Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată

Primăria Lupeni va reabilita zona Monumentului Lupeni ’29, monument realizat de sculptorul Ion Irimescu și ridicat în memoria minerilor care și-au pierdut viața în timpul grevei din 1929.

 

 

 

Lucrările vor începe în luna martie, iar în cei peste 50 de ani care au trecut de la amplasarea lui, monumentul nu fost niciodată recondiționat și nici zona, reabilitată, potrivit primarului municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Monumentul este situat pe Bulevardul Tudor Vladimirescu, în apropierea Spitalului Municipal din  Lupeni.

Punerea în valoare a unei zone istorice

Lucian Resmeriță susține că lucrările au ca scop refacerea și modernizarea ansambului monumental, începând cu spațiile pavate, prin repararea sau înlocuirea acestora, drenaje în jurul monumentului, refacerea spațiilor verzi și plantarea de copaci ornamentali, amplasarea de mobilier urban – bănci, coșuri de gunoi și realizarea unui iluminat modern în zonă.  „Prin acest proiect ne dorim să realizăm creșterea calitatii vieții locuitorilor localității prin realizarea unor spații publice de calitate pentru petrecerea timpului liber, va fi înlocuit pavajul din piatră naturală,  vor fi refăcute zonele verzi adiacente prin salvarea gazonului prin supraînsămânțare și plantarea de copaci ornamentali, vom reuși astfel să punem în valoare această zonă încărcată de istorie, să creăm un loc de petrecere cât mai plăcută a timpului liber pentru cetățenii din localitatea noastră, dar și un loc de atracție turistică pentru cei care ne vizitează zona”, a declarat primarul Lupeniului, citat de ziarul Informația Văii Jiului.

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NIMIC DESPRE COVID. Traseu pentru biciclişti, cu fonduri europene la Deva         ANUNŢ! În atenția devenilor care solicită beneficii de asistență socială         293 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus în România         Preot din Deva diagnosticat cu coronavirus. Mesajul de speranță transmis pe Facebook         Polițist despre oamenii prinși noaptea pe străzile Călanului: „Ne-au plecat valorile pe stradă după ora 22”         Situație detensionată la Secția ATI a Spitalului din Orăștie, unde cadrele medicale au demisionat         Conflict între prefect și șefii CJ Hunedoara pe tema crizei de la Spitalul Județean Deva         Încă doi pacienți care au murit în spitalele din județ au fost diagnosticați cu Covid 19         Încă un deces al unui pacient din Hunedoara, diagnosticat cu afecțiuni grave, dar și cu coronavirus         Primăria Hunedoara anunță că va primi ajutor din China împotriva coronavirusului         Spitalul din Orăştie a rămas fără personal ATI. Dr. Lorena Ehim: “Suntem trimişi la moarte, carne aruncată în cuşca leilor”         Demisii la Secția ATI din Orăștie         Managerul Spitalului județean Deva a fost suspendat din funcție         Spitalul Județean Deva a intrat în carantină         Doi pacienți morți în Hunedoara aveau și Covid – 19. Erau vârstnici, cu boli grave         Trei cazuri de coronavirus în municipiul Hunedoara. Un medic a fost diagnosticat pozitiv         Mesajul tranșant al unui medic ginecolog din Brad despre criza coronavirus         TEATRU: „Întâlnire la voi acasă”         BANII NOŞTRI. Deprecierea leului a luat o pauză         ANUNŢ! Auchan anunță case dedicate pentru ONG-uri și vârstnici