Urmează controale intensive pe râurile şi lacurile din judeţ

Peste 80 de acţiuni de control au fost efectuate în acest an în rândul pescarilor din judeţ, multe dintre acestea încheindu-se atât cu amenzi, cât şi cu dosare penale

pestiControalele pe raza râului Mureş, dar şi la bălţile şi lacurile din judeţ au fost intensificate, deoarece în urma verificărilor din ultima perioadă, zeci de pescari au fost prinşi cu actele în neregulă sau desfăşurând activităţi de pescuit cu unelte nepermise de lege. Inspectorul piscicol zonal, reprezentant al Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură, spune că împreună cu jandarmii şi poliţiştii vor continua acţiunile de control în zona barajului de pe râul Mureş, dar şi la lacurile de pe râul Strei, unde există populaţie de puiet din acest an.

Nu îşi plătesc taxa anuală

“Una dintre probleme o reprezintă faptul că mulţi dintre pescari nu şi-au mai vizat în acest an carnetul de pescar sau nu şi-au plătit taxa anuală pentru pescuit, ceea ce reprezintă contravenţie. Dacă în anii trecuţi existau peste 8.500 de permise pentru pescuit în judeţ, în acest an doar în jur de 5.000 au plătit această taxa. Deci, o mare parte dintre pescari încearcă să “fenteze” legea”, spune Ioan Neacşu, inspectorul piscicol zonal pe judeţul Hunedoara.

S-au înmulţit braconierii

O altă problemă majoră o reprezintă faptul că mulţi dintre pescari nu respectă dimensiunile minime ale peştilor prevăzute de lege şi reţin şi puietul care în acest fel nu se mai poate dezvolta şi implicit, înmulţi. Iar cei care desfăşoară activităţi de braconaj, care decimează populaţia piscicolă sunt cel mai greu de prins, deşi dovezi ale acţiunilor lor sunt peste tot. “Periodic scoatem din apă, în special pe Mureş plase de monofilament, care sunt interzise ca unelete de pescuit, intrând sub incidenţa Codului Penal. De asemenea, alţi pescari îşi modifică sculele de pescuit în aşa fel încât să poată agaţa peştii de spate, fapt care este considerat tot braconaj piscicol”, mai spune inspectorul zonal.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie