Tinerii, sfătuiţi să aleagă viaţa, în locul drogurilor

26 de tineri au murit din cauza consumului de droguri şi alte 16 decese indirect asociate consumului de droguri, au fost înregistrate anul trecut la nivelul întregii ţări

antidrog 2Comercializarea sub denumirea ”etnobotanice” sau ”droguri legale” îi face pe tineri să creadă că aceste substanţe sunt mai puţin periculoase decât celelalte tipuri de droguri, aspect total fals, consumul acestora fiind asociat de foarte multe ori cu probleme de sănătate fizică şi psihică, comportament violent sau chiar moartea.

Un semnal de alarmă

Cu ocazia ”Zilei Mondiale Împotriva Traficului şi Consumului de Droguri”, care se celebrează în 26 iunie şi în cadrul campaniei „Prea rebel să fii condus”, în judeţ vor avea loc o serie de manifestări, menite să tragă un semnal de alarmă, cu privire la problematica consumului de droguri în rândul tinerilor. Manifestările vor debuta marţi la Petroşani, la Biblioteca Municipală, unde începând cu ora 11, va avea loc o dezbatere publică, tema principală fiind problematica consumului de droguri în rândul tinerilor şi serviciile oferite de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara.

Comemorare a victimelor consumului de stupefiante

Miercuri, Ziua Mondială Antidrog va fi marcată prin activităţi de informare/conştientizare a populaţiei generale cu privire la efectele consumului de droguri în faţa Casei de Cultură din Hunedoara, începând cu ora 12. Seara, manifestările se vor muta în municipiul Deva, unde va avea loc un eveniment de comemorare a victimelor consumului de droguri. Manifestarea va avea loc în Piaţa Unirii, începând cu ora 21.30, prin aprinderea de lumânări şi distribuirea de materiale informative. Evenimentele sunt organizate de Agenţia Naţională Antidrog prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Hunedoara, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara, Biblioteca Municipală Petroşani şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara. 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

șaptesprezece − 10 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
BISERICA ROTONDĂ DE LA GEOAGIU         Transalpina Pădurenilor. Cum arată noua șosea din munții Hunedoarei, după finalizare         ALERTĂ. Peste 70 de cazuri noi de Covid 19 în județul Hunedoara         Angajat al Minei Lupeni, infectat cu noul coronavirus         Ecaterina Andronescu: „Nu sunt de acord să eliminăm educația tehnologică!”         După 16 ani și 4 mandate de primar, Gheorghe Ile se retrage din cursa electorală         Noul coronavirus lovește devastator în județul Hunedoara. Nouă localități, la limita carantinării         Ioan de Hunedoara a fost omagiat de hunedoreni         Povestea științifică a Cetății Deva         Situație dramatică în Orăștie: Tâmpenia „Nu purtați mască”, „Nu este Covid 19” dă roade. Finanțele – închise, în urma infectării unor angajate         Dosarul retrocedărilor controversate din Retezat, soluționat după un deceniu. Ce a decis instanța         Fortificația Sarmizegetusei Regia va fi restaurată integral         Începe distribuirea unor produse alimentare destinate anumitor categorii de persoane din Deva         Muncă la negru pe șantierul căii ferate Simeria – Gurasada         Din bugetul județului Hunedoara se va amenaja un compartiment destinat tratării pacienților cardiaci critici         CJ Hunedoara: Încă 3 milioane de lei pentru drumurile județene         CJ Hunedoara va finanța închiderea deponeului neconform de la Vulcan         Ioan Emanuel Clej (ALDE) candidează la funcția de primar al Devei         Mircea Moloț (ALDE) candidează la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara         Petrecere în plină stradă, într-un cartier din Hunedoara