Tinerii, sfătuiţi să aleagă viaţa, în locul drogurilor

26 de tineri au murit din cauza consumului de droguri şi alte 16 decese indirect asociate consumului de droguri, au fost înregistrate anul trecut la nivelul întregii ţări

antidrog 2Comercializarea sub denumirea ”etnobotanice” sau ”droguri legale” îi face pe tineri să creadă că aceste substanţe sunt mai puţin periculoase decât celelalte tipuri de droguri, aspect total fals, consumul acestora fiind asociat de foarte multe ori cu probleme de sănătate fizică şi psihică, comportament violent sau chiar moartea.

Un semnal de alarmă

Cu ocazia ”Zilei Mondiale Împotriva Traficului şi Consumului de Droguri”, care se celebrează în 26 iunie şi în cadrul campaniei „Prea rebel să fii condus”, în judeţ vor avea loc o serie de manifestări, menite să tragă un semnal de alarmă, cu privire la problematica consumului de droguri în rândul tinerilor. Manifestările vor debuta marţi la Petroşani, la Biblioteca Municipală, unde începând cu ora 11, va avea loc o dezbatere publică, tema principală fiind problematica consumului de droguri în rândul tinerilor şi serviciile oferite de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara.

Comemorare a victimelor consumului de stupefiante

Miercuri, Ziua Mondială Antidrog va fi marcată prin activităţi de informare/conştientizare a populaţiei generale cu privire la efectele consumului de droguri în faţa Casei de Cultură din Hunedoara, începând cu ora 12. Seara, manifestările se vor muta în municipiul Deva, unde va avea loc un eveniment de comemorare a victimelor consumului de droguri. Manifestarea va avea loc în Piaţa Unirii, începând cu ora 21.30, prin aprinderea de lumânări şi distribuirea de materiale informative. Evenimentele sunt organizate de Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara, Biblioteca Municipală Petroşani şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara. 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 − doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute         ASEDIAŢI DE EVENIMENTE. Garda Cetăţii în acţiune fitness în aer liber la Cetatea Deva         „SCÂRŢ-SCARŢ” PÂNĂ VINERI. Primarul Devei păsuieşte gunoierul cu trei zile         SĂRBĂTOAREA MOŢILOR. Sâmbătă începe Târgul de Fete de pe Muntele Găina         PARLAMENTUL EUROPEAN. Siegfried Mureșan cere aderarea României la spațiul Schengen         Castelul Corvinilor va intra în șantier în luna august         INVESTIȚIE Ce localități din Hunedoara vor fi racordate la noua rețea de gaze naturale         Sistem de supraveghere video pe străzile Simeriei         Autostrada Lugoj – Deva. Cele mai recente imagini aeriene de pe Loturile 3 și 4. Cât mai e de lucru         Emblema de onoare a M.A.I. conferită unui jandarm hunedorean         BINE CĂ N-A VENIT MADONA! Nedeia Vulcăneană l-a prins pe Ile Primarul cu closetul „pe vine”         Grădină urbană pe fonduri UE în zona Grigorescu         O tură de o zi, pe aici, pe-aproape: Deva – Râpa Roșie – Alba Iulia – Ampoița – Giardini di Zoe         Contracte de 15 milioane de euro. Cele mai vizitate monumente istorice din Hunedoara reabilitate pe fonduri UE         CJH PROMITE – PRIMĂRIA DEVA FACE. Chinezii deschid o fabrică de mobilă la Deva