Spectacolul tradiţiilor populare adus de “Carpatica” în judeţ

La Festivalul Internaţional de Folclor vor participa ansambluri folclorice din Franţa, Bulgaria, Serbia şi România care vor scoate portul şi jocul tradiţional în stradă

festiHunedorenii sunt invitaţi la Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Carpatica” care va lua startul miercuri după amiază în municipiul de la poalele Cetăţii cu tradiţionala “Paradă a portului popular”. Devenii care vor să asiste la manifestare sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii începând cu ora 17.30 de unde vor pleca în paşi de dans grupurile participante.

Cinci ansambluri folclorice din judeţ

Peste 200 de invitaţi sunt aşteptaţi să ia parte la eveniment. Ţări ca Franţa, Bulgaria şi Serbia şi-au anunţat prezenţa, în timp ce alte patru au renunţat pe ultima sută de metri din cauza problemelor finaciare. Judeţul Hunedoara va fi reprezentat de ansamblurile folclorice din Brănişca, Certej, Geoagiu, Luncoi şi bineînţeles, ansamblul gazdă, „Pădureanca” al Palatului Copiilor din Deva. De asemenea, sunt aşteptate ansambluri folclorice din ţară din judeţele Bistriţa, Cluj, Dolj, Timişoara, Bihor şi Prahova.

Sâmbătă seara spectacol pentru deveni

Evenimentul ajuns la cea de-a XIV-a ediţie se va desfăşura în perioada 9-15 iulie în Deva, Brad, Geoagiu şi Rapolt, unde vor avea loc parade ale portului popular şi spectacole folclorice. Ca în fiecare an festivitatea de decernarea a trofeelor si spectacolul de închidere vor avea loc în satul Certej. “Acest festival îşi propune să promoveze cultura populară, tradiţiile locale, precum şi practicarea dansurilor populare. În acest an am pregătit devenilor o surpriză, deoarece în premieră, sâmbătă seara vom susţine şi la Deva un spectacol folcloric de sine stătător. Până acum în fiecare an la Deva avea loc doar deschiderea Festivalului, dar în acest an vom susţine spectacolul şi aici. Aşteptăm în Piaţa Unirii  pe toţi cei care îndrăgesc dansul şi muzica tradiţională”, spune Dumitru Lăsconi, director al Palatului Copiilor Deva şi fondatorul Ansamblului Folcloric „Pădureanca”. Festivalul Internaţional de Folclor este organizat de Palatul Copiilor Deva în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Hunedoara, Consililul Judeţean Hunedoara, precum şi sprijinul primăriilor participante.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

douăzeci + doi =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITATE
Veste bună pentru turiștii din Retezat         Americanii și canadienii au explorat Ținutul Pădurenilor         40 de locuințe ANL pentru tineri vor fi construite în Călan         Doi șoferi din Deva au fost prinși drogați la volan         Copil lovit de mașină pe bulevard         Șofer de autotren la un pas de tragedie         CJH A COMIS-O ŞI ACUM STĂ DE CHIBIŢ. Gunoierul Brai – Cata, repudiat în Deva, Hunedoara, Simeria şi Orăştie         Târgul de fete de pe Muntele Găina – 2019 (VIDEO)         Spitalul Județean de Urgență din Deva are în stoc ser antiviperin în caz de urgență         Scene groaznice pe DN 7: un motociclist a izbit frontal un autotren (VIDEO)         Primarul Devei a cerut rezilierea contractului cu firma de salubrizare         Scene cumplite într-o spălătorie: un copil a fost rănit, doi angajați au scăpat ca prin minune înainte de a fi striviți de o mașină. Totul a fost înregistrat video         Copil adus la Urgențe după ce a fost mușcat de un șarpe         „Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Alunecări de teren pe șoseaua Lacului Cinciș         Scandal în fața adăpostului de câini fără stăpân din Călan         Carmen Hărău: „Alarmă în primării: nu mai sunt bani!”         “Și tu decizi pentru Brad!” USR Brad îl obligă pe Cazacu să-i respecte pe brădeni         Povestea zidului uriaș de pe Autostrada Lugoj – Deva         Cele 11 brățări dacice de aur masiv rămase dispărute