Un zâmbet pentru copiii internaţi în spitale

Reprezentaţii artistice, modelare de baloane, expoziţii de fotografie sunt o parte din activităţile care vor fi organizate de Asociaţia ”Dr. Clown” din Petroşani la secţiile de pediatrie a spitalelor din judeţ

Pentru a aduce un zâmbet copiilor bolnavi, o mână de oameni hotărâţi din Petroşani au iniţiat un proiect curajos. Bazîndu-se pe ajutorul studenţilor voluntari de la Facultatea de Ştiinţe din Petroşani, Asociaţia ”Dr. Clown” organizează  în cadrul secţiilor de pediatrie a spitalelor sau a centrelor sociale reprezentaţii artistice de parodie şi pantomimă, modelare de baloane, origami, dublate de cântece şi poezii pentru copiii aflaţi în suferinţă. Până acum asociaţia a semnat acorduri de colaborare cu Spitalul Municipal de Urgenţă Petroşani, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalul Municipal Lupeni, Spitalul Municipal Vulcan şi Asociaţia de voluntari „Casa Pollicino” din Petroşani.

Camere de relaxare pentru micuţi

Până în prezent, Dr. Clown şi-a făcut simiţită prezenţa la Spitalul Municipal de Urgenţă Petroşani  şi Asociaţia de voluntari „Casa Pollicino” prin reprezentaţii specifice, iar în prezent organizează expoziţii de fotografie tematică în holurile spitalelor şi policlinicilor cu care are încheiate acorduri de colaborare cu titlul „Luminează viaţa prin culoare”. “Rolul nostru este să aducem culoare şi zâmbet semenilor noştri, îndeosebi copiilor suferinzi, în saloanele şi sălile de aşteptare a spitalelor”, sunt de părere membri asociaţiei. De asemenea, în cadrul secţiilor de pediatrie Asociaţia „Doctor Clown” are intenţia să pregătească câte o cameră de relaxare pentru copiii internaţi aici. Camerele vor fi utilate cu jucării, rechizite, instrumente şi alte dotări specifice astfel încât copii din spitale să îşi poată petrece timpul într-un mediu cât mai apropiat de cel din familie.

Strângere de fonduri

“Pentru a duce la bun sfârsit aceste iniţiative vom organiza mai multe activităţi pentru strângere de fonduri în Petroşani. „Maratonul zâmbetului” care va consta într-un maraton de citit literatură umoristică sau pentru copii, 24 de ore non stop, va fi prima astfel de activitate, urmată de o lansare de lampioane zburătoare cu titlul „Lansează un zâmbet pentru cineva”. Sumele încasate în urma acestor activităţi vor  fi utilizate pentru utilarea camerelor de relaxare”, a declarat Fulop Bela, reprezentant al Asociaţia ”Dr. Clown”.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Iată 4 dintre cele mai populare mituri și credințe false despre pariurile sportive         Accident grav pe Calea Zarandului         Polițiștii au alergat aproape un kilometru un tânăr acuzat că a furat 1.000 de lei         Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști