Spectacolul tradiţiilor populare adus de “Carpatica” în judeţ

La Festivalul Internaţional de Folclor vor participa ansambluri folclorice din Franţa, Bulgaria, Serbia şi România care vor scoate portul şi jocul tradiţional în stradă

festiHunedorenii sunt invitaţi la Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Carpatica” care va lua startul miercuri după amiază în municipiul de la poalele Cetăţii cu tradiţionala “Paradă a portului popular”. Devenii care vor să asiste la manifestare sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii începând cu ora 17.30 de unde vor pleca în paşi de dans grupurile participante.

Cinci ansambluri folclorice din judeţ

Peste 200 de invitaţi sunt aşteptaţi să ia parte la eveniment. Ţări ca Franţa, Bulgaria şi Serbia şi-au anunţat prezenţa, în timp ce alte patru au renunţat pe ultima sută de metri din cauza problemelor finaciare. Judeţul Hunedoara va fi reprezentat de ansamblurile folclorice din Brănişca, Certej, Geoagiu, Luncoi şi bineînţeles, ansamblul gazdă, „Pădureanca” al Palatului Copiilor din Deva. De asemenea, sunt aşteptate ansambluri folclorice din ţară din judeţele Bistriţa, Cluj, Dolj, Timişoara, Bihor şi Prahova.

Sâmbătă seara spectacol pentru deveni

Evenimentul ajuns la cea de-a XIV-a ediţie se va desfăşura în perioada 9-15 iulie în Deva, Brad, Geoagiu şi Rapolt, unde vor avea loc parade ale portului popular şi spectacole folclorice. Ca în fiecare an festivitatea de decernarea a trofeelor si spectacolul de închidere vor avea loc în satul Certej. “Acest festival îşi propune să promoveze cultura populară, tradiţiile locale, precum şi practicarea dansurilor populare. În acest an am pregătit devenilor o surpriză, deoarece în premieră, sâmbătă seara vom susţine şi la Deva un spectacol folcloric de sine stătător. Până acum în fiecare an la Deva avea loc doar deschiderea Festivalului, dar în acest an vom susţine spectacolul şi aici. Aşteptăm în Piaţa Unirii  pe toţi cei care îndrăgesc dansul şi muzica tradiţională”, spune Dumitru Lăsconi, director al Palatului Copiilor Deva şi fondatorul Ansamblului Folcloric „Pădureanca”. Festivalul Internaţional de Folclor este organizat de Palatul Copiilor Deva în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Hunedoara, Consililul Judeţean Hunedoara, precum şi sprijinul primăriilor participante.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Tragedie pe DN 66, în comuna Pui         Povestea emoționantă a lui Darius, elevul premiant îngrijit de bunici         Primăria Deva premiază performanţa la învăţătură şi în sport         GICĂ POPESCU: “Tremurau chiloții pe noi când aveam deplasare la Hunedoara”         Zona Monumentului Lupeni ’29, reabilitată și modernizată         Singurul centru public din județ pentru copii cu autism funcționează la Orăștie         Dramă într-o familie din Deva. Fiica de 16 ani, dispărută fără urmă. Cine a văzut-o?         Suspiciunea de coronavirus la o femeie din Deva a fost infirmată         Copil de patru luni abandonat de propriul tată, la Poliție         Accident spectaculos produs de șoferul unui BMW. Un sat întreg a fost lăsat în beznă         Exponatul lunii februarie 2020: un aparat de fotografiat cu burduf         Dezastru în pădurile din Valea Jiului         Explicaţiile psihologului: Cum învingem singurătatea de Ziua Îndrăgostiților?         Cum poate fi dezvoltată Valea Jiului. Întâlnire cu experți internaționali, la Petrila         IULIU WINKLER: “UE are nevoie de un buget solid, fără tăierea finanțărilor Politicii de coeziune și PAC”         JUDEŢUL HUNEDOARA. Prefectul „bagă viteză” în birocraţii care se ocupă de Legile proprietăţii         ÎN PREZENŢA LUI GICĂ POPESCU. Semnarea contractului de colaborare între CS Hunedoara şi Academia Hagi         Moartea suspectă a unui localnic din Vulcan         Bărbat șantajat de vecini         Bărbat tâlhărit după ce s-a îmbătat