Viraj spre piaţa muncii. Firmele comandă specialişti, şcolile profesionale “livrează”

profesionalFirmele au şi în acest an şcolar posibilitatea să solicite calificarea profesională a elevilor din învăţământul profesional cu durata de trei ani, în funcţie de nevoile lor.

Adaptare către cererea de  pe piaţa muncii

“Această iniţiativă a apărut având în vedere necesitatea adaptării ofertei de formare profesională, prin învăţământul profesional, la solicitările operatorilor economici, pe baza nevoilor pieţei muncii şi a tendinţelor de dezvoltare. Din solicitările anilor anteriori printre cele mai căutate meserii sunt cele de mecanic auto, servicii turistice, dar şi solicitări în industria grea din judeţ”, spune Dana Cioară, inspector şcolar discipline tehnice, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara. În acest moment 420 de elevi urmează cursurile şcolilor profesionale din judeţ.

Data limită pentru înscriere, 22 decembrie

Angajatorii care doresc elevi şcolarizaţi în învăţământul profesional, pe anumite specializări, trebuie să parcurgă două etape. Astfel, până la data de 22 decembrie 2014, agenţii economici pot transmite în scris la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara o solicitare în acest sens. A doua etapă constă în încheiea unui contract-cadru cu unităţile de învăţământ partenere sau cu unităţile de învăţământ desemnate de către inspectoratul şcolar, până la data de 16 ianuarie 2015. Rata de succes la angajare imediat după absolvire a primei generaţii de elevi instruiţi după acest model anul trecut a fost de 30 la sută.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Testări Covid 19 la spitalul municipal din Hunedoara. Spitalul s-a dotat cu un aparat Real Time – PCR         Îndrumări privind slujbele de Florii, din Săptămâna mare (a Sfintelor Pătimiri) şi de Sfintele Paşti         Coronavirus, situația la zi: 212 cazuri în județul Hunedoara         Al 21-lea deces al unui pacient cu boli grave și coronavirus, în județul Hunedoara         PETIŢIE ALDE. “Soluții sunt, trebuie doar ca Guvernul să și vrea!”         Dezinfecţia scărilor de bloc, la Deva         Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 8 aprilie 2020         Incendii violente în pădurile în județul Hunedoara         Conducere militară coordonată de medicul Constantin Vlase, la Spitalul Județean de Urgență din Deva.         174 de cazuri de coronavirus în județul Hunedoara         Covid 19. Numărul deceselor în județul Hunedoara a ajuns la 19         Conducere militară la Spitalul Județean de Urgență Deva         17 hunedoreni decedați în spitale, diagnosticați și cu coronavirus. Cel mai recent caz – un bărbat de 67 de ani         Medici și asistente de la Spitalul Județean Deva terorizați de o pacientă cu coronavirus: „Ne-a scuipat”         15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată