Spitalul din Petroşani va avea propriul incinerator

Spitalul de Urgenţă Petroşani a fost selectat de Ministerul Sănătăţii printre unităţile medicale din ţară unde va fi construit un incinerator pentru neutralizarea deşeurilor medicale periculoase rezultate din activitatea medicală. Acesta va funcţiona în incinta fostei centrale termice.

spital_petrosaniLa ora actuală, oficialii SUP au încheiat un contrat cu o firmă specializată care să preia deşeurile medicale periculoase. Unitatea medicală a avut un crematoriu, însă acesta a trebuit desfiinţat după aderarea la normele europene din cauză că nu mai corespundea cerinţelor de mediu. Iar pentru un alt incinerator nu s-au găsit până acum fonduri, chiar dacă o bună perioadă de timp acesta a deservit toate spitalele din Valea Jiului. „În urmă că mai bine de 5 – 6 ani s-a solicitat şi realizat demolarea crematoriului, care nu mai corespundea normativelor legale în vigoare. Acest incinerator va fi amenajat printr-un program naţional care vizează mai multe spitale din ţară şi va fi de mari dimensiuni”, a declarat managerul SUP, Alin Vasilescu. Acesta a precizat că proiectul va fi realizat direct de către oficialii MS, iar celelalte spitale din Valea Jiului vor putea să folosească acest incinerator pentru neutralizarea deşeurilor medicale, în cazul în care vor dori, evident pe bază de contract.

Pentru implementarea acestui proiect, consilierii locali din la Petroşani au aprobat schimbarea destinaţiei pentru o suprafaţă de teren de 60 mp proprietate publică a municipiului Petroşani, aflată în administrarea SUP, din incinta fostei Centrale Termice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Carduri europene de sănătate în duplicat pentru hunedoreni, din 7 februarie         APEL LA RAȚIUNE CU DEGETUL PE RANĂ. Poliţia de Patrimoniu dă în clocot         CU TRIMITERE LA VALEA JIULUI. Pactul Ecologic European, o mare provocare pentru România         Accident grav pe DN 76. BMW făcut praf de un autotren         Peste 250.000 de arbori au fost retezați de pe malul Lacului Gura Apelor, în Retezat         Hoț de portofele prins de polițiști         SCANDALUL DE PE RÂUL ALB. Magistraţii joacă bambilici cu dosarul tentativei de omor         UDMR Hunedoara, la 30 de ani de existență         ȚĂRII CÂT MAI MULT CĂRBUNE??? Complexul Energetic Hunedoara, din rău în mai rău         ISTORIE HUNEDOREANĂ. Statuile antice salvate de familia preotului Crăciun înainte de a ajunge pe fundul Cincişului         Incendiu puternic pe calea ferată Simeria – Petroșani         Bărbat întors din Scoția, rătăcit în Ținutul Pădurenilor, după ce căutase Moldova cu GPS-ul         Tragedie în satul Totești. Un bărbat a murit strivit de o conductă de gaz         A murit Costel Alic         Centrul cultural, clădirea IPH și bisericile din Deva – iluminate arhitectural         Cetatea Deva și Centrul Cultural ”Drăgan Muntean”, iluminate în culorile Tricolorului, de ziua Unirii!         Bilanțul Inspectoratului de Poliție al Județului Hunedoara pe anul 2019         Hora Unirii la Biblioteca Județeană         Marius Surgent, președinte ALDE Hunedoara: Legea privind preluarea personalului SMURD de către ISU va fi supusă din nou dezbaterii parlamentare         Acţiune cu efective mărite a poliţiştilor rutieri, în vederea reducerii riscului rutier