Zonele centrale ale oraşului “rezervate” comercianţilor de mărţişoare lucrate manual

Producătorii şi comercianţii de mărţişoare hunedoreni au prioritate. Cel puţin asta a decis pentru acest an administraţia deveană, referitor la vânzătorii ambulanţi care îşi prezintă marfa pe spaţiul public, la începutul lunii martie. De asemenea, prioritate în zonele centrale ale municipiului Deva o au producătorii sau comercianţii de mărţişoare lucrate manual sau artistice.

140 de autorizaţii de comerţ stradal

“Producătorii deveni ne-au solicitat ajutorul, deoarece susţineau că majoritatea spaţiilor centrale sunt împânzite în fiecare an de vânzătorii de kitchuri şi chinezisme ieftine. Nu mai vrem ca kitch-urile să fie promovate, drept urmare am hotărât ca hunedorenii să aibă prioritate, mai ales cei cu creaţii artistice. Am mărit numărul de locaţii la 150 în tot municipiul şi am eliberat 140 autorizaţii de comerţ stradal. Preţul este de 5 lei pe metru pătrat, pe zi”, spune Andrei Nistor, purtător de cuvânt al Primăriei Deva. Această decizie a generat un val de proteste în rândul vânzătorilor ambulanţi veniţi în municipiul de la poalele Cetăţii, din alte zone ale ţării. Un grup de 20 de persoane chiar au cerut să intre în audienţă la primar, deoarece se considerau nedreptăţiţi de această decizie. Au primit acelaşi rezultat: tarabele lor sunt amplasate în zone mai îndepărtate de centrul oraşului.

Până în data de 8 martie când vor expira autorizaţiile de vânzare, în fiecare zi, Serviciul de Cadastru din cadrul Primăriei Deva, împreună cu Poliţia Locală Deva controlează vânzătorii stradali. Până acum au fost date mai multe avertismente comercianţilor care au desfăcut la vânzare alte produse decât cele specifice tradiţiei de Mărţişor.

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg         SENTINȚĂ ÎNTOARSĂ DE CEDO. Cazul fetei de 11 ani, însărcinată după ce a fost abuzată sexual de 5 bărbaţi         Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic