Spitalul din Petroşani va avea propriul incinerator

Spitalul de Urgenţă Petroşani a fost selectat de Ministerul Sănătăţii printre unităţile medicale din ţară unde va fi construit un incinerator pentru neutralizarea deşeurilor medicale periculoase rezultate din activitatea medicală. Acesta va funcţiona în incinta fostei centrale termice.

spital_petrosaniLa ora actuală, oficialii SUP au încheiat un contrat cu o firmă specializată care să preia deşeurile medicale periculoase. Unitatea medicală a avut un crematoriu, însă acesta a trebuit desfiinţat după aderarea la normele europene din cauză că nu mai corespundea cerinţelor de mediu. Iar pentru un alt incinerator nu s-au găsit până acum fonduri, chiar dacă o bună perioadă de timp acesta a deservit toate spitalele din Valea Jiului. „În urmă că mai bine de 5 – 6 ani s-a solicitat şi realizat demolarea crematoriului, care nu mai corespundea normativelor legale în vigoare. Acest incinerator va fi amenajat printr-un program naţional care vizează mai multe spitale din ţară şi va fi de mari dimensiuni”, a declarat managerul SUP, Alin Vasilescu. Acesta a precizat că proiectul va fi realizat direct de către oficialii MS, iar celelalte spitale din Valea Jiului vor putea să folosească acest incinerator pentru neutralizarea deşeurilor medicale, în cazul în care vor dori, evident pe bază de contract.

Pentru implementarea acestui proiect, consilierii locali din la Petroşani au aprobat schimbarea destinaţiei pentru o suprafaţă de teren de 60 mp proprietate publică a municipiului Petroşani, aflată în administrarea SUP, din incinta fostei Centrale Termice.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Accident cumplit cu motocicleta pe șoseaua Hațeg – Caransebeș. Un tânăr a murit, prietena sa se zbate între viață și moarte         Tânăr rănit grav în două accidente rutiere petrecute în aceeași zi         Accident rutier grav în Petroșani         Prin programul de practică organizat, Star Transmission & Star Assembly sunt „fabricanţi” de absolvenţi cu experienţă         Un agent de pază de la Spitalul Județean din Deva s-a revoltat împotriva medicilor de la Urgență         Zeci de jandarmi mobilizați pentru căutarea unei copile de 11 ani         A început expertiza pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva         Accident rutier pe DN 66: trei oameni au fost răniți         Guvernul şanselor ratate pentru România a fost demis!         Salonul Hunedorean al Cărții         CONCURS. “Citești și câștigi”, în plină desfășurare         PE MUNTE. Cetățeni străini, salvați de jandarmi         Tânără condamnată după ce ascuns droguri în vagin pentru a le livra deținuților         SPARG LIMITELE PENIBILULUI. CJH face turismul de rahat (la propriu) în Sarmizegetusa Regia         Ce s-a ales de fosta Școală 10 din Hunedoara, unde învățau 1.500 de elevi         Caz șocant în comuna Pui: o elevă de opt ani a fost abuzată de învățător         PRIMĂRIA DEVA. Ajutor pentru încălzirea locuinţei         CU BANI FDI. Bucureşci: Iluminat public european până de Paşte         Soarta tristă a „autostrăzii – muzeu”, părăsită de două luni         Salarii regești la Consiliul Județean Hunedoara