Viraj spre piaţa muncii. Firmele comandă specialişti, şcolile profesionale “livrează”

profesionalFirmele au şi în acest an şcolar posibilitatea să solicite calificarea profesională a elevilor din învăţământul profesional cu durata de trei ani, în funcţie de nevoile lor.

Adaptare către cererea de  pe piaţa muncii

“Această iniţiativă a apărut având în vedere necesitatea adaptării ofertei de formare profesională, prin învăţământul profesional, la solicitările operatorilor economici, pe baza nevoilor pieţei muncii şi a tendinţelor de dezvoltare. Din solicitările anilor anteriori printre cele mai căutate meserii sunt cele de mecanic auto, servicii turistice, dar şi solicitări în industria grea din judeţ”, spune Dana Cioară, inspector şcolar discipline tehnice, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara. În acest moment 420 de elevi urmează cursurile şcolilor profesionale din judeţ.

Data limită pentru înscriere, 22 decembrie

Angajatorii care doresc elevi şcolarizaţi în învăţământul profesional, pe anumite specializări, trebuie să parcurgă două etape. Astfel, până la data de 22 decembrie 2014, agenţii economici pot transmite în scris la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara o solicitare în acest sens. A doua etapă constă în încheiea unui contract-cadru cu unităţile de învăţământ partenere sau cu unităţile de învăţământ desemnate de către inspectoratul şcolar, până la data de 16 ianuarie 2015. Rata de succes la angajare imediat după absolvire a primei generaţii de elevi instruiţi după acest model anul trecut a fost de 30 la sută.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 12 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni         Prostituată jefuită pe centura Devei         Avram Iancu a renunțat la visul de a deveni președintele României         Lansare de carte. Albumul fotografic „Oameni și locuri. Comuna Luncoiu de Jos”         APA PROD SA, UN SCANDAL FĂRĂ SFÂRŞIT. Preţul apei, cea mai recentă răfuială politică între PNL şi PSD Hunedoara