Tinerii, sfătuiţi să aleagă viaţa, în locul drogurilor

26 de tineri au murit din cauza consumului de droguri şi alte 16 decese indirect asociate consumului de droguri, au fost înregistrate anul trecut la nivelul întregii ţări

antidrog 2Comercializarea sub denumirea ”etnobotanice” sau ”droguri legale” îi face pe tineri să creadă că aceste substanţe sunt mai puţin periculoase decât celelalte tipuri de droguri, aspect total fals, consumul acestora fiind asociat de foarte multe ori cu probleme de sănătate fizică şi psihică, comportament violent sau chiar moartea.

Un semnal de alarmă

Cu ocazia ”Zilei Mondiale Împotriva Traficului şi Consumului de Droguri”, care se celebrează în 26 iunie şi în cadrul campaniei „Prea rebel să fii condus”, în judeţ vor avea loc o serie de manifestări, menite să tragă un semnal de alarmă, cu privire la problematica consumului de droguri în rândul tinerilor. Manifestările vor debuta marţi la Petroşani, la Biblioteca Municipală, unde începând cu ora 11, va avea loc o dezbatere publică, tema principală fiind problematica consumului de droguri în rândul tinerilor şi serviciile oferite de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara.

Comemorare a victimelor consumului de stupefiante

Miercuri, Ziua Mondială Antidrog va fi marcată prin activităţi de informare/conştientizare a populaţiei generale cu privire la efectele consumului de droguri în faţa Casei de Cultură din Hunedoara, începând cu ora 12. Seara, manifestările se vor muta în municipiul Deva, unde va avea loc un eveniment de comemorare a victimelor consumului de droguri. Manifestarea va avea loc în Piaţa Unirii, începând cu ora 21.30, prin aprinderea de lumânări şi distribuirea de materiale informative. Evenimentele sunt organizate de Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara, Biblioteca Municipală Petroşani şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara. 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 5 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Voluntarii care lucrează la Cetatea Costești au nevoie de ajutor         NOMINALIZAŢII PNL DEVA. Dr. Petrui la Sănătate, Marian Călin la Agricultură, Potecă – Prefect         Incendiu puternic în satul Uroi         Imaginea Nadiei Comăneci a trecut chinuit prin votul CL Deva         PERFORMANȚĂ Un devean, campion european la Securitate Cibernetică         Reparații capitale pe cel mai riscant tronson al căii ferate Simeria – Petroșani         Incendiu la o cabană din lemn în Almașu Sec         Tânăra rănită în accidentul de motocicletă are nevoie urgentă de sânge         Accident rutier pe șoseaua Deva – Hunedoara         LANSARE proiect „Realizarea Muzeului Civilizației Dacice cu reabilitarea și modernizarea străzilor de acces, în Municipiul Orăștie”,cod SMIS: 123893         Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții