Un zâmbet pentru copiii internaţi în spitale

Reprezentaţii artistice, modelare de baloane, expoziţii de fotografie sunt o parte din activităţile care vor fi organizate de Asociaţia ”Dr. Clown” din Petroşani la secţiile de pediatrie a spitalelor din judeţ

Pentru a aduce un zâmbet copiilor bolnavi, o mână de oameni hotărâţi din Petroşani au iniţiat un proiect curajos. Bazîndu-se pe ajutorul studenţilor voluntari de la Facultatea de Ştiinţe din Petroşani, Asociaţia ”Dr. Clown” organizează  în cadrul secţiilor de pediatrie a spitalelor sau a centrelor sociale reprezentaţii artistice de parodie şi pantomimă, modelare de baloane, origami, dublate de cântece şi poezii pentru copiii aflaţi în suferinţă. Până acum asociaţia a semnat acorduri de colaborare cu Spitalul Municipal de Urgenţă Petroşani, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalul Municipal Lupeni, Spitalul Municipal Vulcan şi Asociaţia de voluntari „Casa Pollicino” din Petroşani.

Camere de relaxare pentru micuţi

Până în prezent, Dr. Clown şi-a făcut simiţită prezenţa la Spitalul Municipal de Urgenţă Petroşani  şi Asociaţia de voluntari „Casa Pollicino” prin reprezentaţii specifice, iar în prezent organizează expoziţii de fotografie tematică în holurile spitalelor şi policlinicilor cu care are încheiate acorduri de colaborare cu titlul „Luminează viaţa prin culoare”. “Rolul nostru este să aducem culoare şi zâmbet semenilor noştri, îndeosebi copiilor suferinzi, în saloanele şi sălile de aşteptare a spitalelor”, sunt de părere membri asociaţiei. De asemenea, în cadrul secţiilor de pediatrie Asociaţia „Doctor Clown” are intenţia să pregătească câte o cameră de relaxare pentru copiii internaţi aici. Camerele vor fi utilate cu jucării, rechizite, instrumente şi alte dotări specifice astfel încât copii din spitale să îşi poată petrece timpul într-un mediu cât mai apropiat de cel din familie.

Strângere de fonduri

“Pentru a duce la bun sfârsit aceste iniţiative vom organiza mai multe activităţi pentru strângere de fonduri în Petroşani. „Maratonul zâmbetului” care va consta într-un maraton de citit literatură umoristică sau pentru copii, 24 de ore non stop, va fi prima astfel de activitate, urmată de o lansare de lampioane zburătoare cu titlul „Lansează un zâmbet pentru cineva”. Sumele încasate în urma acestor activităţi vor  fi utilizate pentru utilarea camerelor de relaxare”, a declarat Fulop Bela, reprezentant al Asociaţia ”Dr. Clown”.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie