„Ziua Porţilor Deschise” în liceele hunedorene

În această săptămână elevii de clasa a VIII-a pot vizita liceul la care doresc să înveţe în următorii patru ani, studiind ofertele reale de studiu şi cazare ale acestuia

eleviCele 33 de licee de pe tot cuprinsul judeţului organizează în această săptămână „Ziua Porţilor Deschise”, pentru elevii de clasa a VIII-a. Cu această ocazie, şcolarii vor putea vizita instituţiile de învăţământ la care vor să urmeze cursurile liceale, dar şi să obţină informaţii despre ofertele de studiu sau de cazare reale ale acestora.

Monitorizarea alegerii traseului educaţional

Această activitate face parte dintr-un proiect mai amplu, cu privire la opţiunilor elevilor care încheie ciclul gimnazial pentru anul viitor şi coordonat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Hunedoara la solicitarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara. Studiul se desfăşoară pe o perioadă de trei săptămâni. În prima săptămână s-au organizat lectorate cu părinţii în cadrul cărora a fost prezentată importanţa orientării în carieră, respectiv alegerea traseului educaţional. În a doua săptămână, elevii pot studia oferta educaţională a liceelor în cadrul evenimentului „Ziua Porţilor Deschise” şi să viziteze instituţiile unde doresc să urmeze liceul. Ultima săptămână este dedicată aplicării unui chestionar tuturor elevilor din clasa a VIII-a, privind opţiunile acestora pentru anii de liceu.

Opţiuni reale

Este vorba de un studiu cu mai mulţi indicatori privind opţiunile elevilor care termină ciclul gimnazial. În urma acestui chestionar vrem să observăm care este orientarea elevilor spre mediul liceal şi dacă elevii sunt conştienţi de opţiunile lor, dacă au media de admitere potrivită pentru instituţia aleasă. De exemplu dacă un elev cu note mici preferă o unitate de învăţământ la care se intră cu medii de admitere ridicate, este clar că această opţiune nu este reală” spune Livia Vlad, profesor consilier în cadrul CJRAE Hunedoara.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației