Vânătoare de terase ilegale în Deva

Patru terase care funcţionau ilegal în municipiul reşedinţă de judeţ au fost închise forţat în cursul zilei de ieri. La acţiune au participat reprezentanţi ai Primăriei Deva, edilul oraşului, dar şi poliţişti comunitari

asteptare

După ce au fost vizitate de inspectorii de la Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Deva, iar administratorii lor somaţi în repetate rânduri şi amendaţi pentru funcţionarea fără autorizaţie, patru terase din oraş au fost închise în cursul zilei de ieri. La acţiune au participat reprezentanţi ai Primăriei Deva, însoţiţi de primarul Petru Mărginean, dar şi o patrulă a Poliţiei Comunitare.

Primarul i-a luat „cu vorba bună

Administratorii de la terasele Green Bar şi Garofiţa din cartierul Dacia, şi cele două Anastasii, una în cartierul Micro şi cealaltă în Gojdu au discutat direct cu primarul, după care au strâns mesele şi scaunele amplasate ilegal pe domeniul public. Oamenii au promis că vor intra în legalitate în scurt timp. „Într-o comunitate toţi trebuie să respectăm nişte legi, care în acest caz, sunt hotărâre a Consiliului Local. Cred că sunt în asentimentul tuturor proprietarilor de terase din Deva ca toţi agenţii economici, indiferent de locaţie să respecte acest regulament. Nu cred că pentru unii băieţi şmecheri” se pot accepta unele improvizaţii, în timp ce alţii respectă indicaţile comisiei de urbanism, pentru ca terasele să arate cum trebuie”, a punctat primarul cu această ocazie.

Vor fi demolate, dacă nu îşi „scot” autorizaţie

Edilul oraşului a ţinut să se ocupe personal de această problemă, după ce „clienţii” barului Green din cartierul Dacia au ameninţat inspectorii de la Urbanism veniţi să aplice amenzile cuvenite, administratorului localului. De asemenea, localul Anastasia din cartierul Micro nu doar că are terasa amplasată ilegal, dar şi construcţia localului depăşeşte cu 70 de metri suprafaţa concesionată de proprietar. „Astăzi am închis terasele care funcţionau fără niciun act. Dacă proprietarii se încăpăţânează se le deschidă din nou pentru public, fără să intre în legalitate, îi vom amenda din nou, cu sume de până la 1.000 de lei, după care vom trece la demolarea acestora în cel mai scurt timp”, a declarat unul dintre inspectorii de Urbanism prezenţi la faţa locului.

Amenzi de 10.000 de lei

Peste 20 de societăţi comerciale au fost sancţionate în acest an pentru diverse încălcări ale autorizaţiilor de funcţionare ale teraselor aferente, cu amenzi în valoare de 10.000 de lei. În acest moment în oraşul de la poalele Cetăţii funcţionează 47 de terase cu autorizaţii de funcţionare, plus cele patru fără acte, care au fost închise ieri de către reprezentanţii comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva