BAC de toamnă. Mulţi dintre elevi au ratat examenul la terasă

Din cauză că nu s-au pregătit, sau au preferat să rămână la terase, din cei 1295 de înscrişi la proba de română scris, la centrele de examen s-au prezentat doar 1047 de elevi

eleviO parte dintre absolvenţii care s-au înscris la a doua sesiune a Bacalaureatului nu au mai ajuns ieri în sălile de examen, deoarece au rămas la terasă, să bea o bere. Cel puţin aşa susţine Sabin Petric, unul dintre candidaţii care au care a susţinut proba de română scris la Colegiul Tehnologic „Grigore Moisil”.

Subiectele nu mi s-au părut grele. Parcă au fost mai uşoare decât în vară. De la noi din sală au lipsit vreo opt candidaţi, pe care i-am văzut de dimineaţă, la o bere la terasă”, spune tânărul. 248 de elevi din întreg judeţul au ales să nu se prezinte la prima probă scrisă a Bacului de toamnă, în timp ce alţi trei au fost eliminaţi din diverse motive.

“Nu mă aşteptam la comedie”

Deşi majoritatea absolvenţilor sunt de părere că subiectele au fost mai accesibile decât în prima sesiune, mai sunt şi alţii care s-au „împiedicat” de subiectul cu numărul trei, „O scrisoare pierdută” , piesa lui Caragiale. „Nu măaşteptam să primim comedie. Nici nu m-am pregătit mai mult decât la prima sesiune, aşa că am scris mai mult din amintiri”, spune şi Darius, de la Energetic. Dacă există absolvenţi care au fost atât de neinteresaţi încât nici nu au citit subiectele de pe tablă, alţii au folosit perioada de vacanţă pentru studiu, sau pentru a-şi căuta un loc de muncă. „M-am pregătit atât la română, cât şi la matematică, în perioada dintre examene. Între timp mi-am şi găsit un loc de muncă, aşa că dacă nu iau Bac-ul nici sesiunea asta măcar am un venit sigur. Cert este că am fost mai bine pregătită”, este de părere Carina Hohkl.

Singura opţiune, angajarea

Doina Popovici însă, speră să ia notă de trecere la probele rămase restante, deoarece vrea să urmeze Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din Cluj. „Dacă citeşti şi te pregăteşti, parcă este mai uşor. Sper să trec de română, deoarece din punctul meu de vedere am ştiut tot şi am şi scris vreo cinci pagini. Dacă nu reuşesc să iau Bac-ul anul ăsta, mă voi angaja, până vara viitoare” spune absolventa de liceu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × cinci =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Pagina de Facebook a Primăriei Hunedoara a fost închisă după un atac informatic         Accident grav pe DN 76 Deva – Brad         Încep lucrările de anvelopare la Blocul 13A, strada Mihai Eminescu         Teribilism la volan. Un tânăr a produs dezastrul pe DN 68 A Deva – Lugoj         Accident grav în Hunedoara. O ambulanță a lovit un biciclist         Accident mortal. Un bărbat s-a prăbușit cu mașina în râul Cerna         Accident grav în apropiere de Brad         Momente traumatizante pentru mama unei fetițe de cinci luni, după ce a adus bebele la spital         Politicienii care râvnesc la primăriile celor mai mari municipii hunedorene         Laureatul Premiului Internațional „Leonardo Da Vinci – Artist Universal” 2019. Romeo Dobrotă (Romi) din Toronto – Artistul plastic din vecini         Au fost scoase la licitație lucrările la Casa de Cultură din Hunedoara         Primarul Marcel Goia nu va mai candida la Hațeg         Seceta și MHC-ul au transformat Lacul Cinciș. Ce se întâmplă la bisericile părăsite         Accident produs de un tânăr de 18 ani         Cum este „chinuită” o angajată a CFR, în fața barierelor de pe DN 7, la Simeria         Elev atacat și buzunărit pe holurile unei școli din Deva         Lucrări de modernizare la Stadionul Municipal Deva         Buget 2020. Proiectele Primăriei Hunedoara pentru acest an         AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ. Cum a fost drămuit bugetul Devei         Investiții în fabrica de clăpari din Orăștie