Trotuarele îngheţate, capcane pentru trecători

Proprietarii de spaţii comerciale din municipiul Petroşani sunt atenţionaţi să-şi cureţe zăpada şi gheaţa din faţa magazinelor, altfel riscă amenzi. Dar, chiar dacă nu toţi s-au conformat, deocamdată nimeni nu a păţit nimic.

gheataPe principiul zăpada trece, gheaţa rămâne, porţiuni întregi de trotuare din municipiul Petroşani sunt şi acum pericol pentru trecători. Pe unele acţionează angajaţii de al SPADPP, pe altele ar trebui să intervină proprietarii spaţiilor comerciale, care au obligaţia să cureţe trotuarele din faţa magazinelor. „De la căderea zăpezii, poliţiştii locali au făcut doar înştiinţări ale proprietarilor de spaţii comerciale cu privire la prevederile hotărârii de Consiliu Local care reglementează această chestiune”, a declarat Nicolae Taşcă, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani. Altfel spus, pentru nerespectarea HCL nu s-a dat nici o sancţiune şi nici măcar un avertisment, chiar dacă nu toată lumea a înţeles obligativitatea curăţării trotuarelor în dreptul spaţiilor comerciale.

Pe de altă parte, reprezentanţii Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Petroşani încearcă să degajeze trotuarele din toate zonele municipiului Petroşani de gheaţa formată. Dacă zona centrală este curăţată, în cartierele mărginaşe gheaţa reprezintă însă o capcană pentru trecători şi nu puţini sunt cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au alunecat. Daniel Vişan, directorul SPADPP, spune însă că, până săptămâna viitoare, problema se va rezolva. „Mai sunt probleme pe străzile mai lăturalnice, cum sunt cele din cartierul Aeroport, ori anumite legături între străzile din zona Coloniei.  Până săptămâna viitoare, însă, cu oamenii pe care îi avem, vom rezolva aceste deficienţe”, a spus Vişan.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaisprezece − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva         Gara de poveste a municipiului Brad, în șantier de aproape trei ani. Lucrările nu sunt finalizate         Un motociclist a fost lovit de un autocamion pe șoseaua Deva – Lugoj         Ramona Mănescu, propunere ALDE pentru postul de ministru la Externe         Tragedie în Deva         Dosarul electronic la Tribunalul Hunedoara         Patru hunedoreni anchetați pentru braconaj         Mircea Lucescu a revenit în Hunedoara. Ce a dezvăluit antrenorul legendar al echipei Corvinul         Dacfest 2019, la poalele Măgurii Uroiului         Primăria Deva primește fonduri UE pentru reabilitarea „Palatului” Cetății Devei         Carmen Hărău: „Românii trebuie să știe!”         Autostrada Lugoj – Deva. Ce se întâmplă pe Lotul 3         Moştenirea dregătorului Potecă, mătrăşită după cinci ani         Primăria Deva caută teren pentru ghetoul de la „Porcărie”         Tragedie în Petroșani         Lucrările de reabilitare a podului rutier peste râul Strei au fost scoase la licitație publică         Accident feroviar în apropiere de Brad: un șofer a tăiat calea trenului         Zona periculoasă a DN 66, dotată cu parapeți         Vladimir Brilinsky, lăsat de șefii CJ în afara Sarmizegetusei Regia         Tânăr condamnat pentru trafic de droguri după ce a vrut să se îmbogățească prin „darknet”