Zonele centrale ale oraşului “rezervate” comercianţilor de mărţişoare lucrate manual

Producătorii şi comercianţii de mărţişoare hunedoreni au prioritate. Cel puţin asta a decis pentru acest an administraţia deveană, referitor la vânzătorii ambulanţi care îşi prezintă marfa pe spaţiul public, la începutul lunii martie. De asemenea, prioritate în zonele centrale ale municipiului Deva o au producătorii sau comercianţii de mărţişoare lucrate manual sau artistice.

140 de autorizaţii de comerţ stradal

“Producătorii deveni ne-au solicitat ajutorul, deoarece susţineau că majoritatea spaţiilor centrale sunt împânzite în fiecare an de vânzătorii de kitchuri şi chinezisme ieftine. Nu mai vrem ca kitch-urile să fie promovate, drept urmare am hotărât ca hunedorenii să aibă prioritate, mai ales cei cu creaţii artistice. Am mărit numărul de locaţii la 150 în tot municipiul şi am eliberat 140 autorizaţii de comerţ stradal. Preţul este de 5 lei pe metru pătrat, pe zi”, spune Andrei Nistor, purtător de cuvânt al Primăriei Deva. Această decizie a generat un val de proteste în rândul vânzătorilor ambulanţi veniţi în municipiul de la poalele Cetăţii, din alte zone ale ţării. Un grup de 20 de persoane chiar au cerut să intre în audienţă la primar, deoarece se considerau nedreptăţiţi de această decizie. Au primit acelaşi rezultat: tarabele lor sunt amplasate în zone mai îndepărtate de centrul oraşului.

Până în data de 8 martie când vor expira autorizaţiile de vânzare, în fiecare zi, Serviciul de Cadastru din cadrul Primăriei Deva, împreună cu Poliţia Locală Deva controlează vânzătorii stradali. Până acum au fost date mai multe avertismente comercianţilor care au desfăcut la vânzare alte produse decât cele specifice tradiţiei de Mărţişor.

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șapte + 17 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”