Trotuarele îngheţate, capcane pentru trecători

Proprietarii de spaţii comerciale din municipiul Petroşani sunt atenţionaţi să-şi cureţe zăpada şi gheaţa din faţa magazinelor, altfel riscă amenzi. Dar, chiar dacă nu toţi s-au conformat, deocamdată nimeni nu a păţit nimic.

gheataPe principiul zăpada trece, gheaţa rămâne, porţiuni întregi de trotuare din municipiul Petroşani sunt şi acum pericol pentru trecători. Pe unele acţionează angajaţii de al SPADPP, pe altele ar trebui să intervină proprietarii spaţiilor comerciale, care au obligaţia să cureţe trotuarele din faţa magazinelor. „De la căderea zăpezii, poliţiştii locali au făcut doar înştiinţări ale proprietarilor de spaţii comerciale cu privire la prevederile hotărârii de Consiliu Local care reglementează această chestiune”, a declarat Nicolae Taşcă, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani. Altfel spus, pentru nerespectarea HCL nu s-a dat nici o sancţiune şi nici măcar un avertisment, chiar dacă nu toată lumea a înţeles obligativitatea curăţării trotuarelor în dreptul spaţiilor comerciale.

Pe de altă parte, reprezentanţii Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Petroşani încearcă să degajeze trotuarele din toate zonele municipiului Petroşani de gheaţa formată. Dacă zona centrală este curăţată, în cartierele mărginaşe gheaţa reprezintă însă o capcană pentru trecători şi nu puţini sunt cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au alunecat. Daniel Vişan, directorul SPADPP, spune însă că, până săptămâna viitoare, problema se va rezolva. „Mai sunt probleme pe străzile mai lăturalnice, cum sunt cele din cartierul Aeroport, ori anumite legături între străzile din zona Coloniei.  Până săptămâna viitoare, însă, cu oamenii pe care îi avem, vom rezolva aceste deficienţe”, a spus Vişan.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Un atelier de prelucrare a lemnului a fost mistuit de un incendiu         Carmen Hărău: ”Se ieftinește combustibilul și se renunță la supra-impozitarea muncii part-time!”         Razie la transportatorii de lemne         Cetatea Devei a primit peste 173.000 de turiști în 2019. Iarna rămâne „sezonul mort” pentru fortul medieval         CAD MINCIUNILE TALIBANILOR DE MEDIU Procurorii nevoiţi să admită: La Râul Alb, violenţele au izbucnit după tentativa de omor         Pădurar anchetat penal pentru transport ilegal de lemne         Primăria Hunedoara a mărit pragul de acordare a facilităților la transportul în comun         Un nou teren de sport, la Colegiul Național “Iancu de Hunedoara”         Și-a luat soarta în mâini. Un localnic a reparat singur un drum judeţean, cu roaba şi lopata         ADMINISTRAŢIE. Primarul Devei, tot mai implicat în problemele Termocentralei Mintia         EXPERTIZA IPTANA: Toate „defectele” Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         De Ziua Naţională la mormântul lui Avram Iancu         PE EȘICHIER. “Cupa 1 Decembrie” la şah de la Deva         Patinoarul de la Deva se deschide marţi, 3 decembrie 2019         Accident pe DN 66: trei mașini s-au ciocnit, doi oameni sunt răniți         Accident mortal pe DN 66, în apropiere de Hațeg. Un polițist local din Deva a murit         Procesul retrocedării controversate a Retezatului împins în 2020         Accident soldat cu doi răniți în Defileul Jiului         LA UN PAS DE TRAGEDIE. Copil de 5 ani, rănit într-un accident produs de un pensionar`         Bărbat electrocutat pe calea ferată, la Orăștie