Zonele centrale ale oraşului “rezervate” comercianţilor de mărţişoare lucrate manual

Producătorii şi comercianţii de mărţişoare hunedoreni au prioritate. Cel puţin asta a decis pentru acest an administraţia deveană, referitor la vânzătorii ambulanţi care îşi prezintă marfa pe spaţiul public, la începutul lunii martie. De asemenea, prioritate în zonele centrale ale municipiului Deva o au producătorii sau comercianţii de mărţişoare lucrate manual sau artistice.

140 de autorizaţii de comerţ stradal

“Producătorii deveni ne-au solicitat ajutorul, deoarece susţineau că majoritatea spaţiilor centrale sunt împânzite în fiecare an de vânzătorii de kitchuri şi chinezisme ieftine. Nu mai vrem ca kitch-urile să fie promovate, drept urmare am hotărât ca hunedorenii să aibă prioritate, mai ales cei cu creaţii artistice. Am mărit numărul de locaţii la 150 în tot municipiul şi am eliberat 140 autorizaţii de comerţ stradal. Preţul este de 5 lei pe metru pătrat, pe zi”, spune Andrei Nistor, purtător de cuvânt al Primăriei Deva. Această decizie a generat un val de proteste în rândul vânzătorilor ambulanţi veniţi în municipiul de la poalele Cetăţii, din alte zone ale ţării. Un grup de 20 de persoane chiar au cerut să intre în audienţă la primar, deoarece se considerau nedreptăţiţi de această decizie. Au primit acelaşi rezultat: tarabele lor sunt amplasate în zone mai îndepărtate de centrul oraşului.

Până în data de 8 martie când vor expira autorizaţiile de vânzare, în fiecare zi, Serviciul de Cadastru din cadrul Primăriei Deva, împreună cu Poliţia Locală Deva controlează vânzătorii stradali. Până acum au fost date mai multe avertismente comercianţilor care au desfăcut la vânzare alte produse decât cele specifice tradiţiei de Mărţişor.

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         (P) Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         (P) Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată         Povestea comorii fabuloase a regelui Decebal         Toate drumurile duc la Salonul Hunedorean al Cărţii         UNA DE “MAGNA CUM LAUDE” LA CJH: Galeriile de Artă „FORMA” devin o bijuterie arhitecturală         Prinși la furat de băutură și țigări         Drumul Național 7A va intra în reparații capitale. Primele lucrări de reabilitare au început         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit