Tichetele sociale neridicate, redistribuite la Petroşani

Peste 1800 de tichete sociale vor ajunge la familiile sărace din Petroşani, după ce beneficiarii lor iniţiali nu le-au ridicat.

primarieÎn preajma Crăciunului, mai multe familii nevoiaşe din municipiul Petroşani vor beneficia de un ajutor financiar din partea municipalităţii, sub formă de tichete sociale. În şedinţa de Consiliu Local din această săptămână va fi supus spre aprobare proiectul de hotărâre privind redistribuirea tichetelor sociale pe care administraţia publică le-a alocat cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi care nu au fost ridicate de beneficiarii iniţiali. Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi spune că vor fi alocate câte 10 tichete în valoare de 10 lei fiecare familiilor cu copii în plasament, celor cu copii cu tutelă dar şi celor cu probleme financiare care nu beneficiază de ajutoare europene. „Am considerat că aceste categorii sunt cele ce ar fi îndreptăţite să beneficieze de aceste tichete sociale”, a precizat primarul Petroşaniului.

În total vor fi redistribuite 1805 tichete rămase neridicate.  Potrivit hotărârii consilierilor locali adoptată în primăvara acestui an, aceste tichete au fost destinate persoanelor şi famililor cu probleme sociale din localitate, pentru achiziţionarea unor alimente pentru sărbătorile pascale. Printre categoriile de beneficiari au fost cuprinse persoanele beneficiare de venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 700 de lei, persoanele cu handicap grav sau accentuat şi şomerii indemnizaţi care nu realizează venituri mai mari de 700 de lei.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carmen Hărău (PNL): Prima ordonanță a Guvernului Orban rezolvă problemele majore ale minerilor din Valea Jiului!         PREMIERA SÂMBĂTĂ. Teatrul de Artă Deva, bastion cultural hunedorean, vă aduce Elogiul vieţii. “Glory of living”         Marile săli ale Castelului Corvinilor au intrat în șantier         Povestea tristă a unei familii rămase fără casa din mijlocul pădurii         Scandal uriaș într-un club din Deva. Cornel Mărgan și alți doi interlopi s-au bătut. Cei trei au fost reținuți         Elevă din Orăștie dată dispărută         O tânără căutată de șapte ani pentru crimă a fost prinsă în Italia         Ordin de protecție provizoriu pentru un soț agresiv         SE APROPIE 1 DECEMBRIE. Programul manifestărilor de „Ziua Națională” de la Hunedoara         LA CASTELUL CORVINILOR. „Medieval Robotics Day”         LA DEVA. Lansarea strategiei pentru consolidarea administrației publice         INFRASTRUCTURĂ. Tunelul feroviar Turdaș a fost deschis circulației         A FOST ODATĂ… Zece ani de la dispariția mocăniței de la Hunedoara         Intervențiile de la Cetatea Costești vor fi reluate la primăvară         TOP 3 ținute cool pentru birou atunci când ești în criză de timp și idei!         Ce spun șefii Parcului Național Retezat despre „măcelul pădurilor” prezentat de activiștii de mediu         EVENIMENTUL ÎN TURISM. Târgul de Turism al României 2019 – încă un pas spre disoluţie         Povestea unui alergător la 51 de ani. Forrest Gump de Valea Jiului: Fuge 500 kilometri lunar şi mănâncă pită cu slană         Scrisoare deschisă către politicienii din USR – PLUS Hunedoara         Kogaionon, „muntele sfânt al dacilor“. Zece argumente pentru care locul sacru al strămoșilor noștri era Vârful Godeanu