Tricolorul românesc, greu de găsit

Hunedorenii care doresc să îşi împodobească casa în zi de sărbătoare naţională cu drapelul tricolor, dar nu au încă unul, pot fi puşi în încurcătură. Drapelul naţional se găseşte la vânzare doar în anumite puncte din reşedinţa de judeţ

geamAu mai rămas doar două zile până la data de 1 Decembrie, iar municipiul Deva deja este gătit în strai tricolor de sărbătoare. În acest an, pentru prima dată, Deva va sărbători cu mult fast Ziua Marii Uniri. Mulţi dintre devenii care ar vrea să marcheze în mod special Ziua Naţională şi să arboreze steagul României la poarta casei, la balcon sau pur şi simplu, la geam au o nedumerire. De unde anume se achiziţionează drapelul tricolor?

Doar confecţionate pe comandă

Primul drum , prima decepţie. Marii retaileri nu comercializează drapele. Sau cel puţin nu în acest an. Dacă de Halloween magazinele erau pline de măşti, costume sau bostani, înainte de 1 Decembrie nimic din interiorul magazinelor nu prevesteşte o mare sărbătoare.”Anul trecut am avut la vânzare steaguri, dar în acest an nu au fost deloc”, spune o vânzătoare oarecum uimită de solicitarea unui steag naţional.

Unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a confecţiona cam orice, chiar şi drapele sunt croitoriile. Mariana Todea, administratorul unui astfel de salon spune că spre deosebire de alţi ani, acum nimeni nu a venit cu astfel de cerere. “Anii trecuţi am mai avut cereri pentru confecţionarea de steaguri sau fanioane, în preajma Zilei Naţionale. Se pot confecţiona la orice mărime doreşte clientul. Un steag simplu, în trei culori la un metru lungime costă 10 lei”, spune femeia.

croitorie

Librării mai cu ştarif sau magazine virtuale

Drapelul naţional mai poate fi găsit contra cost în…librării, sau mai bine spus, în unele librării. Cele de cartier micuţe nu au la vânzare steaguri, doar cele mai mari situate mai în centrul oraşului. Un astfel de steag la mărime standard de 135/90 costă 33 de lei, iar fanioanele se comercializează la 18 lei bucata.

Iar cum pe Internet găseşti chiar orice, magazinele virtuale vin şi de această dată în ajutorul potenţialilor clienţi. Există zeci de site-uri care au la vânzare drapelul naţional al României. În funcţie de producător şi material preţurile la încep de la 15 lei, pentru dimensiunea standard şi urcă 170 de lei, pentru o bucată.Singura problemă cu cumpărăturile on-line este că pentru confirmarea comenzii şi livrare se mai pierd cel puţin două zile.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Proces cu miză uriașă: despăgubiri de două milioane de lei pentru pietrele de râu din drumul spre Sarmizegetusa Regia         RMN nou la spitalul din Hunedoara         Accident soldat cu patru răniți. Două mașini s-au ciocnit frontal         Pensionar înșelat de falși angajați de la Deratizare         Spaima bulevardelor din Hunedoara: un tânăr beat la volanul unui BMW a făcut praf mașina și și-a băgat prietenii în spital         Carduri europene de sănătate în duplicat pentru hunedoreni, din 7 februarie         APEL LA RAȚIUNE CU DEGETUL PE RANĂ. Poliţia de Patrimoniu dă în clocot         CU TRIMITERE LA VALEA JIULUI. Pactul Ecologic European, o mare provocare pentru România         Accident grav pe DN 76. BMW făcut praf de un autotren         Peste 250.000 de arbori au fost retezați de pe malul Lacului Gura Apelor, în Retezat         Hoț de portofele prins de polițiști         SCANDALUL DE PE RÂUL ALB. Magistraţii joacă bambilici cu dosarul tentativei de omor         UDMR Hunedoara, la 30 de ani de existență         ȚĂRII CÂT MAI MULT CĂRBUNE??? Complexul Energetic Hunedoara, din rău în mai rău         ISTORIE HUNEDOREANĂ. Statuile antice salvate de familia preotului Crăciun înainte de a ajunge pe fundul Cincişului         Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural