Tichetele sociale neridicate, redistribuite la Petroşani

Peste 1800 de tichete sociale vor ajunge la familiile sărace din Petroşani, după ce beneficiarii lor iniţiali nu le-au ridicat.

primarieÎn preajma Crăciunului, mai multe familii nevoiaşe din municipiul Petroşani vor beneficia de un ajutor financiar din partea municipalităţii, sub formă de tichete sociale. În şedinţa de Consiliu Local din această săptămână va fi supus spre aprobare proiectul de hotărâre privind redistribuirea tichetelor sociale pe care administraţia publică le-a alocat cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi care nu au fost ridicate de beneficiarii iniţiali. Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi spune că vor fi alocate câte 10 tichete în valoare de 10 lei fiecare familiilor cu copii în plasament, celor cu copii cu tutelă dar şi celor cu probleme financiare care nu beneficiază de ajutoare europene. „Am considerat că aceste categorii sunt cele ce ar fi îndreptăţite să beneficieze de aceste tichete sociale”, a precizat primarul Petroşaniului.

În total vor fi redistribuite 1805 tichete rămase neridicate.  Potrivit hotărârii consilierilor locali adoptată în primăvara acestui an, aceste tichete au fost destinate persoanelor şi famililor cu probleme sociale din localitate, pentru achiziţionarea unor alimente pentru sărbătorile pascale. Printre categoriile de beneficiari au fost cuprinse persoanele beneficiare de venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 700 de lei, persoanele cu handicap grav sau accentuat şi şomerii indemnizaţi care nu realizează venituri mai mari de 700 de lei.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × unu =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
DREPTATE PENTRU MILU. Sora victimei de la Sarmizegetusa Regia: “Fratele meu avea o şansă la viaţă, dar nimeni nu i-a dat-o”         INEDIT. Astăzi la Deva se poate circula cu “Autobuzul cu Jazz”         Ultima zi de lucru din ultimatumul dat pe Lotul 3 din Autostrada Lugoj – Deva. Când pot fi deschişi cei 21 de kilometri         Bărbat înjunghiat în inimă de frica soției         Blocaj prelungit pe șantierul șoselei Hunedoara – Călan         Licitație pentru modernizarea șoselelor turistice din județul Hunedoara         Povestea „tunelurilor pentru urși” de pe cel mai scump sector de autostradă: lotul de 300 de milioane de euro         Tragedie pe DN 7: un bărbat a murit, iar alți trei au fost răniți într-un accident rutier         Sardinia, între foarte scump și foarte ieftin         Tânără atacată în timp ce își plimba copilul în cărucior         Grădina Castelului Corvinilor, locul de poveste ocolit de turiști         CU ALCOOL LA BORD. O tânără din Călan a anunţat o răpire falsă         Giardini di Zoe, colţul de Rai creat într-un sat din Hunedoara         Momente dramatice pentru o familie de polonezi care a vizitat Cetatea Devei         De ce să aplici pentru un program de calificare în Industria Automotive?         Accident rutier cu motocicleta: doi oameni au fost răniți         „Să trimitem copiii la școală!”- campanie liberală aflată la a șaptea ediție         Tentativă de omor la Orăștie         Ce măsuri sunt luate după tragedia din Sarmizegetusa Regia         Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva deschis circulației