Un pas până la redeschiderea Spitalului din Petrila

Spitalul de la Petrila este la un pas de a fi redeschis, chiar dacă sunt deja câteva zile de întârziere faţă de termenele propuse iniţial.

spital-petrilaAutorizaţia de funcţionare a fost primită, iar lucrările de reparaţii sunt finalizate. Aşa că, în curând, bolnavii vor putea deschide din nou porţile Spitalului Orăşenesc Petrila, ce va funcţiona ca o secţie a Spitalului de Urgenţă Petroşani.

„Avem autorizaţie de funcţionare şi s-au făcut demersuri la Casa de Asigurări de Sănătate pentru a obţine finanţare. Noi am finalizat lucrările de reparaţii şi igienizări şi aşteptăm verdictul de la Casă, iar în câteva zile putem să-i dăm drumul”, a explicat primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel.

La Petrila s-a înfiinţat singura Secţie de Îngrijiri Paleative din Valea Jiului şi chiar din judeţul Hunedoara, unde bolnavii cu afecţiuni oncologice, aflaţi în fază terminală, pot primi ajutor medical de specialitate. Sunt 15 paturi care aparţin de Spitalul de Urgenţă din Petroşani, spitalul din Petrila comasându-se cu cel de la Petroşani. De asemenea, tot aici sunt încă 15 paturi pentru medicină Internă şi Boli Cronice. Lucrările de reparaţii şi igienizare la unitatea medicală au costat aproximativ 10.000 de lei şi au fost suportate din bugetul local al oraşului Petrila.

Spitalul de Boli Cronice din Petrila, care avea 70 de paturi, şi-a închis porţile în luna aprilie 2011, odată cu aplicarea programului guvernamental de restrângere a reţelei de unităţi medicale. De atunci s-au tot făcut demersuri pentru redeschiderea acestuia, iar în cele din urmă demersurile au reuşit, însă prin transformarea spitalului în secţie externalizată a SUP.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru