Voluntari la săpături arheologice în grădina Castelului Corvinilor

castelArheologii din cadrul Muzeului Castelului Corvinilor îi invită pe hunedorenii interesaţi să lucreze ca voluntari pe şantierele arheologice să li se alăture, la săpăturile care au loc în situl Dealului Sânpetru.

O nouă serie de săpături arheologice pe Dealul Sânpetru, din zona Castelului Corvinilor, va fi organizată în zilele următoare. Hunedorenii interesaţi de arheologie pot participa ca voluntari la săpături, În grădina castelului din Hunedoara au fost descoperite recent piese de metal şi de sticlă care ar putea fi datate, potrivit istoricilor, ca fiind realizate în secolele I înainte şi după Hristos, dar şi în perioada medievală timpurie, respectiv secolele XI-XIII. În ultimele zile cel puţin zece voluntari au participat la săpături, pe Dealul Sânpetru. „Munca de arheolog nu este deloc uşoară, pentru că e solicitantă fizic mai ales pe caniculă. Dar e distractivă şi interesantă, pentru că ştii că poţi descoperi obiecte vechi, preţioase, frânturi de istorie, care stau ascunse de sute de ani”, spune Dan, unul dintre hunedorenii care au participat la săpături.

Datele despre descoperirile arheologice de pe Dealul Sânpetru vor fi prezentate într-o viitoare monografie a Hunedoarei. Hunedorenii care vor să devină arheologi pentru o zi şi ajute la săpături pot să îşi anunţe disponibilitatea la numărul de telefon: 0742.085.568. „Acţiunile au loc în fiecae zi de la ora 9 dimineaţa, iar locul de întâlnire este curtea administrativă a castelului”, a precizat arheologul Cristi Roman. Singura condiţie pentru participarea la săpătură este să aibă 18 ani împliniţi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu + 16 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute