Urmează controale intensive pe râurile şi lacurile din judeţ

Peste 80 de acţiuni de control au fost efectuate în acest an în rândul pescarilor din judeţ, multe dintre acestea încheindu-se atât cu amenzi, cât şi cu dosare penale

pestiControalele pe raza râului Mureş, dar şi la bălţile şi lacurile din judeţ au fost intensificate, deoarece în urma verificărilor din ultima perioadă, zeci de pescari au fost prinşi cu actele în neregulă sau desfăşurând activităţi de pescuit cu unelte nepermise de lege. Inspectorul piscicol zonal, reprezentant al Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură, spune că împreună cu jandarmii şi poliţiştii vor continua acţiunile de control în zona barajului de pe râul Mureş, dar şi la lacurile de pe râul Strei, unde există populaţie de puiet din acest an.

Nu îşi plătesc taxa anuală

“Una dintre probleme o reprezintă faptul că mulţi dintre pescari nu şi-au mai vizat în acest an carnetul de pescar sau nu şi-au plătit taxa anuală pentru pescuit, ceea ce reprezintă contravenţie. Dacă în anii trecuţi existau peste 8.500 de permise pentru pescuit în judeţ, în acest an doar în jur de 5.000 au plătit această taxa. Deci, o mare parte dintre pescari încearcă să “fenteze” legea”, spune Ioan Neacşu, inspectorul piscicol zonal pe judeţul Hunedoara.

S-au înmulţit braconierii

O altă problemă majoră o reprezintă faptul că mulţi dintre pescari nu respectă dimensiunile minime ale peştilor prevăzute de lege şi reţin şi puietul care în acest fel nu se mai poate dezvolta şi implicit, înmulţi. Iar cei care desfăşoară activităţi de braconaj, care decimează populaţia piscicolă sunt cel mai greu de prins, deşi dovezi ale acţiunilor lor sunt peste tot. “Periodic scoatem din apă, în special pe Mureş plase de monofilament, care sunt interzise ca unelete de pescuit, intrând sub incidenţa Codului Penal. De asemenea, alţi pescari îşi modifică sculele de pescuit în aşa fel încât să poată agaţa peştii de spate, fapt care este considerat tot braconaj piscicol”, mai spune inspectorul zonal.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci + 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva