Tabăra de creaţie de la Ribiţa şi-a deschis porţile

16 elevi cu aptitudini artistice vor participa în această săptămână la evenimentul aflat la cea de-a treia ediţie, care se va desfăşura la Mănăstirea Crişan

pictura 2Timp de o săptămână, 16 elevi care s-au remarcat în cursul anului şcolar pentru talentul lor la desen, vor participa la Tabăra de pictură de la Ribiţa. Evenimentul care a debutat ieri a adunat participanţi din localităţile Ribiţa, Brad, Baia de Criş, Vaţa de Jos şi Arad.

Ateliere de creaţie la mănăstire

Elevii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani vor fi cazaţi la Mănăstirea Crişan, unde se vor desfăşura şi atelierele de pictură pe sticlă sub îndrumarea coordonatorilor de proiect. Copiii vor realiza lucrări de pictură pe sticlă, pictură pe piatră şi vor descoperi tainele încondeierii ouălor, sub îndrumarea profesoarei Monica Duşan. De asemenea, participanţii la tabără vor descoperi şi meşteşugul confecţionării de fluiere, cu ajutorul Preotului Paroh Ioan Diniş.

Ore de educaţie religioasă şi drumeţii

Pe parcursul acestei săptămâni vor îmbina utilul cu plăcutul. Copiii îşi vor îmbunătăţi cunoştineţele desprex pictură şi vor învăţa să lucreze în echipă. Pe lângă atelierele de creaţie, cei care doresc pot participa şi la ore de educaţie religioasă, într-un cadru destins, fără note şi fără prezenţă obligatorie. De asemenea elevii vor beneficia de un program activ care va include drumeţii şi vizite la obiectivele turistice din împrejurimi”, a declarat bibliotecarul Monica Duşan, unul dintre coordonatorii proiectului.

Tabăra se va încheia duminică cu o expoziţie de lucrări realizate de micii artişti la Mănăstirea Crişan, care va fi deschisă oficial publicului începând cu ora 10. Manifestarea care se află la cea de-a treia ediţie a fost inţiată de Şcoala Gimnazială „Preot Iosif Comşa” Ribiţa, în parteneriat cu Primăria Ribiţa, Biblioteca Comunală Ribiţa şi Parohia Ortodoxă Ribiţa.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși         Noapte de coșmar pentru hunedoreni. Vijeliile au făcut ravagii         TOP 15 lucruri pe care NU trebuie să le uiți când pleci cu mașina în lunile geroase!         FIRMA MERGE GREU ŞI POTICNIT. Protest la Termocentrala Mintia pe tema majorărilor salariale         Adolescentă tâlhărită în Petroșani         Centenar Alexandru Vlahuță         Dezastrul anunțat la Sarmizegetusa Regia         Clădirea fantomă din Parcul Corvin a fost pusă la pământ într-o săptămână         Comunicat de presă – SC KRYSTAL TURISM SRL: ,,CONSTRUIRE VILĂ TURISTICĂ ȘI FILIGORIE”         ALEGERI. PSD a câștigat în Valea Jiului și la Brad, dar a pierdut la Hunedoara și Orăștie