Spectacolul tradiţiilor populare adus de “Carpatica” în judeţ

La Festivalul Internaţional de Folclor vor participa ansambluri folclorice din Franţa, Bulgaria, Serbia şi România care vor scoate portul şi jocul tradiţional în stradă

festiHunedorenii sunt invitaţi la Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Carpatica” care va lua startul miercuri după amiază în municipiul de la poalele Cetăţii cu tradiţionala “Paradă a portului popular”. Devenii care vor să asiste la manifestare sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii începând cu ora 17.30 de unde vor pleca în paşi de dans grupurile participante.

Cinci ansambluri folclorice din judeţ

Peste 200 de invitaţi sunt aşteptaţi să ia parte la eveniment. Ţări ca Franţa, Bulgaria şi Serbia şi-au anunţat prezenţa, în timp ce alte patru au renunţat pe ultima sută de metri din cauza problemelor finaciare. Judeţul Hunedoara va fi reprezentat de ansamblurile folclorice din Brănişca, Certej, Geoagiu, Luncoi şi bineînţeles, ansamblul gazdă, „Pădureanca” al Palatului Copiilor din Deva. De asemenea, sunt aşteptate ansambluri folclorice din ţară din judeţele Bistriţa, Cluj, Dolj, Timişoara, Bihor şi Prahova.

Sâmbătă seara spectacol pentru deveni

Evenimentul ajuns la cea de-a XIV-a ediţie se va desfăşura în perioada 9-15 iulie în Deva, Brad, Geoagiu şi Rapolt, unde vor avea loc parade ale portului popular şi spectacole folclorice. Ca în fiecare an festivitatea de decernarea a trofeelor si spectacolul de închidere vor avea loc în satul Certej. “Acest festival îşi propune să promoveze cultura populară, tradiţiile locale, precum şi practicarea dansurilor populare. În acest an am pregătit devenilor o surpriză, deoarece în premieră, sâmbătă seara vom susţine şi la Deva un spectacol folcloric de sine stătător. Până acum în fiecare an la Deva avea loc doar deschiderea Festivalului, dar în acest an vom susţine spectacolul şi aici. Aşteptăm în Piaţa Unirii  pe toţi cei care îndrăgesc dansul şi muzica tradiţională”, spune Dumitru Lăsconi, director al Palatului Copiilor Deva şi fondatorul Ansamblului Folcloric „Pădureanca”. Festivalul Internaţional de Folclor este organizat de Palatul Copiilor Deva în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Hunedoara, Consililul Judeţean Hunedoara, precum şi sprijinul primăriilor participante.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 − 7 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus         Ministerul Sănătății confirmă primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical         Coronavirus. Peste 4.400 de cazuri înregistrate în România         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 7 aprilie 2020         Donație de măști pentru instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Hunedoara         PE SURSE. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva se îndreaptă spre o conducere militarizată         Incendiile de vegetație au cuprins 160 de hectare         Un an de lucrări la modernizarea Drumului Județean Hunedoara – Călan         Noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Deva a demisionat         Exponatul lunii la muzeul din Deva se mută on-line. O piesă rară din Ulpia Traiana Sarmizegetusa         Numărul pacienților decedați în județul Hunedoara, care au fost diagnosticați cu Covid 19, a ajuns la 16         REAL TIME – SINE DIE! Judeţul Hunedoara, incapabil să testeze Covid – 19 cu două aparate în dotare         Starea de Urgență prelungită cu o lună în România         Viorel Demean, șeful ISU Hunedoara, a fost externat din spital         Scrisoare deschisă Sindicatului Medicorul Honorem al medicilor de la Spitalul Județean din Deva         Coronavirus. Situaţia actualizată pentru judeţul Hunedoara – 06 aprilie 2020         Tâlhărie în Călan         Coronavirus, situația la zi în 6 aprilie. Câte cazuri sunt în Hunedoara         A murit istoricul hunedorean Ioachim Lazăr         16 incendii de vegetație în județul Hunedoara