Tuşe de primăvară, în Straja

Mai mulţi pictori de renume din România şi-au dat întâlnire în Straja, la prima ediţie a taberei de pictură „Tuşe de primăvară”. Participanţii sunt membri ai Asociaţiei Artiştilor Plastici din Bucureşti (AAPB), iar tabăra de creaţie se întinde pe parcursul a patru zile.

straja1 copyŞi-au propus să promoveze prin pictură frumuseţile naturii din zona Staţiunii Straja şi şi-au dat întâlnire la Vila Alpin. Este vorba despre 12 artişti plastici care participă la prima ediţie a unei inedite tabere de creaţie desfăşurate la înălţime, chiar în Straja, iar picturile vor rămâne aici, la noi, şi vor putea fi admirate de oricine urcă la munte. „Sunt pictori de renume care şi-au dat întâlnire la Vila Alpin din Straja pentru a-şi pune talentul creativ în slujba promovării acestei staţiuni. Tablourile realizate de către cei 12 artişti plastici vor rămâne la Vila Alpin, în ceea ce ne dorim a fi prima galerie de artă aflată într-o staţiune montană din România”, a declarat Mihai Dumitraşcu, preşedintele Asociaţiei “Descoperă Straja”. Printre pictorii care au onorat invitaţia se numără Mihai Boroiu, preşedintele AAPB, Dumitru Nicolae Chilina, Ion Aurel Gârjoabă, Gheorghe Coman, Paul Mecet, Dan Fântâneanu-Dafin, Rareş Kerekeş şi Ami Vasilescu.  Acesta spune că, prin intermediul acestei tabere de creaţie, se încearcă şi completarea ofertei turistice a staţiunii Straja cu imaginea pe care o poate aduce actul de cultură, iar în toamna acestui an tabăra de pictură va fi reeditată.  Artiştii au vizitat mai multe locuri cunoscute din Straja şi zonele turistice învecinate, cum ar Crucea Eroilor şi schitul Straja, dar şi Muzeul Trovanţilor de la Costeşti ori Mănăstirea Lainici.

Staţiunea Straja este situată în Masivul Vâlcan, din Valea Jiului, la o altitudine de 1.445 de metri. Mii de turişti vin an de an aici, atraşi fiind de calitatea pârtiilor de schi şi de preţurile mici, comparativ cu alte staţiuni montane din ţară.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni