Un zâmbet pentru copiii internaţi în spitale

Reprezentaţii artistice, modelare de baloane, expoziţii de fotografie sunt o parte din activităţile care vor fi organizate de Asociaţia ”Dr. Clown” din Petroşani la secţiile de pediatrie a spitalelor din judeţ

Pentru a aduce un zâmbet copiilor bolnavi, o mână de oameni hotărâţi din Petroşani au iniţiat un proiect curajos. Bazîndu-se pe ajutorul studenţilor voluntari de la Facultatea de Ştiinţe din Petroşani, Asociaţia ”Dr. Clown” organizează  în cadrul secţiilor de pediatrie a spitalelor sau a centrelor sociale reprezentaţii artistice de parodie şi pantomimă, modelare de baloane, origami, dublate de cântece şi poezii pentru copiii aflaţi în suferinţă. Până acum asociaţia a semnat acorduri de colaborare cu Spitalul Municipal de Urgenţă Petroşani, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Spitalul Municipal Lupeni, Spitalul Municipal Vulcan şi Asociaţia de voluntari „Casa Pollicino” din Petroşani.

Camere de relaxare pentru micuţi

Până în prezent, Dr. Clown şi-a făcut simiţită prezenţa la Spitalul Municipal de Urgenţă Petroşani  şi Asociaţia de voluntari „Casa Pollicino” prin reprezentaţii specifice, iar în prezent organizează expoziţii de fotografie tematică în holurile spitalelor şi policlinicilor cu care are încheiate acorduri de colaborare cu titlul „Luminează viaţa prin culoare”. “Rolul nostru este să aducem culoare şi zâmbet semenilor noştri, îndeosebi copiilor suferinzi, în saloanele şi sălile de aşteptare a spitalelor”, sunt de părere membri asociaţiei. De asemenea, în cadrul secţiilor de pediatrie Asociaţia „Doctor Clown” are intenţia să pregătească câte o cameră de relaxare pentru copiii internaţi aici. Camerele vor fi utilate cu jucării, rechizite, instrumente şi alte dotări specifice astfel încât copii din spitale să îşi poată petrece timpul într-un mediu cât mai apropiat de cel din familie.

Strângere de fonduri

“Pentru a duce la bun sfârsit aceste iniţiative vom organiza mai multe activităţi pentru strângere de fonduri în Petroşani. „Maratonul zâmbetului” care va consta într-un maraton de citit literatură umoristică sau pentru copii, 24 de ore non stop, va fi prima astfel de activitate, urmată de o lansare de lampioane zburătoare cu titlul „Lansează un zâmbet pentru cineva”. Sumele încasate în urma acestor activităţi vor  fi utilizate pentru utilarea camerelor de relaxare”, a declarat Fulop Bela, reprezentant al Asociaţia ”Dr. Clown”.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × patru =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 05 aprilie 2020         Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara         Spitalul Județean de Urgență din Deva a cumpărat sute de saci pentru cadavre         Misiunile desfăşurate de jandarmii hunedoreni în contextul pandemiei cu coronavirus         Apel către firmele din județ care pot produce echipamente medicale sau biocide         Castelul Corvinilor rămâne închis publicului. Evenimentele din aprilie și mai, anulate         Încă un deces al unui pacient cu boli grave, dar și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Contracte de 30 de milioane de lei semnate cu ADR Vest pentru Deva și Hunedoara         Restricții de circuație pe podul de la Șoimuș (DN 76)