Trotuarele îngheţate, capcane pentru trecători

Proprietarii de spaţii comerciale din municipiul Petroşani sunt atenţionaţi să-şi cureţe zăpada şi gheaţa din faţa magazinelor, altfel riscă amenzi. Dar, chiar dacă nu toţi s-au conformat, deocamdată nimeni nu a păţit nimic.

gheataPe principiul zăpada trece, gheaţa rămâne, porţiuni întregi de trotuare din municipiul Petroşani sunt şi acum pericol pentru trecători. Pe unele acţionează angajaţii de al SPADPP, pe altele ar trebui să intervină proprietarii spaţiilor comerciale, care au obligaţia să cureţe trotuarele din faţa magazinelor. „De la căderea zăpezii, poliţiştii locali au făcut doar înştiinţări ale proprietarilor de spaţii comerciale cu privire la prevederile hotărârii de Consiliu Local care reglementează această chestiune”, a declarat Nicolae Taşcă, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani. Altfel spus, pentru nerespectarea HCL nu s-a dat nici o sancţiune şi nici măcar un avertisment, chiar dacă nu toată lumea a înţeles obligativitatea curăţării trotuarelor în dreptul spaţiilor comerciale.

Pe de altă parte, reprezentanţii Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Petroşani încearcă să degajeze trotuarele din toate zonele municipiului Petroşani de gheaţa formată. Dacă zona centrală este curăţată, în cartierele mărginaşe gheaţa reprezintă însă o capcană pentru trecători şi nu puţini sunt cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au alunecat. Daniel Vişan, directorul SPADPP, spune însă că, până săptămâna viitoare, problema se va rezolva. „Mai sunt probleme pe străzile mai lăturalnice, cum sunt cele din cartierul Aeroport, ori anumite legături între străzile din zona Coloniei.  Până săptămâna viitoare, însă, cu oamenii pe care îi avem, vom rezolva aceste deficienţe”, a spus Vişan.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece + 15 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie la intrarea în Petroșani. Două autoturisme s-au ciocnit violent         Aniversarea Zilei Pompierilor din România la Deva         Carmen Hărău (PNL) – „Modificarea de către PSD a Programului de guvernare nu are nici legitimitate politică și nici electorală!”         Campanie educativă derulată de polițiști         Canalizarea ajunge în zona turistică de pe malul Lacului Cinciș         Blocul ANL construit în Hunedoara așteaptă o nouă investiție         Răfuială între interlopii din Valea Jiului         SE ÎNTÂMPLĂ ÎN HUNEDOARA. Prima locuinţă protejată pentru victimele violenţei domestice         Ştrandul Municipal din Deva îşi închide porţile         Consiliul Județean cumpără un autocar la un preț uriaș         Angajații de la Castelul Corvinilor acuzați de discriminare         Primăria Deva cumpără teren pentru relocarea romilor din Grigorescu         Primăria Deva cumpără 12 autobuze la mâna a doua         Deva a început încă o campanie de dezinsecţie şi deratizare         SĂNĂTATE. Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Urgenţă peste 300.000 lei         Asistenta tv în ipostaze provocatoare, în curtea mănăstirii Prislop         Cum arată, de fapt, zona în care CNAIR a reclamat fisuri uriașe în Autostrada Lugoj – Deva         Autostrada Lugoj – Deva nu se deschide în septembrie. Probleme grave pe Lotul 3         Un nou episod în dosarul „matriței de la Sarmizegetusa Regia”. Expertiza a stârnit controverse         DUPĂ CINCI ANI, FĂRĂ JUDECATĂ. Procurorii DNA au clasat dosarul preşedintelui Mircea Moloţ pentru abuz în serviciu