Viraj spre piaţa muncii. Firmele comandă specialişti, şcolile profesionale “livrează”

profesionalFirmele au şi în acest an şcolar posibilitatea să solicite calificarea profesională a elevilor din învăţământul profesional cu durata de trei ani, în funcţie de nevoile lor.

Adaptare către cererea de  pe piaţa muncii

“Această iniţiativă a apărut având în vedere necesitatea adaptării ofertei de formare profesională, prin învăţământul profesional, la solicitările operatorilor economici, pe baza nevoilor pieţei muncii şi a tendinţelor de dezvoltare. Din solicitările anilor anteriori printre cele mai căutate meserii sunt cele de mecanic auto, servicii turistice, dar şi solicitări în industria grea din judeţ”, spune Dana Cioară, inspector şcolar discipline tehnice, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara. În acest moment 420 de elevi urmează cursurile şcolilor profesionale din judeţ.

Data limită pentru înscriere, 22 decembrie

Angajatorii care doresc elevi şcolarizaţi în învăţământul profesional, pe anumite specializări, trebuie să parcurgă două etape. Astfel, până la data de 22 decembrie 2014, agenţii economici pot transmite în scris la Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara o solicitare în acest sens. A doua etapă constă în încheiea unui contract-cadru cu unităţile de învăţământ partenere sau cu unităţile de învăţământ desemnate de către inspectoratul şcolar, până la data de 16 ianuarie 2015. Rata de succes la angajare imediat după absolvire a primei generaţii de elevi instruiţi după acest model anul trecut a fost de 30 la sută.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători         Centrul Cultural ,,Drăgan Muntean”. Demonstraţie de robotică la Deva         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele școlare         16 transportatori rutieri din județul Hunedoara au fost controlați de inspectorii de muncă         Percheziţii domiciliare în 4 judeţe şi un prejudiciu de peste 25.000 de lei recuperat de poliţiştii hunedoreni         Tragedia care a cutremurat Hunedoara. Trupul pompierului Dragoș Petru și al fratelui său au fost aduse acasă