Tabăra de artă din Simeria a devenit o tradiţie

dumitru copil mesterZeci de tineri vin în fiecare vară în Simeria, pentru a învăţa meşeteşugurile populare şi pentru a-şi petrece o parte din vacanţă în atelierele de creaţie înfiinţate în cadrul Şcolii Waldorf din localitate. Participanţii la tabără au ocazia să lucreze alături de meşteri autentici şi de profesori de arte.

Maestrul Dumitru Copil a venit din Timişoara pentru a-I învăţa pe copii meşteşugul creaţiilor populare din lemn şi împletitului frânghiilor. “Am lucrat cu copiii şi cu tinerii şi sunt foarte creativi şi interesaţi de arta populară”, a spus meşterul popular.A fost a unsprecezea ediţie a Teberei Internaţionale de artă, desfăşurată în Simeria.

Evenimentul este organizat în fiecare vară de Şcoala Waldorf a Colegiului Anghel Saligny din localitate, iar în acest an au participat peste 100 de iubitori de artă, de la copii până la vârstnici de 67 de ani. “An de an, participanţii ne asaltează cu dorinţa de veni şi de a lucra, cu bucuie, dar şi cu amărăciunea că nu pot rămâne încă o săptămână măcar în tabăra de creaţie”, a spus Lucian Ursaleş, unul dintre profesorii care s-au ocupat de organizarea taberei. În cele peste 20 de ateliere de creaţie, participanţii la expoziţie au învăţat să creeze obiecte de artă inedite, alături de artişti.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Tabăra de artă din Simeria a devenit o tradiţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute