Viraj spre piaţa muncii. Firmele comandă specialişti, şcolile profesionale “livrează”

profesionalFirmele au şi în acest an şcolar posibilitatea să solicite calificarea profesională a elevilor din învăţământul profesional cu durata de trei ani, în funcţie de nevoile lor.

Adaptare către cererea de  pe piaţa muncii

“Această iniţiativă a apărut având în vedere necesitatea adaptării ofertei de formare profesională, prin învăţământul profesional, la solicitările operatorilor economici, pe baza nevoilor pieţei muncii şi a tendinţelor de dezvoltare. Din solicitările anilor anteriori printre cele mai căutate meserii sunt cele de mecanic auto, servicii turistice, dar şi solicitări în industria grea din judeţ”, spune Dana Cioară, inspector şcolar discipline tehnice, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara. În acest moment 420 de elevi urmează cursurile şcolilor profesionale din judeţ.

Data limită pentru înscriere, 22 decembrie

Angajatorii care doresc elevi şcolarizaţi în învăţământul profesional, pe anumite specializări, trebuie să parcurgă două etape. Astfel, până la data de 22 decembrie 2014, agenţii economici pot transmite în scris la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara o solicitare în acest sens. A doua etapă constă în încheiea unui contract-cadru cu unităţile de învăţământ partenere sau cu unităţile de învăţământ desemnate de către inspectoratul şcolar, până la data de 16 ianuarie 2015. Rata de succes la angajare imediat după absolvire a primei generaţii de elevi instruiţi după acest model anul trecut a fost de 30 la sută.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic