Vânătoare de terase ilegale în Deva

Patru terase care funcţionau ilegal în municipiul reşedinţă de judeţ au fost închise forţat în cursul zilei de ieri. La acţiune au participat reprezentanţi ai Primăriei Deva, edilul oraşului, dar şi poliţişti comunitari

asteptare

După ce au fost vizitate de inspectorii de la Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Deva, iar administratorii lor somaţi în repetate rânduri şi amendaţi pentru funcţionarea fără autorizaţie, patru terase din oraş au fost închise în cursul zilei de ieri. La acţiune au participat reprezentanţi ai Primăriei Deva, însoţiţi de primarul Petru Mărginean, dar şi o patrulă a Poliţiei Comunitare.

Primarul i-a luat „cu vorba bună

Administratorii de la terasele Green Bar şi Garofiţa din cartierul Dacia, şi cele două Anastasii, una în cartierul Micro şi cealaltă în Gojdu au discutat direct cu primarul, după care au strâns mesele şi scaunele amplasate ilegal pe domeniul public. Oamenii au promis că vor intra în legalitate în scurt timp. „Într-o comunitate toţi trebuie să respectăm nişte legi, care în acest caz, sunt hotărâre a Consiliului Local. Cred că sunt în asentimentul tuturor proprietarilor de terase din Deva ca toţi agenţii economici, indiferent de locaţie să respecte acest regulament. Nu cred că pentru unii băieţi şmecheri” se pot accepta unele improvizaţii, în timp ce alţii respectă indicaţile comisiei de urbanism, pentru ca terasele să arate cum trebuie”, a punctat primarul cu această ocazie.

Vor fi demolate, dacă nu îşi „scot” autorizaţie

Edilul oraşului a ţinut să se ocupe personal de această problemă, după ce „clienţii” barului Green din cartierul Dacia au ameninţat inspectorii de la Urbanism veniţi să aplice amenzile cuvenite, administratorului localului. De asemenea, localul Anastasia din cartierul Micro nu doar că are terasa amplasată ilegal, dar şi construcţia localului depăşeşte cu 70 de metri suprafaţa concesionată de proprietar. „Astăzi am închis terasele care funcţionau fără niciun act. Dacă proprietarii se încăpăţânează se le deschidă din nou pentru public, fără să intre în legalitate, îi vom amenda din nou, cu sume de până la 1.000 de lei, după care vom trece la demolarea acestora în cel mai scurt timp”, a declarat unul dintre inspectorii de Urbanism prezenţi la faţa locului.

Amenzi de 10.000 de lei

Peste 20 de societăţi comerciale au fost sancţionate în acest an pentru diverse încălcări ale autorizaţiilor de funcţionare ale teraselor aferente, cu amenzi în valoare de 10.000 de lei. În acest moment în oraşul de la poalele Cetăţii funcţionează 47 de terase cu autorizaţii de funcţionare, plus cele patru fără acte, care au fost închise ieri de către reprezentanţii comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Deva.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare