Transportul copiilor din Zăvoi se va face contra cost?

DSC_0109Dacă firma Devatrans va renunţa la sponsorizarea transportului copiilor, oamenii vor trebui să scoată bani din buzunar, pentru transportul acestora la şcoală. Primăria Deva vrea un singur transportator local şi microbuze cu aer condiţionat

Transportul copiilor din  Zăvoi la grădiniţele şi şcolile din Deva este o problemă spinoasă atât pentru administraţie cât şi pentru famiile care locuiesc în cartierul mărginaş al oraşului. Momentan, firma de transport Devatrans suportă transportul copiilor în mod gratuit, dar primăria trebuie să aibă un plan de rezervă în cazul în care aceştia vor renunţa la actul filantropic. Locuitorii blocurilor sociale au fost convocaţi la o discuţie pe această temă de către primarul oraşului Petru Mărginean, ieri după amiază.

 

Şcolile spun că nu au copii din Zăvoi

Pe lângă problema transportului copiilor, oamenii se plâng de faptul că locala urcă de patru ori pe zi în cartier, autobuzele sunt murdare şi gata să se destrame, iar şoferii se poartă grosolan cu clienţii. În zilele de sâmbătă şi duminică  spre Zăvoi nu urcă niciun autobuz. “Problema transportului în comun este o problemă veche, iar traseu spre Zăvoi  nu se prea respectă. Referitor la transportul copiilor se poate face prin microbuze şcolare, pentru că au şi câteva şcoli microbuze şcolare. Dar în acest caz, ca să fie echitate, trebuie să fie transportaţi toţi copiii din cartierele mai îndepărtate cum ar fi în Viile Noi sau peste linia de cale ferată. Copiii care merg cu autobuzele de linie, cele cu care primăria are contract, trebuie să plătească bilet”, a explicat Petru Mărginean oamenilor. Deşi părinţii susţin că peste 40 de copii merg la şcoală şi grădiniţă, unităţile şcolare din oraş au declarat autorităţilor că au foarte puţini elevi din zona Zăvoi, fapt care nu ar justifica transportul acestora cu autobuzele şcolare. Drept urmare, reprezentanţii Direcţiei Tehnice din cadrul primăriei au cerut oamenilor întocmirea unei liste cu numele tuturor elevilor, precum şi instituţiile şcolare pe care aceştia le frecventează, pentru a vedea exact câţi copii din Zăvoi au nevoie de transport şi în ce zone ale oraşului.

 

Bilet la jumătate de preţ, pentru copii

Totodată  din toamnă, urmează ca mare parte din problemele devenilor legate de transportul în comun să se rezolve, inclusiv cel al copiilor. “Noul contract a cărui licitaţie va fi în această toamnă va fi pentru un singur transportator, cu condiţii normale, în care oamenii să circule civilizat. Şoferii trebuie să se poarte civilizat, să poarte costum cu ecuson, iar autobuzele să fie dotate cu aer condiţionat, dar şi rampă pentru persoanele cu handicap. De asemenea, în legea apărută după ce s-a semnat contractul vechi, se specifică ca operatorul să suporte jumătate din biletul pentru copii. Operatorul care va câştiga licitaţia în această toamnă, va avea astfel obligaţia să suporte jumătate din bilet pentru toţi copii din Deva”, a punctat primarul.

Deşi oamenii sunt revoltaţi de faptul că trebuie să suporte costul pentru transportul copiilor, dacă firma Devatrans renunţă până în toamnă la actul filantropic, altă soluţie nu există.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!