Ziua Internaţională a Cititului Împreună, la Liceul Tehnic “Transilvania” din Deva

În fiecare an de Ziua Internaţională a Cititului Împreună, celebrată în 2019 pe 5 februarie, milioane de oameni din peste 100 de ţări citesc împreună şi împărtăşesc poveşti pentru a promova cititul.

Este o campanie de promovare a bucuriei, frumuseţii şi beneficiilor lecturii, de a arăta puterea magică a cuvintelor.

Cartea leagă prietenii

Ziua Internaţională a Cititului Împreună – World Read Aloud Day, a fost iniţiată de LitWold, o organizaţie nonprofit fondată în anul 2007. O acţiune inedită în acest sens a avut loc la Liceul Tehnic “Transilvania” din Deva. Elevii din clasa a II-a step by step din cadrul acestei instituţii de învăţământ, având ca invitaţi colegii de la o clasă similară de la Şcoala Gimnazială Andrei Şaguna din Deva, au sărbătorit Ziua Internaţională a Cititului Împreună, acţiunea desfăşurându-se sub inspiratul motto “Cartea leagă prietenii”. Manifestarea face parte dintr-un proiect educational mai amplu şi s-a aflat la prima sa ediţie. Şi, deşi nu au mai mult de nouă ani, elevii prezenţi la manifestare au dovedit că nu sunt cititori începători, dacă se poate spune aşa, unii având multe cărţi parcurse la acvtiv, iar inimoşii lor dascăli doresc să le dezvolte această pasiune. Copiii au lecturat pagini de volume şi de ziare împreună, au vorbit despre rolul cărţilor şi au idei deja bine conturate în ceea ce priveşte importanţa cititului pentru dezvoltarea lor viitoare, dar şi preferinţe editoriale. De asemenea, au avut loc discuţii despre importanţa cititului în unele meserii, cum ar fi cele de profesor sau jurnalist, iar unii copii au încă de pe acum idei clare despre ce carieră vor urma atunci când vor deveni adulţi. Şi cum cartea leagă prietenii, în următoarea acţiune a acestui proiect educaţional se vor inversa rolurile, cei de la Liceul Tehnic “Transilvania”, care au fost gazdele manifestării actuale, desfăşurată sub sloganul sugestiv de “Step-ul citeşte împreună!”, urmând a deveni oaspeţii celor de la Şcoala Gimnazială “Andrei Şaguna”, cu cunoştinţe mult mai mari, dobândite după citit.

 

Comentarii FB

comentarii


TAG


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × trei =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Covid 19. Situația la unitățile spitalicești și centrele rezidențiale din subordinea CJ Hunedoara         Măgura Călanului, cariera dacică uitată de autorități         Accident rutier la Ohaba, pe DN 68 A Deva – Lugoj. Un autotren s-a răsturnat         Încă un deces al unei hunedorence infectată cu noul coronavirus         Daria Călugăru, finalistă la „Românii au talent”. Eleva din Deva are nevoie de susținerea noastră         Minologhion din secolul al XVIII-lea, restaurat la Muzeul Civilizației Dacice și Romane         Accident rutier pe șoseaua Simeria – Hațeg         Contrabandă cu țigări în Petroșani         Bogdănel Nițu, lăsat fără mașina de lux. Mesajul fostului cap al lumii interlope din Deva         Reacția Patriarhiei, după scandalul iscat la biserica din Jieț         CJ Hunedoara a numit o conducere nouă la SJU Deva         Rețea importantă de traficanți de droguri, pedepsită cu închisoarea         Scandal la o mănăstire din județul Hunedoara         Barajul Gura Apelor, locul de vis din inima Retezatului, invadat de turiști la sfârșit de săptămână         Criminal capturat de Poliție în Uricani. A împușcat doi marocani         Tânăr de 20 de ani, fără permis auto, a produs un accident în intersecție         Au spart geamul cu un bolovan și au jefuit un apartament         Anchetă extinsă în dosarul „revoltei de la Hunedoara”         Situația plăților la zi efectuate în județul Hunedoara pentru șomajul tehnic         AJPIS a continuat să asigure plata corespunzătoare „indemnizaţiei de sprijin COVID 19”