BAC de toamnă. Mulţi dintre elevi au ratat examenul la terasă

Din cauză că nu s-au pregătit, sau au preferat să rămână la terase, din cei 1295 de înscrişi la proba de română scris, la centrele de examen s-au prezentat doar 1047 de elevi

eleviO parte dintre absolvenţii care s-au înscris la a doua sesiune a Bacalaureatului nu au mai ajuns ieri în sălile de examen, deoarece au rămas la terasă, să bea o bere. Cel puţin aşa susţine Sabin Petric, unul dintre candidaţii care au care a susţinut proba de română scris la Colegiul Tehnologic „Grigore Moisil”.

Subiectele nu mi s-au părut grele. Parcă au fost mai uşoare decât în vară. De la noi din sală au lipsit vreo opt candidaţi, pe care i-am văzut de dimineaţă, la o bere la terasă”, spune tânărul. 248 de elevi din întreg judeţul au ales să nu se prezinte la prima probă scrisă a Bacului de toamnă, în timp ce alţi trei au fost eliminaţi din diverse motive.

“Nu mă aşteptam la comedie”

Deşi majoritatea absolvenţilor sunt de părere că subiectele au fost mai accesibile decât în prima sesiune, mai sunt şi alţii care s-au „împiedicat” de subiectul cu numărul trei, „O scrisoare pierdută” , piesa lui Caragiale. „Nu măaşteptam să primim comedie. Nici nu m-am pregătit mai mult decât la prima sesiune, aşa că am scris mai mult din amintiri”, spune şi Darius, de la Energetic. Dacă există absolvenţi care au fost atât de neinteresaţi încât nici nu au citit subiectele de pe tablă, alţii au folosit perioada de vacanţă pentru studiu, sau pentru a-şi căuta un loc de muncă. „M-am pregătit atât la română, cât şi la matematică, în perioada dintre examene. Între timp mi-am şi găsit un loc de muncă, aşa că dacă nu iau Bac-ul nici sesiunea asta măcar am un venit sigur. Cert este că am fost mai bine pregătită”, este de părere Carina Hohkl.

Singura opţiune, angajarea

Doina Popovici însă, speră să ia notă de trecere la probele rămase restante, deoarece vrea să urmeze Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din Cluj. „Dacă citeşti şi te pregăteşti, parcă este mai uşor. Sper să trec de română, deoarece din punctul meu de vedere am ştiut tot şi am şi scris vreo cinci pagini. Dacă nu reuşesc să iau Bac-ul anul ăsta, mă voi angaja, până vara viitoare” spune absolventa de liceu.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

optsprezece + unsprezece =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Taxele de studii pentru învățământul de stat nu vor opri tinerii absolvenți să plece din România         Primarul Marcel Goia, diagnosticat cu noul coronavirus         Mircea Moloț: „Hunedoara trebuie să meargă mai departe!”         A fost găsit trupul fetei de 6 ani, înecată în canalul Streiului         Motociclist lovit de mașină pe DN 7, la Simeria         O CATARAMĂ DIN FIER DESCOPERITĂ LA ARDEU         Fetiță de 9 ani lovită de mașină         Guvernul României a alocat 34,1 milioane lei pentru acoperirea pagubelor produse de inundații în județul Hunedoara.         Căutările fetiței dispărute în canalul de fugă al Streiului, reluate vineri dimineață         Accident mortal pe Autostrada A1, între Deva și Ilia         Recomandări I.T.M. Hunedoara privind prevenirea răspândirii noului coronavirus         Bărbat rătăcit în pădure, găsit de jandarmi         Jandarmii montani, pregătiți în Cheile Tăii         2800 de recoltoare oferite de Asociația de Prietenie China – România au ajuns la două instituții din subordinea CJ Hunedoara         Casa de cultură din Hunedoara intră în șantier         Accident pe DN 76, în zona Brad. Tânără la un pas de tragedie după ce a pierdut controlul mașinii         Momente cumplite pe râul Strei. O fetiță a dispărut în apele canalului de derivație         Tavanul s-a prăbușit peste biroul lui Costel Avram, din Consiliul Județean Hunedoara         27 de noi cazuri de Covid 19 în județul Hunedoara, într-o singură zi         Când vom vedea rapoartele anuale de activitate ale aleșilor locali din Orăștie?