Tabăra de creaţie de la Ribiţa şi-a deschis porţile

16 elevi cu aptitudini artistice vor participa în această săptămână la evenimentul aflat la cea de-a treia ediţie, care se va desfăşura la Mănăstirea Crişan

pictura 2Timp de o săptămână, 16 elevi care s-au remarcat în cursul anului şcolar pentru talentul lor la desen, vor participa la Tabăra de pictură de la Ribiţa. Evenimentul care a debutat ieri a adunat participanţi din localităţile Ribiţa, Brad, Baia de Criş, Vaţa de Jos şi Arad.

Ateliere de creaţie la mănăstire

Elevii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani vor fi cazaţi la Mănăstirea Crişan, unde se vor desfăşura şi atelierele de pictură pe sticlă sub îndrumarea coordonatorilor de proiect. Copiii vor realiza lucrări de pictură pe sticlă, pictură pe piatră şi vor descoperi tainele încondeierii ouălor, sub îndrumarea profesoarei Monica Duşan. De asemenea, participanţii la tabără vor descoperi şi meşteşugul confecţionării de fluiere, cu ajutorul Preotului Paroh Ioan Diniş.

Ore de educaţie religioasă şi drumeţii

Pe parcursul acestei săptămâni vor îmbina utilul cu plăcutul. Copiii îşi vor îmbunătăţi cunoştineţele desprex pictură şi vor învăţa să lucreze în echipă. Pe lângă atelierele de creaţie, cei care doresc pot participa şi la ore de educaţie religioasă, într-un cadru destins, fără note şi fără prezenţă obligatorie. De asemenea elevii vor beneficia de un program activ care va include drumeţii şi vizite la obiectivele turistice din împrejurimi”, a declarat bibliotecarul Monica Duşan, unul dintre coordonatorii proiectului.

Tabăra se va încheia duminică cu o expoziţie de lucrări realizate de micii artişti la Mănăstirea Crişan, care va fi deschisă oficial publicului începând cu ora 10. Manifestarea care se află la cea de-a treia ediţie a fost inţiată de Şcoala Gimnazială „Preot Iosif Comşa” Ribiţa, în parteneriat cu Primăria Ribiţa, Biblioteca Comunală Ribiţa şi Parohia Ortodoxă Ribiţa.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Rechizitoriul „revoltei din cartierul Micro 6 – Hunedoara”         Mircea Moloț: „Valea Jiului s-a oprit pe drumul către dezvoltare”         Turistă accidentată în zona Bucura, din Masivul Retezat         Ani grei de închisoare pentru un recidivist din Petrila         Cum arată șantierul drumului județean Hunedoara – Călan         Bazinele cu apă minerală de pe Valea Mureșului         Ce trebuie să știe turiștii care vor să urce în Retezat cu mașinile, spre Poiana Pelegii         Tânără tâlhărită de fostul prieten, cu 20 de ani mai mare decât ea         Muzeul mineritului a fost restaurat cu fonduri UE         ADR VEST. Școală din Uricani modernizată cu fonduri UE         ORĂȘTIE. Podul care nu mai leagă comunitatea, ci o desparte         6 august 2020. Omagiu minerilor din Valea Jiului         Ziua Minerului. Povestea revoltei muncitorilor de la Lupeni – 1929         Furturile din Mina Paroșeni nu au leac         Unde trebuie purtată masca de protecție, în municipiul Hunedoara         Conducerea Consiliului Județean Hunedoara solicită măsuri urgente pentru a pregăti unitățile medicale         Sarmizegetusa Regia, vizitată cu masca de protecție pe față         Tineri reținuți în Călan, după ce au tâlhărit un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice         Cascada Clocota și Germisara, reperele stațiunii Geoagiu Băi         Copil de 6 ani rănit într-un accident pe DN 66. Familia s-a răzbunat pe șofer și pe echipajul medical