Sunt aşteptaţi peste 3.000 de turişti. Distracţie sub 0 grade la Festivalul Oamenilor de Zăpadă

Tradiţionalul concurs al formelor create din zăpadă va avea loc în acest weekend în staţiunea montană Straja

om de zapada

O nouă ediţie a Festivalului Oamenilor de Zăpadă va avea loc în această sâmbătă în staţiunea montană Straja. Turiştii sunt invitaţi de către organizatori să îşi pună imaginaţia la treabă şi să creeze cele mai năstruşnice figurine din zăpadă, mai ales că materia primă este din belşug. Evenimentul este organizat de ani de zile, de cabanierii din zonă, în timpul anotimpului rece, pentru promovarea potenţialului turistic al pârtiilor de schi din Masivul Vâlcan.

Cele mai interesante creaţii vor fi premiate

“Concursul oamenilor de zăpadă, ce se adresează tuturor turiştilor, indiferent de vârstă va debuta sâmbătă dimineaţa. Timpul alocat creaţiilor din zăpadă este până în jurul orei 13, când juriul va nota toate lucrările înscrise în concurs. Concurenţii care vor construi cei mai reuşiţi oameni din zăpadă, vor fi premiaţi”, spune Emil Părău, unul dintre organizatori. An de an tot mai mulţi turişti au răspuns provocării, iar staţiunea a fost împânzită de figurine din zăpadă, dintre cele mai fantezite, în funcţie de imaginaţia şi răbdarea creatorului.

Condiţii de schi excelente

La acest sfârşit de săptămână la Straja sunt aşteptaţi peste 3.000 de turişti, locurile de cazare fiind ocupate în totalitate. Condiţiile sunt excelente pentru schi, startul de zăpadă de pe pârtii, măsurând între 80 şi 100 de centimetri.

Accesul către staţiunea Straja se poate face cu maşina, pe drumul judeţean Lupeni-Straja, sau cu telegondola, staţia de plecare fiind în oraşul Lupeni, la fostul telescaun. (Luana Giuhat)

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Medicii și conducerea spitalului din Deva se contrazic pe meniul bolnavilor: „Este o situație extrem de gravă”         Șofer inconștient, manevră criminală pe DN 7. Scena șocantă înregistrată de o cameră de bord         BIROCRAŢIA, ETERNA BOALĂ A SPITALELOR. Prefectul judeţului Hunedoara intervine în criza tomografului de la Deva         DESCOPERIRE. În “patria” Dinozaurilor Pitici. Ciorile erau exagerat de mari         Angajații SEWS-R Deva au intrat în grevă, fabrica e în fierbere. Conducerea companiei încearcă să oprească protestul         Arestări în cazul prostituatei de lux din Deva snopită în bătaie după ce a refuzat un italian         Tânără prostituată snopită în bătaie într-un apartament din Deva, la comanda unui italian         Ce suprafață de pădure va fi regenerată în 2020, în Hunedoara         Activitatea Poliției Locale în ultimul trimestru din 2019         Eminescu cel veșnic         Fraude pentru obținerea de fonduri UE prin APIA Hunedoara         ANI a găsit-o în incompatibilitate pe Delia Bada, fosta șefă a spitalului din Deva         PIAȚA MUNCII. Rata șomajului din județ a crescut         ÎN AJUTORUL OAMENILOR. Şase ani de funcţionare a CJMSU Hunedoara fără nicio secundă e întrerupere         Castelul Corvinilor a adus venituri de 1,6 milioane de euro         Situația regretabilă remarcată de un istoric, despre salariile polițiștilor locali: „Mi-au trebuit 40 de ani de cercetări şi publicaţii ştiinţifice ca să le ating pragul salarial”         2020, AN ELECTORAL. Ruinele Devei în vizorul Primăriei         Accident pe șoseaua Deva – Hunedoara, produs de un șofer care a adormit la volan         ANIVERSATĂ DE PRIMAR. Sărbătoare mare în familia unei hunedorence de 100 de ani         Sentință în dosarul „baronilor fierului” din Hunedoara