Vechea autogară din Hunedoara. Focar de infecţie şi adăpost pentru aurolaci

În trecut locul era printre cele mai aglomerate din municipiu, iar acum a ajuns o ruină

autogara hunedoara (1)Fosta autogară din Hunedoara este istorie, însă rămăşiţele ei dau fiori celor care se aventurează în acest loc.

Peisaj dezolant

De aproape un deceniu, nimeni nu s-a mai îngrijit de soarta ei. Cei de la Primăria Hunedoara susţin că clădirea şi parcarea fostei autogări, situată în vecinătatea gării, a unui hipermarket şi a noii autogări, aparţin unei firme private.

„Au fost date amenzi societăţii în proprietatea căreia se află terenul şi imobilul unde a funcţionat fosta autogară, pentru lipsa igienizării zonei”, a informat Primăria Hunedoara. Dincolo de mizeria lăsată să se extindă timp de mai mulţi ani, clădirea ruinată a devenit adăpost pentru oamenii străzii şi consumatorii de aurolac. „Aceştia pot fi văzuţi frecvent, ieşind dintre ruinele autogării pentru a cerşi. Sunt inclusiv copii cei care trag aurolac din pungă. Apoi vin la cerşit în faţa gării şi în parcarea magazinului”, se plânge Ioan, un şofer de microbuz. De câţiva ani, ruinele sunt mascate de bannerele în care reprezentanţii hipermarketului îşi prezintă ofertele, insuficient însă pentru a schimba înfăţişarea fostei autogări. În clădirea dezafectată, în urmă cu doi ani, doi minori au fost atraşi de un tânăr şi abuzaţi sexual. Peisajul dezolant al fostei autogări este completat de priveliştea pustie a gării din Hunedoara. Clădirea gării, considerată un monument de arhitectură reprezentativ pentru deceniile trecute se degradează treptat, iar cele mai multe dintre spaţiile ei, devenite nefuncţionale, au fost închise şi lăsate în ruină. (Daniel Guţă)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doi × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare