Tabăra de artă din Simeria a devenit o tradiţie

dumitru copil mesterZeci de tineri vin în fiecare vară în Simeria, pentru a învăţa meşeteşugurile populare şi pentru a-şi petrece o parte din vacanţă în atelierele de creaţie înfiinţate în cadrul Şcolii Waldorf din localitate. Participanţii la tabără au ocazia să lucreze alături de meşteri autentici şi de profesori de arte.

Maestrul Dumitru Copil a venit din Timişoara pentru a-I învăţa pe copii meşteşugul creaţiilor populare din lemn şi împletitului frânghiilor. “Am lucrat cu copiii şi cu tinerii şi sunt foarte creativi şi interesaţi de arta populară”, a spus meşterul popular.A fost a unsprecezea ediţie a Teberei Internaţionale de artă, desfăşurată în Simeria.

Evenimentul este organizat în fiecare vară de Şcoala Waldorf a Colegiului Anghel Saligny din localitate, iar în acest an au participat peste 100 de iubitori de artă, de la copii până la vârstnici de 67 de ani. “An de an, participanţii ne asaltează cu dorinţa de veni şi de a lucra, cu bucuie, dar şi cu amărăciunea că nu pot rămâne încă o săptămână măcar în tabăra de creaţie”, a spus Lucian Ursaleş, unul dintre profesorii care s-au ocupat de organizarea taberei. În cele peste 20 de ateliere de creaţie, participanţii la expoziţie au învăţat să creeze obiecte de artă inedite, alături de artişti.

Comentarii FB

comentarii
Răspuns la “Tabăra de artă din Simeria a devenit o tradiţie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători