Tuşe de primăvară, în Straja

Mai mulţi pictori de renume din România şi-au dat întâlnire în Straja, la prima ediţie a taberei de pictură „Tuşe de primăvară”. Participanţii sunt membri ai Asociaţiei Artiştilor Plastici din Bucureşti (AAPB), iar tabăra de creaţie se întinde pe parcursul a patru zile.

straja1 copyŞi-au propus să promoveze prin pictură frumuseţile naturii din zona Staţiunii Straja şi şi-au dat întâlnire la Vila Alpin. Este vorba despre 12 artişti plastici care participă la prima ediţie a unei inedite tabere de creaţie desfăşurate la înălţime, chiar în Straja, iar picturile vor rămâne aici, la noi, şi vor putea fi admirate de oricine urcă la munte. „Sunt pictori de renume care şi-au dat întâlnire la Vila Alpin din Straja pentru a-şi pune talentul creativ în slujba promovării acestei staţiuni. Tablourile realizate de către cei 12 artişti plastici vor rămâne la Vila Alpin, în ceea ce ne dorim a fi prima galerie de artă aflată într-o staţiune montană din România”, a declarat Mihai Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei “Descoperă Straja”. Printre pictorii care au onorat invitaţia se numără Mihai Boroiu, preşedintele AAPB, Dumitru Nicolae Chilina, Ion Aurel Gârjoabă, Gheorghe Coman, Paul Mecet, Dan Fântâneanu-Dafin, Rareş Kerekeş şi Ami Vasilescu.  Acesta spune că, prin intermediul acestei tabere de creaţie, se încearcă şi completarea ofertei turistice a staţiunii Straja cu imaginea pe care o poate aduce actul de cultură, iar în toamna acestui an tabăra de pictură va fi reeditată.  Artiştii au vizitat mai multe locuri cunoscute din Straja şi zonele turistice învecinate, cum ar Crucea Eroilor şi schitul Straja, dar şi Muzeul Trovanţilor de la Costeşti ori Mănăstirea Lainici.

Staţiunea Straja este situată în Masivul Vâlcan, din Valea Jiului, la o altitudine de 1.445 de metri. Mii de turişti vin an de an aici, atraşi fiind de calitatea pârtiilor de schi şi de preţurile mici, comparativ cu alte staţiuni montane din ţară.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci − 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie         Bărbat lăsat fără bani într-o parcare din Deva         Sportivi din Deva, campioni la o competiție națională de karate         Clipe de groază trăite de o femeie, în scara unui bloc din Hunedoara         Atenuatori de impact noi pe autostrăzile din vestul țării         Poliţia Locală Deva – bilanţul activităţii pe anul 2019         Cenaclul „Amurg sentimental”. Interviu cu Gabriela Alef         Bătaie de joc pe seama unui copilaș de patru luni. Tatăl l-a părăsit, iar mama s-a spălat pe mâini de el         Au trecut 52 de ani de când Deva, Hunedoara și Petroșani au devenit municipii         Eleva de 16 ani din Deva a fost găsită… departe         BUGETARE PARTICIPATIVĂ 2020. Primele 3 idei de îmbunătățire a calității vieții în Deva         DUPĂ INTERVENŢIA PREFECTULUI. Ceferiştii, amendaţi cu 60.000 de lei pentru mizeria de la Ilia         Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici