Tabăra de creaţie de la Ribiţa şi-a deschis porţile

16 elevi cu aptitudini artistice vor participa în această săptămână la evenimentul aflat la cea de-a treia ediţie, care se va desfăşura la Mănăstirea Crişan

pictura 2Timp de o săptămână, 16 elevi care s-au remarcat în cursul anului şcolar pentru talentul lor la desen, vor participa la Tabăra de pictură de la Ribiţa. Evenimentul care a debutat ieri a adunat participanţi din localităţile Ribiţa, Brad, Baia de Criş, Vaţa de Jos şi Arad.

Ateliere de creaţie la mănăstire

Elevii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani vor fi cazaţi la Mănăstirea Crişan, unde se vor desfăşura şi atelierele de pictură pe sticlă sub îndrumarea coordonatorilor de proiect. Copiii vor realiza lucrări de pictură pe sticlă, pictură pe piatră şi vor descoperi tainele încondeierii ouălor, sub îndrumarea profesoarei Monica Duşan. De asemenea, participanţii la tabără vor descoperi şi meşteşugul confecţionării de fluiere, cu ajutorul Preotului Paroh Ioan Diniş.

Ore de educaţie religioasă şi drumeţii

Pe parcursul acestei săptămâni vor îmbina utilul cu plăcutul. Copiii îşi vor îmbunătăţi cunoştineţele desprex pictură şi vor învăţa să lucreze în echipă. Pe lângă atelierele de creaţie, cei care doresc pot participa şi la ore de educaţie religioasă, într-un cadru destins, fără note şi fără prezenţă obligatorie. De asemenea elevii vor beneficia de un program activ care va include drumeţii şi vizite la obiectivele turistice din împrejurimi”, a declarat bibliotecarul Monica Duşan, unul dintre coordonatorii proiectului.

Tabăra se va încheia duminică cu o expoziţie de lucrări realizate de micii artişti la Mănăstirea Crişan, care va fi deschisă oficial publicului începând cu ora 10. Manifestarea care se află la cea de-a treia ediţie a fost inţiată de Şcoala Gimnazială „Preot Iosif Comşa” Ribiţa, în parteneriat cu Primăria Ribiţa, Biblioteca Comunală Ribiţa şi Parohia Ortodoxă Ribiţa.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier         Atenție pe ce puneți toporul! Poliția a descins la tăietorii de lemne         Magistrați nemulțumiți. Decizie importantă luată de Adunarea Generală a Judecătorilor din Tribunalul Hunedoara         Primarul Devei, ţinta unei manipulări ordinare de tip ONG         Percheziţii în județul Hunedoara, la suspecți de proxenetism         Povestea tezaurului cărbunarilor, comoara din Sarmizegetusa Regia         Cursa „nebună” a unui tânăr pe bulevardele Devei. Șoferul era drogat și nu avea permis         Lăpugiu de Sus – 580 de ani de la prima atestare documentară         Carne de curcan suspectă de gripă aviară, pe galantare din județ         Cei mai buni dintre cei buni în competiție         Dezbatere publică pe bugetul municipiului Hunedoara         Hoții au făcut praf o biserică din Vulcan. Alte două lăcașuri au fost călcate de spărgători