TINERET ŞI EDUCAŢIE. S-a deschis Tabăra de Excelenţă, la Cabana Căprioara

O parte dintre cei mai buni elevi din România au ajuns în Tabăra de Excelenţă organizată la Cabana Căprioara din Deva, un proiect de se derulează de şase ani în judeţul Hunedoara

 

 

 

Marţi dimineaţă a avut loc deschiderea oficială a TABEREI NAȚIONALE DE EXCELENȚĂ, ediția a VII-a, care are loc în perioada 26 – 31 august 2019, la Centrul de Agrement Căprioara.

 

Primirea oficială a olimpicilor

 

Anul acesta, 30 de elevi olimpici participă la Tabăra de Excelență care se desfășoară în aceste zile în județul Hunedoara. La eveniment au participat Mate Marta – inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Hunedoara, Dorel Bretean – subprefectul Județului Hunedoara, Sorin Vasilescu – vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Pogocsán Ferdinand – viceprimarul Municipiului Deva, Széll Lőrincz – directorul executiv al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Hunedoara și Dan Terteci – iniţiatorul taberei. Tabăra este organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţul Hunedoara și Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, Primăriile Municipiilor Deva și Hunedoara.

 

Mini vacanţă pentru cei mai buni elevi

 

Tabăra face parte din programul de tabere naționale și tematice finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului și își propune să răsplătească rezultatele obţinute la învăţătură şi munca depusă în timpul anului şcolar de cei mai buni liceeni din țară, precum și diversificarea acțiunilor de timp liber, vacanță, sport și turism pentru acești tineri. Participanții sunt cei mai buni elevi de liceu din 30 de județe și câte un profesor însoțitor din fiecare regiune de dezvoltare. Programul taberei cuprinde vizite la principalele monumente istorice și culturale ale județului, activități de educație nonformală și distractive. Pe parcursul acestei săptămâni, elevii olimpici vor vizita Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor, Muzeul Civilizației Dacice și Romane, Panteonul Moților de la Țebea, Cetatea Devei, Ulpia Traiana Sarmizegetusa și alte obiective turistice, dar vor avea parte și de activități recreative la Geoagiu Băi și Aqualand.

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători         Accident în Deva. Un taximetrist băut a făcut ravagii pe bulevard         Tribunalul Hunedoara și-a prezentat bilanțul pe anul 2019