Zonele centrale ale oraşului “rezervate” comercianţilor de mărţişoare lucrate manual

Producătorii şi comercianţii de mărţişoare hunedoreni au prioritate. Cel puţin asta a decis pentru acest an administraţia deveană, referitor la vânzătorii ambulanţi care îşi prezintă marfa pe spaţiul public, la începutul lunii martie. De asemenea, prioritate în zonele centrale ale municipiului Deva o au producătorii sau comercianţii de mărţişoare lucrate manual sau artistice.

140 de autorizaţii de comerţ stradal

“Producătorii deveni ne-au solicitat ajutorul, deoarece susţineau că majoritatea spaţiilor centrale sunt împânzite în fiecare an de vânzătorii de kitchuri şi chinezisme ieftine. Nu mai vrem ca kitch-urile să fie promovate, drept urmare am hotărât ca hunedorenii să aibă prioritate, mai ales cei cu creaţii artistice. Am mărit numărul de locaţii la 150 în tot municipiul şi am eliberat 140 autorizaţii de comerţ stradal. Preţul este de 5 lei pe metru pătrat, pe zi”, spune Andrei Nistor, purtător de cuvânt al Primăriei Deva. Această decizie a generat un val de proteste în rândul vânzătorilor ambulanţi veniţi în municipiul de la poalele Cetăţii, din alte zone ale ţării. Un grup de 20 de persoane chiar au cerut să intre în audienţă la primar, deoarece se considerau nedreptăţiţi de această decizie. Au primit acelaşi rezultat: tarabele lor sunt amplasate în zone mai îndepărtate de centrul oraşului.

Până în data de 8 martie când vor expira autorizaţiile de vânzare, în fiecare zi, Serviciul de Cadastru din cadrul Primăriei Deva, împreună cu Poliţia Locală Deva controlează vânzătorii stradali. Până acum au fost date mai multe avertismente comercianţilor care au desfăcut la vânzare alte produse decât cele specifice tradiţiei de Mărţişor.

 

 

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara