Un zâmbet pentru copiii internaţi în spitale

Reprezentaţii artistice, modelare de baloane, expoziţii de fotografie sunt o parte din activităţile care vor fi organizate de Asociaţia ”Dr. Clown” din Petroşani la secţiile de pediatrie a spitalelor din judeţ

Pentru a aduce un zâmbet copiilor bolnavi, o mână de oameni hotărâţi din Petroşani au iniţiat un proiect curajos. Bazîndu-se pe ajutorul studenţilor voluntari de la Facultatea de Ştiinţe din Petroşani, Asociaţia ”Dr. Clown” organizează  în cadrul secţiilor de pediatrie a spitalelor sau a centrelor sociale reprezentaţii artistice de parodie şi pantomimă, modelare de baloane, origami, dublate de cântece şi poezii pentru copiii aflaţi în suferinţă. Până acum asociaţia a semnat acorduri de colaborare cu Spitalul Municipal de Urgenţă Petroşani, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalul Municipal Lupeni, Spitalul Municipal Vulcan şi Asociaţia de voluntari „Casa Pollicino” din Petroşani.

Camere de relaxare pentru micuţi

Până în prezent, Dr. Clown şi-a făcut simiţită prezenţa la Spitalul Municipal de Urgenţă Petroşani  şi Asociaţia de voluntari „Casa Pollicino” prin reprezentaţii specifice, iar în prezent organizează expoziţii de fotografie tematică în holurile spitalelor şi policlinicilor cu care are încheiate acorduri de colaborare cu titlul „Luminează viaţa prin culoare”. “Rolul nostru este să aducem culoare şi zâmbet semenilor noştri, îndeosebi copiilor suferinzi, în saloanele şi sălile de aşteptare a spitalelor”, sunt de părere membri asociaţiei. De asemenea, în cadrul secţiilor de pediatrie Asociaţia „Doctor Clown” are intenţia să pregătească câte o cameră de relaxare pentru copiii internaţi aici. Camerele vor fi utilate cu jucării, rechizite, instrumente şi alte dotări specifice astfel încât copii din spitale să îşi poată petrece timpul într-un mediu cât mai apropiat de cel din familie.

Strângere de fonduri

“Pentru a duce la bun sfârsit aceste iniţiative vom organiza mai multe activităţi pentru strângere de fonduri în Petroşani. „Maratonul zâmbetului” care va consta într-un maraton de citit literatură umoristică sau pentru copii, 24 de ore non stop, va fi prima astfel de activitate, urmată de o lansare de lampioane zburătoare cu titlul „Lansează un zâmbet pentru cineva”. Sumele încasate în urma acestor activităţi vor  fi utilizate pentru utilarea camerelor de relaxare”, a declarat Fulop Bela, reprezentant al Asociaţia ”Dr. Clown”.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici