Vaccinul hexavalent pentru bebeluşi a ajuns în judeţ

Părinţii se pot prezenta la medicii de familie cu sugarii în vârstă de două şi şase luni care trebuie imunizaţi cu acest tip de vaccin, 3.074 de doze fiind recepţionate de DSP Hunedoara  

vaccin

Peste 3.000 de doze de vaccin hexavalent (DTPa-VPI-Hib-Hep B = vaccin diftero-tetano-pertussis acelular-poliomielitic-Haemophilus B-hepatitic B) au ajuns în depozitele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, fiindcrepartizate de către Ministerul Sănătăţii.

În cabinetele medicilor de familie

Potrivit Programului Naţional de Imunizare, vaccinul hexavalent se aplică copiilor în vârstă de două şi şase luni, la cabinetele medicilor de familie pentru imunizarea sugarilor împotriva unor boli infecţioase grave cum ar fi poliomelita, hemofilia sau hepatita B. “Trasmitem tuturor mămicilor din judeţ care au copii sugari că în judeţul Hunedoara există vaccin conform “Calendarului vaccinărilor în România 2013”, iar vaccinarea este singurul tip de prevenţie eficient împotriva unor boli infecţioase care pun în pericol sănătatea copiilor”, spune Cecilia Birău, purtător de cuvânt al DSP Hunedoara.

Protejaţi împotriva bolilor infecţioase şi transmisibile

Potrivit Calendarului vaccinărilor, bebeluşii trebuie imunizaţi încă din maternitate, urmând ca la două, patru, şase, 12 şi 14  luni părinţii să se prezinte la medicul de familie pentru a respecta schema de vaccinare a micuţilor. De asemenea, între vârsta de patru şi opt ani, copiii trebuie imunizaţi din nou, ca metodă de profilaxie împotriva bolilor infecţioase sau transmisibile atât la medicul de familie, cât şi în campaniile şcolare, odată cu intrarea într-o colectivitate mai numeroasă.

[box border=”full”]

Interes tot mai scăzut

În ciuda campaniilor efectuate de către medici sau chiar de asociaţiile de pacienti, care încurajează vaccinul ca măsura de profilaxie, interesul populaţiei este tot mai scăzut, faţă de campaniile de vaccinare. Motivele ar fi, pe de o parte dispariţia multor boli de pe teritoriul României tocmai datorită vaccinării, iar pe de altă parte, existenţa unui curent la nivel global prin care vaccinarea este atacată de diverse grupuri, în ceea ce priveşte acest tip de prevenţie, singurul demonstrat ca eficient.

[/box]

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

treisprezece − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști