Tricolorul românesc, greu de găsit

Hunedorenii care doresc să îşi împodobească casa în zi de sărbătoare naţională cu drapelul tricolor, dar nu au încă unul, pot fi puşi în încurcătură. Drapelul naţional se găseşte la vânzare doar în anumite puncte din reşedinţa de judeţ

geamAu mai rămas doar două zile până la data de 1 Decembrie, iar municipiul Deva deja este gătit în strai tricolor de sărbătoare. În acest an, pentru prima dată, Deva va sărbători cu mult fast Ziua Marii Uniri. Mulţi dintre devenii care ar vrea să marcheze în mod special Ziua Naţională şi să arboreze steagul României la poarta casei, la balcon sau pur şi simplu, la geam au o nedumerire. De unde anume se achiziţionează drapelul tricolor?

Doar confecţionate pe comandă

Primul drum , prima decepţie. Marii retaileri nu comercializează drapele. Sau cel puţin nu în acest an. Dacă de Halloween magazinele erau pline de măşti, costume sau bostani, înainte de 1 Decembrie nimic din interiorul magazinelor nu prevesteşte o mare sărbătoare.”Anul trecut am avut la vânzare steaguri, dar în acest an nu au fost deloc”, spune o vânzătoare oarecum uimită de solicitarea unui steag naţional.

Unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a confecţiona cam orice, chiar şi drapele sunt croitoriile. Mariana Todea, administratorul unui astfel de salon spune că spre deosebire de alţi ani, acum nimeni nu a venit cu astfel de cerere. “Anii trecuţi am mai avut cereri pentru confecţionarea de steaguri sau fanioane, în preajma Zilei Naţionale. Se pot confecţiona la orice mărime doreşte clientul. Un steag simplu, în trei culori la un metru lungime costă 10 lei”, spune femeia.

croitorie

Librării mai cu ştarif sau magazine virtuale

Drapelul naţional mai poate fi găsit contra cost în…librării, sau mai bine spus, în unele librării. Cele de cartier micuţe nu au la vânzare steaguri, doar cele mai mari situate mai în centrul oraşului. Un astfel de steag la mărime standard de 135/90 costă 33 de lei, iar fanioanele se comercializează la 18 lei bucata.

Iar cum pe Internet găseşti chiar orice, magazinele virtuale vin şi de această dată în ajutorul potenţialilor clienţi. Există zeci de site-uri care au la vânzare drapelul naţional al României. În funcţie de producător şi material preţurile la încep de la 15 lei, pentru dimensiunea standard şi urcă 170 de lei, pentru o bucată.Singura problemă cu cumpărăturile on-line este că pentru confirmarea comenzii şi livrare se mai pierd cel puţin două zile.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși