„Ziua Porţilor Deschise” în liceele hunedorene

În această săptămână elevii de clasa a VIII-a pot vizita liceul la care doresc să înveţe în următorii patru ani, studiind ofertele reale de studiu şi cazare ale acestuia

eleviCele 33 de licee de pe tot cuprinsul judeţului organizează în această săptămână „Ziua Porţilor Deschise”, pentru elevii de clasa a VIII-a. Cu această ocazie, şcolarii vor putea vizita instituţiile de învăţământ la care vor să urmeze cursurile liceale, dar şi să obţină informaţii despre ofertele de studiu sau de cazare reale ale acestora.

Monitorizarea alegerii traseului educaţional

Această activitate face parte dintr-un proiect mai amplu, cu privire la opţiunilor elevilor care încheie ciclul gimnazial pentru anul viitor şi coordonat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Hunedoara la solicitarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara. Studiul se desfăşoară pe o perioadă de trei săptămâni. În prima săptămână s-au organizat lectorate cu părinţii în cadrul cărora a fost prezentată importanţa orientării în carieră, respectiv alegerea traseului educaţional. În a doua săptămână, elevii pot studia oferta educaţională a liceelor în cadrul evenimentului „Ziua Porţilor Deschise” şi să viziteze instituţiile unde doresc să urmeze liceul. Ultima săptămână este dedicată aplicării unui chestionar tuturor elevilor din clasa a VIII-a, privind opţiunile acestora pentru anii de liceu.

Opţiuni reale

Este vorba de un studiu cu mai mulţi indicatori privind opţiunile elevilor care termină ciclul gimnazial. În urma acestui chestionar vrem să observăm care este orientarea elevilor spre mediul liceal şi dacă elevii sunt conştienţi de opţiunile lor, dacă au media de admitere potrivită pentru instituţia aleasă. De exemplu dacă un elev cu note mici preferă o unitate de învăţământ la care se intră cu medii de admitere ridicate, este clar că această opţiune nu este reală” spune Livia Vlad, profesor consilier în cadrul CJRAE Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva         Florin Oancea: „Am intrat în linie dreaptă pentru achiziționarea imobilului Astoria”         Calea ferată Simeria – Hunedoara, abandonată de doi ani