Tichetele sociale neridicate, redistribuite la Petroşani

Peste 1800 de tichete sociale vor ajunge la familiile sărace din Petroşani, după ce beneficiarii lor iniţiali nu le-au ridicat.

primarieÎn preajma Crăciunului, mai multe familii nevoiaşe din municipiul Petroşani vor beneficia de un ajutor financiar din partea municipalităţii, sub formă de tichete sociale. În şedinţa de Consiliu Local din această săptămână va fi supus spre aprobare proiectul de hotărâre privind redistribuirea tichetelor sociale pe care administraţia publică le-a alocat cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi care nu au fost ridicate de beneficiarii iniţiali. Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi spune că vor fi alocate câte 10 tichete în valoare de 10 lei fiecare familiilor cu copii în plasament, celor cu copii cu tutelă dar şi celor cu probleme financiare care nu beneficiază de ajutoare europene. „Am considerat că aceste categorii sunt cele ce ar fi îndreptăţite să beneficieze de aceste tichete sociale”, a precizat primarul Petroşaniului.

În total vor fi redistribuite 1805 tichete rămase neridicate.  Potrivit hotărârii consilierilor locali adoptată în primăvara acestui an, aceste tichete au fost destinate persoanelor şi famililor cu probleme sociale din localitate, pentru achiziţionarea unor alimente pentru sărbătorile pascale. Printre categoriile de beneficiari au fost cuprinse persoanele beneficiare de venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 700 de lei, persoanele cu handicap grav sau accentuat şi şomerii indemnizaţi care nu realizează venituri mai mari de 700 de lei.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
„HUNEDOARA PE MÂINI BUNE”. ALDE Hunedoara intră în alegeri cu candidaţi proprii         Un liceu din Hunedoara, târât prin noroi de prorpiul dascăl         TEATRU. Iadul din vecini, INFERNUL         Unde se pot adresa hunedorenii pentru sesizări și informații despre coronavirus         Comunicat de presă – „Conservare, restaurare la Amfiteatrul din cadrul sitului arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa“ Cod SMIS 124110         Achiziții importante la spitalul din Orăștie, pe fonduri UE         Lucrări de cadastrare în șase comune, din fonduri europene         Tânăr pianist devean, câştigător al concursului „Prietenii muzicii”         Prima trupă pop-opera din România, în concert la Deva         Dosarul controversatei retrocedări a Retezatului. 10 ani de proces, șir nesfârșit de amânări         Ce drumuri au intrat în șantier în Ținutul Pădurenilor. Vadu Dobrii are șansa ieșirii din izolare         Momente cumplite pentru două adolescente și pentru o femeie din Lupeni         Spitalul județean din Deva a intrat în carantină         Anchetă la o școală din Brad, după ce patru eleve s-au simțit rău, iar două au ajuns la Urgențe         Spitalul din Hunedoara intră în carantină         BANII N-AU MIROS, DAR ORĂŞTIENII AU. Situaţie explozivă la Tudraş: după duhoarea porcăriei urmează putoarea de hoit ars         Investiție în educație. Clădire nouă pentru laboratorul de robotică de la Liceul „Traian Lalescu”         Soluție agreată pentru Termocentrala Mintia: preluarea de către Primăria Deva sau CJ Hunedoara         PSD nu-i lasă pe liberali să dărâme Guvernul Orban II         PLUS și-a desemnat candidatul pentru Primăria Hațeg