Tricolorul românesc, greu de găsit

Hunedorenii care doresc să îşi împodobească casa în zi de sărbătoare naţională cu drapelul tricolor, dar nu au încă unul, pot fi puşi în încurcătură. Drapelul naţional se găseşte la vânzare doar în anumite puncte din reşedinţa de judeţ

geamAu mai rămas doar două zile până la data de 1 Decembrie, iar municipiul Deva deja este gătit în strai tricolor de sărbătoare. În acest an, pentru prima dată, Deva va sărbători cu mult fast Ziua Marii Uniri. Mulţi dintre devenii care ar vrea să marcheze în mod special Ziua Naţională şi să arboreze steagul României la poarta casei, la balcon sau pur şi simplu, la geam au o nedumerire. De unde anume se achiziţionează drapelul tricolor?

Doar confecţionate pe comandă

Primul drum , prima decepţie. Marii retaileri nu comercializează drapele. Sau cel puţin nu în acest an. Dacă de Halloween magazinele erau pline de măşti, costume sau bostani, înainte de 1 Decembrie nimic din interiorul magazinelor nu prevesteşte o mare sărbătoare.”Anul trecut am avut la vânzare steaguri, dar în acest an nu au fost deloc”, spune o vânzătoare oarecum uimită de solicitarea unui steag naţional.

Unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a confecţiona cam orice, chiar şi drapele sunt croitoriile. Mariana Todea, administratorul unui astfel de salon spune că spre deosebire de alţi ani, acum nimeni nu a venit cu astfel de cerere. “Anii trecuţi am mai avut cereri pentru confecţionarea de steaguri sau fanioane, în preajma Zilei Naţionale. Se pot confecţiona la orice mărime doreşte clientul. Un steag simplu, în trei culori la un metru lungime costă 10 lei”, spune femeia.

croitorie

Librării mai cu ştarif sau magazine virtuale

Drapelul naţional mai poate fi găsit contra cost în…librării, sau mai bine spus, în unele librării. Cele de cartier micuţe nu au la vânzare steaguri, doar cele mai mari situate mai în centrul oraşului. Un astfel de steag la mărime standard de 135/90 costă 33 de lei, iar fanioanele se comercializează la 18 lei bucata.

Iar cum pe Internet găseşti chiar orice, magazinele virtuale vin şi de această dată în ajutorul potenţialilor clienţi. Există zeci de site-uri care au la vânzare drapelul naţional al României. În funcţie de producător şi material preţurile la încep de la 15 lei, pentru dimensiunea standard şi urcă 170 de lei, pentru o bucată.Singura problemă cu cumpărăturile on-line este că pentru confirmarea comenzii şi livrare se mai pierd cel puţin două zile.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șase + optsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva a rămas „muzeu”         A început montarea căii de rulare în Tunelul Turdaș de pe șantierul magistralei feroviare de mare viteză         Caravana Filmului Românesc la Hunedoara         La Deva se va da startul Turului Ciclist al Hunedoarei         Gând la început de an școlar         Motociclist oprit cu focuri de armă         DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei