Ultima soluţie. Eutanasierea câinilor fără stăpân va începe în luna martie

Peste 600 de câini fără stăpân se găsesc în acest moment în cele opt adăposturi care aparţin Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân (SJOAFS) Hunedoara. Alte câteva mii sunt liberi pe străzile din oraşele hunedorene

cainiAdăposturile publice din Deva, Brad, Orăştie, Simeria, Hunedoara, Călan, Petroşani şi Uricani funcţionează la capacitate maximă. Din această cauză, de pe străzile din oraşe nu mai pot fi ridicaţi decât câinii foarte agresivi. Cu adăposturile pline şi cu toate eforturile depuse de SJOAFS pentru încurajarea adopţiilor, hunedorenii nu se înghesuie să ia acasă câinii comunitari adunaţi de pe străzi. În această situaţie, singura soluţie rămâne aplicarea Legii 258.

Brad, Simeria, Călan şi Hunedoara, primele oraşe

“E foarte adevărat că adopţiile naţionale, adopţiile la distanţă şi adopţiile internaţionale au scăzut, în luna ianuarie, februarie în procent de 3,8 la sută, deci inevitabil va trebui să recurgem la aplicarea normelor legale în acest sens, să discutăm şi despre la eutanasie. Suntem în faza de organizare, estimez că în două săptămâni vom termina cu această latură şi probabil că vor fi şi în Hunedoara ca şi în toată ţara, câini eutanasiaţi”, declară Adrian Cioran, director executiv al SJOAFS Hunedoara. Brad, Simeria, Călan şi Hunedoara sunt localităţile unde vor fi “adormiţi” primii câini din judeţ. Potrivit Legii, primarul fiecărei localităţi va desemna un împutrenicit, care va semna o decizie individuală de eutanasie pentru fiecare câine. Actul propriu zis va fi efectuat într-un cabinet medical, de un medic veterinar, în cele mai medicale moduri posibile. Înainte a de a fi eutanasiaţi cu medicamentul specific, câinii vor fi anesteziaţi.

 Adopţii la distanţă

Cine doreşte să salveze viaţa unui patruped dar nu are posibilitatea să ia un câine din adăpost acasă, îl poate adopta la distanţă. “Eu am tot continuat pe latura această a a sensibilizării populaţiei să nu se ajungă la eutanasie, dar cu toate eforturile mele acest act nu a avut rezultatul scontat. De aceea îndemn hunedorenii, dacă au posibilitatea, să efectueze adopţii la distanţă”, mai spune medicul veterinar Adrian Cioran. Pentru 150 de lei pe lună, preţul plătit de stăpân, câinii adoptaţi la distanţă vor fi cazaţi şi vor rămâne staţionari în adăpost fără a depăşi o treime din capacitatea acestuia. Procedura este simplă. Viitorul stăpân merge la adăpostul de pe raza oraşului unde locuieşte şi face o cerere de adopţie. În acest fel câinele are un stăpân, care are grijă de el, chiar dacă de la distanţă.

Abandonul, zonele industrializate private, precum şi şantierele în construcţie sunt principalele “pepiniere” de câini maidanezi. An de an, rândurile acestora se înmulţesc într-un mod alarmant.

cioran “Doresc sensibilizarea populaţiei în sensul numărului de adopţii de orice fel, pentru că vă spun sincer, nimeni nu doreşte să vorbim de cîinii eutanasiaţi. Pentru mine, nu este un motiv de laudă, dimpotrivă”, Adrian Cioran, director executiv al SJOAFS Hunedoara

Comentarii FB

comentarii
2 Răspunsuri la “Ultima soluţie. Eutanasierea câinilor fără stăpân va începe în luna martie

  1. ZZZZZ

    Adrian Cioran pentru tine singura soluţie rămâne aplicarea Legii 258.
    om fara omenie !
    din toata aceasta situatie voi vedeti doar BANII !!!!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

unu × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”