Voluntari la săpături arheologice în grădina Castelului Corvinilor

castelArheologii din cadrul Muzeului Castelului Corvinilor îi invită pe hunedorenii interesaţi să lucreze ca voluntari pe şantierele arheologice să li se alăture, la săpăturile care au loc în situl Dealului Sânpetru.

O nouă serie de săpături arheologice pe Dealul Sânpetru, din zona Castelului Corvinilor, va fi organizată în zilele următoare. Hunedorenii interesaţi de arheologie pot participa ca voluntari la săpături, În grădina castelului din Hunedoara au fost descoperite recent piese de metal şi de sticlă care ar putea fi datate, potrivit istoricilor, ca fiind realizate în secolele I înainte şi după Hristos, dar şi în perioada medievală timpurie, respectiv secolele XI-XIII. În ultimele zile cel puţin zece voluntari au participat la săpături, pe Dealul Sânpetru. „Munca de arheolog nu este deloc uşoară, pentru că e solicitantă fizic mai ales pe caniculă. Dar e distractivă şi interesantă, pentru că ştii că poţi descoperi obiecte vechi, preţioase, frânturi de istorie, care stau ascunse de sute de ani”, spune Dan, unul dintre hunedorenii care au participat la săpături.

Datele despre descoperirile arheologice de pe Dealul Sânpetru vor fi prezentate într-o viitoare monografie a Hunedoarei. Hunedorenii care vor să devină arheologi pentru o zi şi ajute la săpături pot să îşi anunţe disponibilitatea la numărul de telefon: 0742.085.568. „Acţiunile au loc în fiecae zi de la ora 9 dimineaţa, iar locul de întâlnire este curtea administrativă a castelului”, a precizat arheologul Cristi Roman. Singura condiţie pentru participarea la săpătură este să aibă 18 ani împliniţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 + 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Ce măsuri s-au luat în Hunedoara, înainte de întoarcerea elevilor la școală         Un muzeu al trenulețelor se deschide în Hunedoara         Lemne expediate ilegal de o firmă din Orăștie         Povestea unui inel deosebit, descoperit la Micia         Coronavirus, situația la zi prezentată de Prefectura Hunedoara         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         Accident pe Bulevardul Dacia. Un șofer „și-a spart” bolidul într-o intersecție         Moment festiv la I.S.U. Hunedoara         6 pacienți confirmați „COVID-19” internați la SJU Deva         Ceremonie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara         Mircia Muntean și-a găsit de lucru         CFR repune în circulație trenurile al căror trafic a fost suspendat         Aparatul RMN de la SJU Deva funcționează         Detalii noi în cazul scandalului care a cutremurat cartierul Micro 5 – Hunedoara         Polițiști trimiși în judecată într-un dosar de proxenetism și abuz în serviciu         Lucrările de reparații a rețelei stradale din Deva au fost scoase la licitație         Tăiere ilegală de arbori         Spărgătorul unui magazin, prins la Vulcan         Scandal monstru pe o stradă din Hunedoara         36 de pacienți suspecți „COVID-19” internați la Spitalul Județean de Urgență din Deva