UNESC TEORIA CU PRACTICA. Ateliere de practică la fabrica de cablaje

15 elevi hunedoreni, care au decis să urmeze cursurile şcolilor profesionale, au început, la finele săptămânii trecute, practica în cadrul atelierelor special amenajate pentru ei, la fabrica de cablaje din municipiul Hunedoara. Tinerii se vor specializa în electromecanică, iar de pregătirea lor se vor ocupa doi maiştri, angajaţi ai companiei.

atelier practica

Fabrica de cablaje din Hunedoara, împreună cu Liceul Tehnologic „Constantin Bursan”, au inaugurat noul an şcolar, în cadrul unui atelier de practică pentru tinerii care au ales şcoala profesională. În acest an, 15 elevi hunedoreni vor învăţa meserie într-un spaţiu nou din interiorul fabricii de cablaje din oraşul de pe Cerna, folosind echipamente şi utilaje performante, aduse din Germania. Această fabrică a fost selectată de Ministerul Educaţiei ca unul dintre cele cinci proiecte pilot din ţară pentru implementarea sistemului de învăţământ dual.

„Ne aflăm într-un moment special pentru că inaugurăm, în cadrul fabricii noastre, cel mai modern spaţiu de practică pentru elevii din Hunedoara. În ultimii ani, compania noastră a cunoscut o dezvoltare masivă în România, astfel că nevoia de personal calificat a crescut. Acesta este şi principalul motiv pentru care compania noastră se implică în organizarea curriculei, selectarea elevilor şi asigurarea atelierelor de studiu şi practică pentru cei trei ani de studiu. Punem accent deosebit pe pregătirea practică tocmai pentru a putea răspunde unei probleme majore pe care tinerii o întâmpină după ce părăsesc băncile şcolilor, şi anume lipsa de calificare profesională. După finalizarea studiilor, elevii bursieri vor avea prioritate la angajare în cadrul companiei noastre”, a declarat Valerian Laval, reprezentantul legal al fabricii de cablaje din Hunedoara.

Pregătire pentru viitor

Colaborarea dintre fabrica de cablaje din Hunedoara şi Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” a început anul trecut, când a fost amenajată o sală de clasă pentru elevi şi s-a oferit o sponsorizare pentru dotarea cu echipamente de practică şi manuale. Urmând modelul de succes al şcolilor profesionale, grupul german a construi colaborări durabile cu licee şi din alte oraşe din România precum Timişoara, Braşov şi Satu Mare.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!