Ziua Pământului, celebrată în Parcul Cetate

Cu ocazia Zilei Pământului, comisarii din cadrul SCJ Hunedoara au organizat împreună cu elevii Liceului de Arte Sigismund Toduță Deva, o actiune ecologică dedicată acestei zile.

Tematica acțiunii a fost  Limitarea poluării cu materiale plastice și Dezvoltarea abilităților de viață ecologică la generațiile tinere și se înscrie în seria de acțiuni pe care cele 2 instituții le realizează în baza parteneriatului educațional „Respect Natura”. Acțiunea s-a desfășurat în Parcul Central al Municipiului Deva. Copiii s-au organizat în grupuri și au realizat postere și fluturași cu tema Ziua Pământului.

Aceste materiale au conținut mesaje încurajatoare privind colectarea materialelor plastice, stoparea poluării, încurajarea reciclării și interzicerea abandonării de deșeuri. De asemenea, au realizat o construcție care să sugereze starea Planetei Pământ în prezent.  Activitățile au fost jurizate de comisarii GNM și toți participanții au primit premii simbolice, constând în semne de carte pictate și inscripționate cu Ziua Pământului. Garda Națională de Mediu va continua actiunile de educație ecologică cu elevi din județul Hunedoara în scopul constientizării problemelor mediului înconjurator.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Jiul și Băița, la egalitate în fruntea Ligii a IV-a         Incendiu puternic în Geoagiu. Un om a murit         Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor         NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți