Vechiul telescaun a adus încasări de peste 200.000 de lei la bugetul Primăriei Petroşani

Chiar dacă are o vechime de peste 30 de ani, telescaunul care duce în staţiunea Parâng rămâne principalul mijloc de transport pentru iubitorii muntelui. Drumul dintre Petroşani şi staţiunea montană este greu accesibil chiar şi vara, iar iarna este complet închis.

telescaunulPotrivit datelor oficiale, numai în acest an la casieria care deserveşte telescaunului s-au vândut aproape 20.400 de bilete, ceea ce a adus încasări în valoare de 204.000 de lei. Nicu Taşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani, spune că, la această sumă se adaugă alte 17.000 de lei din viramente, adică banii încasaţi din contractele cu firmele care desfăşoară activităţi în staţiunea montană.

Din această iarnă, însă, vechiul telescaun din Parâng va fi dublat de unul modern, nou – nouţ, dar care pleacă doar de la Cabana Rusu şi ajunge numai până la pilonul 17 al vechii instalaţii de transport pe cablu. Lucrările sunt în plină derulare, iar pentru realizarea TS3 municipalitatea din Petroşani a contractat un credit bancar în valoare de 13 milioane de lei. Mai este, însă, de rezolvat o problemă, respectiv parcarea pentru cei care vor alege să urce la munte cu noul telescaun. Căutăm teren pentru realizarea unei parcări în zona Rusu. Suntem în discuţii cu vreo doi proprietari de terenuri din zonă, să vedem dacă ajungem la o înţelegere”, a declarat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
SCANDALUL DE PE RÂUL ALB. Magistraţii joacă bambilici cu dosarul tentativei de omor         UDMR Hunedoara, la 30 de ani de existență         ȚĂRII CÂT MAI MULT CĂRBUNE??? Complexul Energetic Hunedoara, din rău în mai rău         ISTORIE HUNEDOREANĂ. Statuile antice salvate de familia preotului Crăciun înainte de a ajunge pe fundul Cincişului         Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis