TINERET ŞI EDUCAŢIE. S-a deschis Tabăra de Excelenţă, la Cabana Căprioara

O parte dintre cei mai buni elevi din România au ajuns în Tabăra de Excelenţă organizată la Cabana Căprioara din Deva, un proiect de se derulează de şase ani în judeţul Hunedoara

 

 

 

Marţi dimineaţă a avut loc deschiderea oficială a TABEREI NAȚIONALE DE EXCELENȚĂ, ediția a VII-a, care are loc în perioada 26 – 31 august 2019, la Centrul de Agrement Căprioara.

 

Primirea oficială a olimpicilor

 

Anul acesta, 30 de elevi olimpici participă la Tabăra de Excelență care se desfășoară în aceste zile în județul Hunedoara. La eveniment au participat Mate Marta – inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Hunedoara, Dorel Bretean – subprefectul Județului Hunedoara, Sorin Vasilescu – vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Pogocsán Ferdinand – viceprimarul Municipiului Deva, Széll Lőrincz – directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara și Dan Terteci – iniţiatorul taberei. Tabăra este organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţul Hunedoara și Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, Primăriile Municipiilor Deva și Hunedoara.

 

Mini vacanţă pentru cei mai buni elevi

 

Tabăra face parte din programul de tabere naționale și tematice finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului și își propune să răsplătească rezultatele obţinute la învăţătură şi munca depusă în timpul anului şcolar de cei mai buni liceeni din țară, precum și diversificarea acțiunilor de timp liber, vacanță, sport și turism pentru acești tineri. Participanții sunt cei mai buni elevi de liceu din 30 de județe și câte un profesor însoțitor din fiecare regiune de dezvoltare. Programul taberei cuprinde vizite la principalele monumente istorice și culturale ale județului, activități de educație nonformală și distractive. Pe parcursul acestei săptămâni, elevii olimpici vor vizita Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, Muzeul Civilizației Dacice și Romane, Panteonul Moților de la Țebea, Cetatea Devei, Ulpia Traiana Sarmizegetusa și alte obiective turistice, dar vor avea parte și de activități recreative la Geoagiu Băi și Aqualand.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Gest oribil al unor copii: au ucis un câine aruncându-l de pe bloc         Patru mașini distruse pe un bulevard din Deva, de șoferul unui bolid. Tânărul de 19 ani s-a făcut apoi nevăzut         Prins la furat, deși trebuia să rămână în izolare         Tânără anchetată după ce a fugit de la locul accidentului         Accident rutier. Biciclist rănit grav         Tineri trimiși în carantină pentru că nu au respectat măsura izolării         Hoți prinși la Mina Paroșeni         Hunedorean prins cu țigări de contrabandă         556 de hunedoreni vindecați de Covid 19         RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU O MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ         CJ Hunedoara distribuie echipamente de protecție spitalelor suport Covid-19         Drumul Județean 687 Hunedoara – Călan. Cum s-a lucrat în ultimul an la șoseaua modernizată pe fonduri UE         O piesă deosebită din colecțiile Muzeului de Etnografie și Artă Populară Orăștie         Au început lucrările de anvelopare la Blocul 79, strada Bejan, din Deva         Drumul Cerbăl – Socet intră în șantier         Situația cazurilor COVID-19 la unitățile din subordinea CJ Hunedoara         DN 7 A a intrat în reparații         Povestea viaductelor „gemene” de pe vechea cale ferată Deva – Brad         Accident mortal în Petroșani, pe trecerea de pietoni         Doi hunedoreni trimiși în carantină după ce nu au respectat măsurile de autoizolare