Spectacolul tradiţiilor populare adus de “Carpatica” în judeţ

La Festivalul Internaţional de Folclor vor participa ansambluri folclorice din Franţa, Bulgaria, Serbia şi România care vor scoate portul şi jocul tradiţional în stradă

festiHunedorenii sunt invitaţi la Festivalul Internaţional de Folclor pentru Copii şi Tineret „Carpatica” care va lua startul miercuri după amiază în municipiul de la poalele Cetăţii cu tradiţionala “Paradă a portului popular”. Devenii care vor să asiste la manifestare sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii începând cu ora 17.30 de unde vor pleca în paşi de dans grupurile participante.

Cinci ansambluri folclorice din judeţ

Peste 200 de invitaţi sunt aşteptaţi să ia parte la eveniment. Ţări ca Franţa, Bulgaria şi Serbia şi-au anunţat prezenţa, în timp ce alte patru au renunţat pe ultima sută de metri din cauza problemelor finaciare. Judeţul Hunedoara va fi reprezentat de ansamblurile folclorice din Brănişca, Certej, Geoagiu, Luncoi şi bineînţeles, ansamblul gazdă, „Pădureanca” al Palatului Copiilor din Deva. De asemenea, sunt aşteptate ansambluri folclorice din ţară din judeţele Bistriţa, Cluj, Dolj, Timişoara, Bihor şi Prahova.

Sâmbătă seara spectacol pentru deveni

Evenimentul ajuns la cea de-a XIV-a ediţie se va desfăşura în perioada 9-15 iulie în Deva, Brad, Geoagiu şi Rapolt, unde vor avea loc parade ale portului popular şi spectacole folclorice. Ca în fiecare an festivitatea de decernarea a trofeelor si spectacolul de închidere vor avea loc în satul Certej. “Acest festival îşi propune să promoveze cultura populară, tradiţiile locale, precum şi practicarea dansurilor populare. În acest an am pregătit devenilor o surpriză, deoarece în premieră, sâmbătă seara vom susţine şi la Deva un spectacol folcloric de sine stătător. Până acum în fiecare an la Deva avea loc doar deschiderea Festivalului, dar în acest an vom susţine spectacolul şi aici. Aşteptăm în Piaţa Unirii  pe toţi cei care îndrăgesc dansul şi muzica tradiţională”, spune Dumitru Lăsconi, director al Palatului Copiilor Deva şi fondatorul Ansamblului Folcloric „Pădureanca”. Festivalul Internaţional de Folclor este organizat de Palatul Copiilor Deva în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Hunedoara, Consililul Judeţean Hunedoara, precum şi sprijinul primăriilor participante.

Comentarii FB

comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
ACTUALITATE
Autostrada Lugoj – Deva. Au început lucrările de reparații la Podul peste Mureș         Accident pe Calea Zarandului din Deva         Unde se vând brazi pe domeniul public în Deva         Biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din municipiul Hunedoara și-a sărbătorit hramul         O nouă prelevare de organe a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva         Dotări noi la secția de Obstetrică – Ginecologie în spitalul din Hunedoara         Adrian David a fost numit administrator public al Devei         Renoir, poet al culorii         PRIMĂRIA DEVA. Banii pentru bursele elevilor au intrat în conturile școlilor         Cel mai bun an pentru Castelul Corvinilor         Tânăr condamnat după ce a jefuit un elev în Hunedoara         IULIU WINKLER: “Exodul creierelor, un fenomen care va afecta structural întreaga UE”         Carmen Hărău: “Pensiile speciale legiferate de PSD sunt o palmă dată celor care au muncit din greu!”         Tragedie pe DN 7, în apropiere de Deva: doi oameni au murit         Tineri prinși la furat         Razii în piețele Hunedoarei         Petarde confiscate de polițiști         RAR Hunedoara construiește un sediu nou în Parcul Industrial         ÎNVESTIREA NOULUI PREFECT. Vasilică Potecă: “Cei care respectă legea n-au de ce să se teamă”         Cât au cheltuit primăriile din județ pentru cadourile oferite copiilor de sărbători