TIMP LIBER. Recomandările ZIARUL HUNEDOREANULUI pentru acest weekend

Măsurile luate de autorități pentru a preveni răspândirea infectării cu coronavirus în rândul populației au dus la anularea majorității evenimentelor și manifestărilor publice. Nu se mai țin spectacole și concerte, iar instituțiile de cultură și-au suspendat activitatea cu publicul. Urmează o perioadă fără evenimente cu public în agenda de weekend. Până când situația va reveni la normal, ZIARUL HUNEDOREANULUI vă propune recomandări de lectură și de filme cu care să vă relaxați în zilele libere de la sfârșitul săptămânii.

Ce citim

Nikos Kazantzakis. „Sărăcuțul lui Dumnezeu”

Sărăcuțul lui Dumnezeu” apare prima oară în 1956, la Atena. Potrivit mărturiei lui Nikos Kazantzakis însuși dintr-un scurt interviu din 1957, cartea nu e doar viața romanțată a sfântului Francisc din Assisi, ci „o sinteză de biografie, poezie și lucruri pe care sfântul Francisc nu le-a spus poate niciodată, dar ne închipuim că le-ar fi putut spune“. (Editura Humanitas)

Lewis Dartnel. Origini. Cum a modelat Pământul istoria omenirii”

Pământul ne-a dăruit și materia primă pe care am extras-o, am prelucrat-o și am transformat-o în uneltele și în tehnologiile noastre, de la topoarele de mână din Epoca Pietrei la computerele de azi”Lewis Dartnel (Editura Litera)

Joan Silber . „Îmbunătățire”

Romanul „Îmbunătățire” a fost elogiat – și pe bună dreptate – pentru căldura umană a poveștilor care îl construiesc, pentru umorul subtil și construcția rafinată. În jurul poveștii de iubire a Reynei, o tînără newyorkeză săracă, care își crește singură băiatul dintr-o relație mai veche, răsar și se ramifică alte istorii de viață, cu personaje dintre cele mai diverse. (Editura Polirom)

Ce filme vedem pe internet

Înaintea înghețului (HBOGO)

Filmul spune povestea emoționantă a unui fermier din Danemarca secolului al XIX-lea care este forțat să facă o înțelegere cu un vecin bogat ca să asigure supraviețuirea familiei sale în timpul unei ierni grele. De vreme ce iarna se apropie, fermierul trebuie să facă o alegere: să o mărite pe iubita lui fiică sau să piardă singurul mijloc de supraviețuire al familiei.

Trenuri bine păzite (Netflix)

Cu un debut fulminant, primul lungmetraj al lui Jiří Menzel i-a adus acestuia premiul Oscar pentru “Cel mai bun film străin”, în 1967. Acțiunea se petrece într-o gară izolată din Cehia, în timpul ocupării naziste și urmărește maturizarea adolescentului timid pe nume Miloš, proaspăt angajat al gării.

Fiul lui Saul (TIFF Unlimited)

Octombrie 1944, Auschwitz-Birkenau. Saul Auslander este un membru maghiar al Sonderkommando, grupul de deţinuţi evrei izolaţi de restul lagărului şi forţaţi să-i ajute pe nazişti la buna funcţionare a maşinăriei de exterminare în masă. Saul descoperă trupul unui băiat, e convins că acesta e fiul său și îşi asumă o sarcină imposibilă: să salveze trupul de flăcări.

Ce vedem la TV

Comedie de groază 3

Vineri, 20 martie, ora 22.00. FilmCafe. Totul începe când reportera specială Cindy Campbell (Anna Faris) pornește la drum pentru a găsi subiecte importante în centrul pariurilor de televiziune. Cindy trebuie să se lupte să oprească invazia maleficului asupra lumii – totul fără a precupeți nici un subiect din asaltul “SCARY MOVIE”, asupra întorsăturilor rapide de situație care prezintă adevărata imagine a scenelor originale.

007. Coordonata Skyfall

Sâmbătă, 21 martie, ora 20.00. PRO TV. Loialitatea lui Bond față de M (interpretată de Judi Dench) este pusă la încercare atunci când trecutul acesteia începe să o urmărească. Povestea începe cu relatarea ultimelor misiuni Bond, nereușite, care pun astfel în pericol anonimatul agenților secreți din întreaga lume. Sediul MI6 este atacat, iar M este astfel forțată să mute agenția. În urma acestor evenimente, autoritatea și funcția sa sunt amenințate.

Pantera roz 2

Duminică, 22 martie, ora 13.15. Antena 1. După ce a fost recompensat pentru că a rezolvat misterul Diamantului Pantera roz, inspectorul Jacques Clouseau a fost pus să soluționeze cazuri minore, asta ca să nu-l mai încurce pe șeful sau, inspectorul Dreyfus, însă faimosul diamant este din nou dat dispărut în urma unor spargeri succesive făcute cu mare artă.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Scrisoare deschisă Sindicatului Medicorul Honorem al medicilor de la Spitalul Județean din Deva         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara         Al 15-lea deces al unui pacient în județul Hunedoara, infectat cu coronavirus         PARLAMENTUL UE. Noi măsuri financiare pentru combaterea pandemiei         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 05 aprilie 2020         Cadrele medicale din Hunedoara respiră ușurat. Rezultate negative la testele coronavirus         124 de persoane infectate cu coronavirus în Hunedoara         Accident grav pe un câmp din zona Orăștiei         Spargere la un magazin din Lupeni. Hoții au fost prinși în flagrant         Doamnă/domnule doctor, vă respect decizia! La război nu mergi fără pușcă         Amenzi pentru cei care nu poartă măști în Simeria         Încă trei decese ale unor bolnavi infectați și cu coronavirus, în județul Hunedoara         Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu coronavirus         O femeie cu afecțiuni grave, al 11-lea hunedorean pe lista decedaților diagnosticați cu coronavirus         Coronavirus. Vești bune la Spitalul municipal Hunedoara, după testarea cadrelor medicale         Coronavirus: Situația la zi în județul Hunedoara