BAC de toamnă. Mulţi dintre elevi au ratat examenul la terasă

Din cauză că nu s-au pregătit, sau au preferat să rămână la terase, din cei 1295 de înscrişi la proba de română scris, la centrele de examen s-au prezentat doar 1047 de elevi

eleviO parte dintre absolvenţii care s-au înscris la a doua sesiune a Bacalaureatului nu au mai ajuns ieri în sălile de examen, deoarece au rămas la terasă, să bea o bere. Cel puţin aşa susţine Sabin Petric, unul dintre candidaţii care au care a susţinut proba de română scris la Colegiul Tehnologic „Grigore Moisil”.

Subiectele nu mi s-au părut grele. Parcă au fost mai uşoare decât în vară. De la noi din sală au lipsit vreo opt candidaţi, pe care i-am văzut de dimineaţă, la o bere la terasă”, spune tânărul. 248 de elevi din întreg judeţul au ales să nu se prezinte la prima probă scrisă a Bacului de toamnă, în timp ce alţi trei au fost eliminaţi din diverse motive.

“Nu mă aşteptam la comedie”

Deşi majoritatea absolvenţilor sunt de părere că subiectele au fost mai accesibile decât în prima sesiune, mai sunt şi alţii care s-au „împiedicat” de subiectul cu numărul trei, „O scrisoare pierdută” , piesa lui Caragiale. „Nu măaşteptam să primim comedie. Nici nu m-am pregătit mai mult decât la prima sesiune, aşa că am scris mai mult din amintiri”, spune şi Darius, de la Energetic. Dacă există absolvenţi care au fost atât de neinteresaţi încât nici nu au citit subiectele de pe tablă, alţii au folosit perioada de vacanţă pentru studiu, sau pentru a-şi căuta un loc de muncă. „M-am pregătit atât la română, cât şi la matematică, în perioada dintre examene. Între timp mi-am şi găsit un loc de muncă, aşa că dacă nu iau Bac-ul nici sesiunea asta măcar am un venit sigur. Cert este că am fost mai bine pregătită”, este de părere Carina Hohkl.

Singura opţiune, angajarea

Doina Popovici însă, speră să ia notă de trecere la probele rămase restante, deoarece vrea să urmeze Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din Cluj. „Dacă citeşti şi te pregăteşti, parcă este mai uşor. Sper să trec de română, deoarece din punctul meu de vedere am ştiut tot şi am şi scris vreo cinci pagini. Dacă nu reuşesc să iau Bac-ul anul ăsta, mă voi angaja, până vara viitoare” spune absolventa de liceu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Teodora Larisa Petruț şi prospețimea poeziei         Lucian Heiuş le cere demisia. Trei politruci PSD cu funcţii publice ar trebui să plece din posturi         Marius Surgent, deputat ALDE: În turul doi al alegerilor prezidențiale voi vota candidatul dreptei         Cursa infernală a unui autocar pe DN 7. Pasagerii au trecut prin momente de spaimă         Accident grav pe DN 66 Călan – Haţeg, produs de un tânăr băut         Scene înfiorătoare în timpul unui spectacol de circ în Hunedoara         Hunedorean acuzat că a jefuit un cabinet medical din spital         Carmen Hărău : „Este greu dar foarte onorant să lupți acum pe frontul anti-PSD!”         11 ani de la tragedia din Mina Petrila         Accident rutier pe șoseaua Hunedoara – Deva         Tânăr acuzat de înșelăciune         Hoți prinși în urma unei razii         Clădirea Primăriei Hunedoara intră în renovare         CĂLARE PE MONUMENTUL UNESCO. Promovează monumentul sau obiceiurile proaste?         LIBERALII STRÂNG RÂNDURILE. Primarul Devei face lobby pentru Termocentrala Mintia         Palatul Administrativ va fi scos din bălării         LA ÎNTRECERE CU TELESCAUNUL DIN PARÂNG. Provocare pentru cei mai buni alergători montani din România         SPECTACOL. „4 (for) stand up”, super-show de comedie la Deva         Drumul spre Poiana Pelegii, din Retezat, a fost blocat         Razii ale polițiștilor de la Transporturi Feroviare: doi hoți de pe calea ferată au fost prinși