Trotuarele îngheţate, capcane pentru trecători

Proprietarii de spaţii comerciale din municipiul Petroşani sunt atenţionaţi să-şi cureţe zăpada şi gheaţa din faţa magazinelor, altfel riscă amenzi. Dar, chiar dacă nu toţi s-au conformat, deocamdată nimeni nu a păţit nimic.

gheataPe principiul zăpada trece, gheaţa rămâne, porţiuni întregi de trotuare din municipiul Petroşani sunt şi acum pericol pentru trecători. Pe unele acţionează angajaţii de al SPADPP, pe altele ar trebui să intervină proprietarii spaţiilor comerciale, care au obligaţia să cureţe trotuarele din faţa magazinelor. „De la căderea zăpezii, poliţiştii locali au făcut doar înştiinţări ale proprietarilor de spaţii comerciale cu privire la prevederile hotărârii de Consiliu Local care reglementează această chestiune”, a declarat Nicolae Taşcă, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani. Altfel spus, pentru nerespectarea HCL nu s-a dat nici o sancţiune şi nici măcar un avertisment, chiar dacă nu toată lumea a înţeles obligativitatea curăţării trotuarelor în dreptul spaţiilor comerciale.

Pe de altă parte, reprezentanţii Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Petroşani încearcă să degajeze trotuarele din toate zonele municipiului Petroşani de gheaţa formată. Dacă zona centrală este curăţată, în cartierele mărginaşe gheaţa reprezintă însă o capcană pentru trecători şi nu puţini sunt cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au alunecat. Daniel Vişan, directorul SPADPP, spune însă că, până săptămâna viitoare, problema se va rezolva. „Mai sunt probleme pe străzile mai lăturalnice, cum sunt cele din cartierul Aeroport, ori anumite legături între străzile din zona Coloniei.  Până săptămâna viitoare, însă, cu oamenii pe care îi avem, vom rezolva aceste deficienţe”, a spus Vişan.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

doisprezece − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical         Cum a fost înființat Muzeul Societății de Istorie și Arheologie a comitatului Hunedoara         Scene cumplite în Călan: un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost tâlhărit         Cadavrul tânărului dispărut de trei săptămâni în Lacul Cinciș a fost scos la suprafață         Tupeul unui șofer îl va costa scump: a lovit un polițist după ce a fost oprit în trafic