Concedieri colective la fabrica de textile din Brad

Fabrica de textile Teba Brad Industry va rămâne de la începutul lunii mai fără 60 de angajați, dintre cei 170 înregistrați în prezent. La mijlocul anilor 2000, fabrica avea aproape 1000 de salariați, dar treptat numărul lor s-a restrâns.

Mutarea producției fabricii în Albania și creșterea costurilor de producție a determinat concedierile colective, susțin reprezentanții societății. „Oamenii sunt în preaviz, au primit un salariu compensatoriu și vor beneficia de șomaj. Vreau să subliniez faptul că din punctul meu de vedere nu vor mai fi modificări majore la firmă în perioada următoare, așa că restul angajaților pot să stea liniștiți. Concret, fabrica de la Brad va deveni un punct logistic, adică se vor face prototipi și împărțirea mărfurilor pe client”, a declarat administratorul şi directorul societăţii, Florin Oprișa, citat de glasul-hd.ro.

Cei 60 de angajați care vor fi concediați vor beneficia de măsuri de asistență și consiliere profesională din partea Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Hunedoara. „În primă fază, unde sunt locuri disponibile care corespund cu pregătirea acestora, vor fi direcționați către acele locuri de muncă, după care, dacă sunt persoane care rămân în continuare în evidența noastră, vor beneficia de măsuri active (reconversie profesională) și pasive (șomaj). Sunt locuri de muncă disponibile și în zona Bradului, nu la fel de multe ca în zona Devei și a Hunedoarei”, a declarat, Nicolae Fara, directorul AJOFM Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef