenta un repertoriu variat de cântece şi poezii al cărui mesaj sperăm să ajungă în primul rând la inimile celor mai importante femei din viața copiilor: mămici, bunici, învățătoare și profesoare”, spune Mariana Onţanu-Crăciun, profesor al Liceului de Arte din Deva.

Spectacol folcloric

Cel de-al doilea eveniment prezentat de elevii Liceului „Sigismund Toduță” este spectacolul „Mama, floarea dorului”, susținut de Ansamblul folcloric „Românaşul”. Evenimentul va avea loc la Sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” în data de 4 martie, la ora 18.00.

Ansamblul este format din elevi de liceu ai secțiilor de muzică vocală tradițională şi instrumente populare şi elevi din clasele primare, pasionați de folclor. Sub conducerea muzicală a profesorului Ioan Ovidiu Demea şi în aranjamentul coregrafic al profesorilor Adela-Ioana Mateş şi Ioan Mihuț, Ansamblul „Românaşul” va prezenta un buchet de cântece dedicate Zilei Femeii şi câteva suite de dansuri populare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Locurile din Parcul Național Retezat unde camparea este permisă         Cum este căutat tânărul dispărut în apele Lacului Cinciș         Jandarmii montani au fost chemați în ajutorul unor turiști înspăimântați de urs         Tânără din Germania rătăcită pe crestele Retezatului         Autostrada Lugoj – Deva. Cum rezistă „Dealul Liliecilor” la un an de la finalizarea lucrărilor         A doua zi de căutări a tânărului înghițit de apele Lacului Cinciș         Accident rutier la Sântandrei, pe DN 7         Patron din Hunedoara ridicat de Poliție, după ce s-a opus controalelor în complexul său de pe Lacul Cinciș         Copil de un an rănit într-un accident rutier pe DN 7, la intrare în Deva         Accident pe calea ferată: autoturism lovit de tren         Tânăr căutat după ce ar fi dispărut în apele Lacului Cinciș         Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață