Tichetele sociale neridicate, redistribuite la Petroşani

93

Peste 1800 de tichete sociale vor ajunge la familiile sărace din Petroşani, după ce beneficiarii lor iniţiali nu le-au ridicat.

primarieÎn preajma Crăciunului, mai multe familii nevoiaşe din municipiul Petroşani vor beneficia de un ajutor financiar din partea municipalităţii, sub formă de tichete sociale. În şedinţa de Consiliu Local din această săptămână va fi supus spre aprobare proiectul de hotărâre privind redistribuirea tichetelor sociale pe care administraţia publică le-a alocat cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi care nu au fost ridicate de beneficiarii iniţiali. Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi spune că vor fi alocate câte 10 tichete în valoare de 10 lei fiecare familiilor cu copii în plasament, celor cu copii cu tutelă dar şi celor cu probleme financiare care nu beneficiază de ajutoare europene. „Am considerat că aceste categorii sunt cele ce ar fi îndreptăţite să beneficieze de aceste tichete sociale”, a precizat primarul Petroşaniului.

În total vor fi redistribuite 1805 tichete rămase neridicate.  Potrivit hotărârii consilierilor locali adoptată în primăvara acestui an, aceste tichete au fost destinate persoanelor şi famililor cu probleme sociale din localitate, pentru achiziţionarea unor alimente pentru sărbătorile pascale. Printre categoriile de beneficiari au fost cuprinse persoanele beneficiare de venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, pensionarii cu venituri mai mici sau egale cu 700 de lei, persoanele cu handicap grav sau accentuat şi şomerii indemnizaţi care nu realizează venituri mai mari de 700 de lei.

 

 

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.