UNESC TEORIA CU PRACTICA. Ateliere de practică la fabrica de cablaje

15 elevi hunedoreni, care au decis să urmeze cursurile şcolilor profesionale, au început, la finele săptămânii trecute, practica în cadrul atelierelor special amenajate pentru ei, la fabrica de cablaje din municipiul Hunedoara. Tinerii se vor specializa în electromecanică, iar de pregătirea lor se vor ocupa doi maiştri, angajaţi ai companiei.

atelier practica

Fabrica de cablaje din Hunedoara, împreună cu Liceul Tehnologic „Constantin Bursan”, au inaugurat noul an şcolar, în cadrul unui atelier de practică pentru tinerii care au ales şcoala profesională. În acest an, 15 elevi hunedoreni vor învăţa meserie într-un spaţiu nou din interiorul fabricii de cablaje din oraşul de pe Cerna, folosind echipamente şi utilaje performante, aduse din Germania. Această fabrică a fost selectată de Ministerul Educaţiei ca unul dintre cele cinci proiecte pilot din ţară pentru implementarea sistemului de învăţământ dual.

„Ne aflăm într-un moment special pentru că inaugurăm, în cadrul fabricii noastre, cel mai modern spaţiu de practică pentru elevii din Hunedoara. În ultimii ani, compania noastră a cunoscut o dezvoltare masivă în România, astfel că nevoia de personal calificat a crescut. Acesta este şi principalul motiv pentru care compania noastră se implică în organizarea curriculei, selectarea elevilor şi asigurarea atelierelor de studiu şi practică pentru cei trei ani de studiu. Punem accent deosebit pe pregătirea practică tocmai pentru a putea răspunde unei probleme majore pe care tinerii o întâmpină după ce părăsesc băncile şcolilor, şi anume lipsa de calificare profesională. După finalizarea studiilor, elevii bursieri vor avea prioritate la angajare în cadrul companiei noastre”, a declarat Valerian Laval, reprezentantul legal al fabricii de cablaje din Hunedoara.

Pregătire pentru viitor

Colaborarea dintre fabrica de cablaje din Hunedoara şi Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” a început anul trecut, când a fost amenajată o sală de clasă pentru elevi şi s-a oferit o sponsorizare pentru dotarea cu echipamente de practică şi manuale. Urmând modelul de succes al şcolilor profesionale, grupul german a construi colaborări durabile cu licee şi din alte oraşe din România precum Timişoara, Braşov şi Satu Mare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara