Ziua Pământului, celebrată în Parcul Cetate

Cu ocazia Zilei Pământului, comisarii din cadrul SCJ Hunedoara au organizat împreună cu elevii Liceului de Arte Sigismund Toduță Deva, o actiune ecologică dedicată acestei zile.

Tematica acțiunii a fost  Limitarea poluării cu materiale plastice și Dezvoltarea abilităților de viață ecologică la generațiile tinere și se înscrie în seria de acțiuni pe care cele 2 instituții le realizează în baza parteneriatului educațional „Respect Natura”. Acțiunea s-a desfășurat în Parcul Central al Municipiului Deva. Copiii s-au organizat în grupuri și au realizat postere și fluturași cu tema Ziua Pământului.

Aceste materiale au conținut mesaje încurajatoare privind colectarea materialelor plastice, stoparea poluării, încurajarea reciclării și interzicerea abandonării de deșeuri. De asemenea, au realizat o construcție care să sugereze starea Planetei Pământ în prezent.  Activitățile au fost jurizate de comisarii GNM și toți participanții au primit premii simbolice, constând în semne de carte pictate și inscripționate cu Ziua Pământului. Garda Națională de Mediu va continua actiunile de educație ecologică cu elevi din județul Hunedoara în scopul constientizării problemelor mediului înconjurator.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare         Polițistul Florin Bolosin, trecut în rezervă. Ce spune despre munca în Poliție         A fost reluată susținerea probei practice a examenului pentru obţinerea permisului de conducere         140 de ani de la înființarea Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Accident rutier pe Autostrada A1 Deva – Sebeș         Parcare nouă, construită la Spitalul municipal Hunedoara         Bugetare participativă: START VOT pentru ideile devenilor         Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Deva a fost deschis integral         Opticline Dr. Angelescu – Inițiativă dedicată medicilor din Spitalul Deva         Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia