Concedieri colective la fabrica de textile din Brad

Fabrica de textile Teba Brad Industry va rămâne de la începutul lunii mai fără 60 de angajați, dintre cei 170 înregistrați în prezent. La mijlocul anilor 2000, fabrica avea aproape 1000 de salariați, dar treptat numărul lor s-a restrâns.

Mutarea producției fabricii în Albania și creșterea costurilor de producție a determinat concedierile colective, susțin reprezentanții societății. „Oamenii sunt în preaviz, au primit un salariu compensatoriu și vor beneficia de șomaj. Vreau să subliniez faptul că din punctul meu de vedere nu vor mai fi modificări majore la firmă în perioada următoare, așa că restul angajaților pot să stea liniștiți. Concret, fabrica de la Brad va deveni un punct logistic, adică se vor face prototipi și împărțirea mărfurilor pe client”, a declarat administratorul şi directorul societăţii, Florin Oprișa, citat de glasul-hd.ro.

Cei 60 de angajați care vor fi concediați vor beneficia de măsuri de asistență și consiliere profesională din partea Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Hunedoara. „În primă fază, unde sunt locuri disponibile care corespund cu pregătirea acestora, vor fi direcționați către acele locuri de muncă, după care, dacă sunt persoane care rămân în continuare în evidența noastră, vor beneficia de măsuri active (reconversie profesională) și pasive (șomaj). Sunt locuri de muncă disponibile și în zona Bradului, nu la fel de multe ca în zona Devei și a Hunedoarei”, a declarat, Nicolae Fara, directorul AJOFM Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști