TINERET ŞI EDUCAŢIE. S-a deschis Tabăra de Excelenţă, la Cabana Căprioara

O parte dintre cei mai buni elevi din România au ajuns în Tabăra de Excelenţă organizată la Cabana Căprioara din Deva, un proiect de se derulează de şase ani în judeţul Hunedoara

 

 

 

Marţi dimineaţă a avut loc deschiderea oficială a TABEREI NAȚIONALE DE EXCELENȚĂ, ediția a VII-a, care are loc în perioada 26 – 31 august 2019, la Centrul de Agrement Căprioara.

 

Primirea oficială a olimpicilor

 

Anul acesta, 30 de elevi olimpici participă la Tabăra de Excelență care se desfășoară în aceste zile în județul Hunedoara. La eveniment au participat Mate Marta – inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Hunedoara, Dorel Bretean – subprefectul Județului Hunedoara, Sorin Vasilescu – vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Pogocsán Ferdinand – viceprimarul Municipiului Deva, Széll Lőrincz – directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara și Dan Terteci – iniţiatorul taberei. Tabăra este organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţul Hunedoara și Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, Primăriile Municipiilor Deva și Hunedoara.

 

Mini vacanţă pentru cei mai buni elevi

 

Tabăra face parte din programul de tabere naționale și tematice finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului și își propune să răsplătească rezultatele obţinute la învăţătură şi munca depusă în timpul anului şcolar de cei mai buni liceeni din țară, precum și diversificarea acțiunilor de timp liber, vacanță, sport și turism pentru acești tineri. Participanții sunt cei mai buni elevi de liceu din 30 de județe și câte un profesor însoțitor din fiecare regiune de dezvoltare. Programul taberei cuprinde vizite la principalele monumente istorice și culturale ale județului, activități de educație nonformală și distractive. Pe parcursul acestei săptămâni, elevii olimpici vor vizita Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, Muzeul Civilizației Dacice și Romane, Panteonul Moților de la Țebea, Cetatea Devei, Ulpia Traiana Sarmizegetusa și alte obiective turistice, dar vor avea parte și de activități recreative la Geoagiu Băi și Aqualand.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 13 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „Voi susține și voi vota o moțiune de cenzură împotriva guvernului “         Tânără din Lupeni ucisă de iubit într-un parc din Timișoara         Hunedoreni arestați pentru trafic de persoane         DECLARAȚIA LUI CĂLIN POPESCU TĂRICEANU PRIVIND SIGLA ȘI DENUMIREA PARTIDULUI ALDE ROMÂNIA         Carmen Hărău: “Politica trebuie să fie soluţia, nu problema!”         Mașina Poliției implicată într-un accident în Hunedoara         Scene șocante s-au petrecut într-un supermaket din Deva         Data inaugurării „autostrăzii – muzeu” va fi decisă la sfârșitul lunii septembrie         DE CĂPĂTUIALĂ. Şefii PSD ai judeţului scot la concurs postul lui Sălan Jnior         ÎN ANUMITE CONDIȚII. Restanțierii din Deva pot scăpa de plata penalităților         Drumarii se întorc după trei luni pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Accident soldat cu doi morți pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Accident cu mașina Poliției         Incendiu puternic la o casă din satul Baldovin         Razii ale Poliției TF în gările din județ         Spărgători de locuințe prinși în urma unor descinderi         Biciclist lovit de mașină, în Hunedoara         Concert de muzică rock în Parcul Cetăţii Deva         Prins la furat pe șantierul căii ferate         Arme confiscate în Lupeni