Voluntari la săpături arheologice în grădina Castelului Corvinilor

castelArheologii din cadrul Muzeului Castelului Corvinilor îi invită pe hunedorenii interesaţi să lucreze ca voluntari pe şantierele arheologice să li se alăture, la săpăturile care au loc în situl Dealului Sânpetru.

O nouă serie de săpături arheologice pe Dealul Sânpetru, din zona Castelului Corvinilor, va fi organizată în zilele următoare. Hunedorenii interesaţi de arheologie pot participa ca voluntari la săpături, În grădina castelului din Hunedoara au fost descoperite recent piese de metal şi de sticlă care ar putea fi datate, potrivit istoricilor, ca fiind realizate în secolele I înainte şi după Hristos, dar şi în perioada medievală timpurie, respectiv secolele XI-XIII. În ultimele zile cel puţin zece voluntari au participat la săpături, pe Dealul Sânpetru. „Munca de arheolog nu este deloc uşoară, pentru că e solicitantă fizic mai ales pe caniculă. Dar e distractivă şi interesantă, pentru că ştii că poţi descoperi obiecte vechi, preţioase, frânturi de istorie, care stau ascunse de sute de ani”, spune Dan, unul dintre hunedorenii care au participat la săpături.

Datele despre descoperirile arheologice de pe Dealul Sânpetru vor fi prezentate într-o viitoare monografie a Hunedoarei. Hunedorenii care vor să devină arheologi pentru o zi şi ajute la săpături pot să îşi anunţe disponibilitatea la numărul de telefon: 0742.085.568. „Acţiunile au loc în fiecae zi de la ora 9 dimineaţa, iar locul de întâlnire este curtea administrativă a castelului”, a precizat arheologul Cristi Roman. Singura condiţie pentru participarea la săpătură este să aibă 18 ani împliniţi.

Comentarii FB

comentarii




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

cincisprezece + cincisprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
CULTURA PRIETENIEI, PRIETENIA CULTURII heART COUTURE, un proiect al regăsirii prin intermediul artei         14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată         Șofer de 87 de ani implicat într-un accident mortal         Tragedie în penitenciar. Un polițist a fost găsit mort         Șofer băut oprit după ce a făcut ravagii pe străzile din Petroșani         Violență în familie. Tânără bătută de soț cu pumnii         CNAIR reclamă defecte și degradări pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj -Deva         Igienizarea covorului din casa – mentinerea sanatatii intregii familii         Cearta în familie, una dintre cele mai neobișnuite situații pentru care ai putea avea nevoie de-un împrumut         Castelul Corvinilor a intrat în șantier         Accident grav pe șoseaua Hunedoara – Deva         Un tânăr a furat o mașină și a provocat un accident         PĂREREA SPECIALISTULUI NICULESCU. Este sau nu este fierul vechi adevărata miză la Mintia?         Carmen Hărău : „ Dăncilă a plecat, dar PSD a rămas!”         Drumul județean spre cetățile dacice se dezintegrează vizibil         Imagini spectaculoase cu lupul care a dat târcoale unui grup de turişti în Retezat         Spargere la Kaufland Petroșani         Prețuri promoționale la operațiile de cataractă și dioptrii, cu cele mai bune cristaline multifocale, la Opticline Dr. Angelescu         Un bărbat a murit după ce s-a prăbușit de pe schela unui bloc         Strada Constantin Dobrogeanu Gherea din Hunedoara este modernizată